ελληνική μουσική
58 online   ·  205.647 μέλη

Δύο δίσκοι από τον Αρχάγγελο της Ρόδου. Ακούστε φωνές!!!

KEPEM
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
27.09.2012, 09:43

Το 1980 έγιναν κάποιες ηχογραφήσεις ντόπιων μουσικών και τραγουδιστών στον Αρχάγγελο της Ρόδου. Οι ηχογραφήσεις αυτές εκδόθηκαν σε 2 δίσκους βινυλίου: "Τ' Αρχαγγελίτικα Ρόδου" και "Τα κανάκια Αρχαγγέλου Ρόδου". Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από εξαιρετικό. Είναι που είναι οι μελωδίες της Ρόδου αυτές που είναι, όταν τραγουδιούνται κι από Αρχαγγελίτισσες με αυτές τις ανεπανάληπτες φωνές, το ηχητικό αποτέλεσμα σε καθηλώνει. 

Για τον λόγο αυτό, το ΚΕΠΕΜ προμηθεύτηκε τους δύο αυτούς δίσκους. Και για να μπορεί καθένας να ακούσει αυτό το υλικό, σκεφτήκαμε το εξής. Να ψηφιοποιήσουμε το υλικό, να το κάψουμε σε CD, το οποίο να δίνεται μαζί με τον δίσκο. Έτσι παίρνει καθένας το βινύλιο, με όλη την ιστορική και συναισθηματική του αξία, αλλά και ένα CD με ψηφιοποιημένο το ηχητικό υλικό, ώστε να μπορεί εύκολα να το ακούσει. Πράγματι, λοιπόν, πήραμε την άδεια του παραγωγού και το κάναμε έτσι. 

Ακούστε δείγματα των δύο δίσκων και δείτε αναλυτικές πληροφορίες στα παρακάτω λινκς: 

Τ' Αρχαγγελίτικα 
Κανάκια 

(Ανοίξτε τα λινκς με Μozilla Firefox ή Google Chrome. Εάν έχετε μόνο internet explorer, χρησιμοποιήστε αυτούς τους συνδέσμους: Τ' ΑρχαγγελίτικαΚανάκια.)


#1   


Αυτά τα διάβασες;