ελληνική μουσική
361 online   ·  203.020 μέλη

Επιλογή κομματιών από δάσκαλο για το μάθημα πιάνου..

BARSOT
Περαστική Νότα
Chat
04.10.2012, 19:03

Καλησπέρα σας!! Παρόλο που είμαι από παλιά στο φόρουμ, δεν πολυασχολιόμουν,μόνο σας διάβαζα,... μα η ανάγκη με κάνει να ανοίξω αυτό το θέμα.. Συγχωρέστε με αν υπάρχει παρόμοιο, αν και δε βρήκα κάτι!

Θέλω να σας ρωτήσω τι κομμάτια διδάσκονται στο πιάνο στην εκάστοτε τάξη?

Τι εννοώ... Είμαι διπλωματούχος πιάνου αλλά ολίγον άσχετη από διδασκαλία όσον αφορά την ύλη που πρέπει να ακολουθήσω σε κάθε τάξη. Μου ζητήθηκε να διδάξω στο σπίτι του ένα παιδί β΄ κατωτέρας. Έκανε 6 χρόνια πιάνο αλλά η δασκάλα της ήταν λέει μεγάλη, δεν της κέντριζε το ενδιαφέρον και δεν την ήθελε άλλο. Οι γονείς της βέβαια θέλουν να δώσει και εξετάσεις και να προχωράει με βάση το ωδείο, έτσι μπορεί να πάμε να γραφτεί σε κάποιο, πληρώνοντας τα δικαιώματα κι εμείς να κάνουμε σπίτι τα μαθήματα ή να τα κάνουμε στο ωδείο.

Κι έρχομαι σε αυτά που με απασχολούν:

1. με την προηγούμενη δασκάλα ήταν να δώσει το καλοκαίρι εξετάσεις για β κατωτέρα αλλά τελικά δεν έδωσε και μου είπε η μαμά της πως θέλουν να δώσει. (Μάλλον κατατακτήριες θα εννοεί, οι οποίες τον Οκτώβρη δε δίνονται?)

2. ποια κομμάτια διδάσκονται στη β κατωτέρα? Επίσης πώς θα ξέρω ποια κομμάτια από Bach, για παράδειγμα, θα της κάνω? Ποιος το καθορίζει αυτό? Σίγουρα η εμπειρία του δασκάλου που τον κάνει να καταλαβαίνει αν είναι καλός ο μαθητής και αν το κάθε κομμάτι είναι για το μαθητή του.. εγώ όμως που δεν έχω ανάλογη εμπειρία?? βέβαια όλοι κάπως έτσι δεν ξεκινάνε?

Με συγχωρείτε για το μεγάλο κείμενο..

Ανυπομονώ για τις απαντήσεις σας!!!!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : BARSOT στις 04-10-2012 20:19 ]


#1   
nasiaser
Περαστική Νότα
Chat
10.10.2012, 08:07
Μια ιδέα είναι να πάρεις το syllabus το LCM και να ακολουθείς ένα ανάλογης δυσκολίας πρόγραμμα.
#2