ελληνική μουσική
    635 online   ·  210.830 μέλη
    marilysher
    13.10.2012, 16:59

    1

    [ τροποποιήθηκε από τον/την marilysher, 15-11-2012 23:38 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την marilysher, 15-11-2012 23:39 ]


    noizreduction
    13.10.2012, 17:01

    Εχοντας κοιταξει τα προγραμματα γερμανικων κι αγγλικων πανεπιστημιων ( μουσικων παντα ), τα πτυχια του Υπουργειου ειναι αναγνωρισμενα στο εξωτερικο, αλλα παντα δια μεσου των διαδικασιων που προβλεπεται για καθε χωρα.

    Εξαλλου στα περισσοτερα πανεπιστημιακα ιδρυματα δινεις εισαγωγικες εξετασεις ή κανεις ενα 6μηνο προεργασιας ( αλλες φορες ειναι κι ενας χρονος, αναλογα με το τμημα και τη χωρα ).


    Το πιο σημαντικο ομως, περα απο το χαρτι, ειναι η διαδικασια ωριμοτητας της καθε σπουδης κι οχι τοσο η αποκτηση του. Smile


    marilysher
    13.10.2012, 17:18

    2

    [ τροποποιήθηκε από τον/την marilysher, 15-11-2012 23:39 ]


    Stavros
    22.10.2012, 09:10

    Δυστυχώς συνήθως δεν μετράνε αν και βοηθούν στο να αποδείξεις ότι έχεις κάποια σχέση / εμπειρία με την μουσική και το αντικείμενο για το οποίο κάνεις αίτηση. Το καλύτερο όμως είναι να επικοινωνήσεις με το πανεπιστήμιο / σχολή που σε ενδιαφέρει και θα σου πουν οι ίδιοι τι πρέπει να κάνεις για να μπεις. Αν δεν ξέρεις ακόμα που θες να πας, επικοινώνησε με μερικά απλά για να δεις τι ζητούν συνήθως. Δειγματοληπτικά! Έχεις δίκαιο που σκέφτεσαι έτσι γιατί πράγματι πολλές φορές είναι χάσιμο χρόνου η προετοιμασία για κάποιες εξετάσεις που τελικά δεν θα σε βοηθήσουν να μπεις πιο μπροστά σε κάποια ανώτερη σχολή. Σϊγουρα όμως η συνέχιση των μαθημάτων είναι απαραίτητη αφού το σημαντικό είναι να προχωράς στην εκπαίδευση σου σαν μουσικός.


    enypnio
    22.10.2012, 14:15
    παρέ το δίπλωμα απο το ωδειο άμα είσαι από ανωτερα και πάνω (πιστέψε με ειναι πολύ πιο χρησιμό από ότι νομίζεις) να είσαι καλυμένος για την ελλάδα ... και μετα τραβα σε ακαδημία έξω βρες πρώτα καθηγητη κάνε επαφή μαζί του πριν δώσει εξετασεις και ίσως γλιτώσεις κάποιοα χρόνια από την ακαδημια μπορει να σε κατατάξουν στο δεύτερο έτος στο τρίτο ακόμα και στο τελευταίο ετός ... εχω γνωστό μου που πήρε το δίπλωμα οργάνου και επειδή ηταν καλός τον βάλαν στο 4ο ετός την ακαδημία μόνο με το πτυχιο από οτ ωδειο
    Yiannis-A
    23.10.2012, 10:05

    Αγαπητή φίλη,

    «χαμένος χρόνος» είναι μόνο ο χρόνος που ξοδεύεις για πράγματα που δεν σου αρέσουν και δεν σου προσφέρουν οφέλη. Σου αρέσει και σου προσφέρει οφέλη  το μάθημα και ο/η καθηγητής / καθηγήτρια σου ?

    «χαμένα χρήματα» είναι αυτά που χάνεις. Γιατί κάποιος στα κλέβει για παράδειγμα. Όταν «αγοράζεις» κάτι που θέλεις απλά κάνεις μία συναλλαγή. Είναι επιλογή σου και καλά κάνεις.  

    Αποφάσισες να επενδύσεις στο όνειρο σου και να εκπαιδευτείς να κάνεις αυτό που αγαπάς, είναι κακό αυτό ;

    Οι δεξιότητες και τα ταλέντα που αναπτύσσεις θα είναι δικά σου για πάντα και αφού θέλεις να γίνεις performer αυτό θα είναι που θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο από το «βάρος» του τίτλου σου.

    Από εκεί και πέρα να ξέρεις ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού (Ευρώπη και Αμερική ) αναγνωρίζουν τα Ελληνικά Πτυχία και Διπλώματα και όλα τα συνυπολογίζουν στα προσόντα και τις δεξιότητες του υποψήφιου για την εισαγωγή του σε αυτά.

    Εκτός από την ακαδημαϊκή αναγνώριση, υπάρχει και η επαγγελματική αναγνώριση. Δηλαδή η αποδεδειγμένη προϋπηρεσία, διδασκαλία, δισκογραφία, εμφανίσεις κ.λ.π.

    Σου προτείνω να ψάξεις  να μάθεις για το National Qualifications Framework και για το Universities and Colleges Admissions Service, πως λειτουργεί στην Ελλάδα.

    Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, πολύ ευχαρίστως, στείλε μου μήνυμα             


    marilloumajore
    23.10.2012, 17:36

    και μια επιπλέον παράμετρος... 

    το δίπλωμα είναι ενας στόχος, και η ίδια η προετοιμασία γι αυτο καθώ και η performance δίνουν μια εμπειρία που κάθε επαγγελματίας μουσικός οφείλει να έχει, πέρα απο το κομμάτι του "χαρτιου" 


    marilysher
    24.10.2012, 15:52

    3

    [ τροποποιήθηκε από τον/την marilysher, 15-11-2012 23:41 ]


    Music-ologist
    27.10.2012, 16:37

    Τα πτυχία των Ωδείων δεν αναγνωρίζονται στο εξωτερικό γιατί πρώτα από όλα δεν αναγνωρίζονται καλά-καλά στην Ελλάδα. Τα αναγνωρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ, ως "τίτλοι εκπαίδευσης" θα έπρεπε να αναγνωρίζονται ως "ακαδημαϊκοί" τίτλοι από το Υπουργείο Παιδείας. Δεν το κάνει και έτσι είναι αδιαβάθμιτα και δεν κατατάσσονται σε ανώτερα, ανώτατα, κτλ.


    Στο "έξω", δλδ στις χώρες της Ευρώπης, που εννοείς, παράλληλα με τις λογιών-λογιών μουσικές σχολές, υπάρχουν και οι ανώτερες και ανώτατες μουσικές ακαδημίες που αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας της εκάστοτε χώρας.

    Επί του πρακτικού ζητήματος: Δεν σε νοιάζει να έχεις χαρτί Ωδείου, αφού παντού δίνεις εξετάσεις και ανάλογα με το επίπεδό σου σε κατατάσσουν. Είτε έχεις χαρτί Ωδείου, είτε δεν έχεις θα σε κατατάξουν -όσο καλή κι αν είσαι- σε κάποιο εξάμηνο του προπτυχιακού*, αφού το χαρτί του Ωδείου ως ακαδημαϊκόςτίτλος δεν υφίσταται.

    Επομένως θα σε συμβούλευα να μάθεις το συντομότερο δυνατόν τι απαιτήσεις έχουν οι σχολές στις οποίες επιθυμείς να πας και να προετοιμαστείς για εισακτήριες εξετάσεις σε αυτές. Αν έχεις ήδη το επίπεδο που χρειάζονται για να μπεις στο πρώτο εξάμηνο, είναι χάσιμο χρόνου να μένεις Ελλάδα, δεδομένων και των ευρύτερων συνθηκών. Όσο πιο γρήγορα εγκλιματιστείς στη χώρα επιλογή σου και όσο πιο γρήγορα τελειώσεις τις εκεί σπουδές σου, τόσο πιο νωρίς έχεις πιθανότητες να αρχίσεις εκεί την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

    *Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες σχολές σε συγκεκριμένες χώρες όπου -υπό προϋποθέσεις- δέχονται απευθείας σε μάστερ όποιον έχει σημαντική επαγγελματικήεμπειρία.