ελληνική μουσική
257 online   ·  205.093 μέλη

Λιάτσος - ΕΡΤ - Δένδιας κόβουν την Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ

AR-ON
Φθασμένος
Chat
29.10.2012, 18:13

Αντί να γράψω κάτι καινούριο, αναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο του Old-boy:


Ανακεφαλαιώνουμε:

1) Πολίτες καταγγέλουν ότι βασανίστηκαν. 
2) Στα κυρίαρχα ελληνικά ΜΜΕ δεν κουνιέται φύλλο. 
3) Κι ύστερα ήρθε ο Guardian. 
4) O αρμόδιος υπουργός της δημοκρατικής κυβέρνησης προαναγγέλει μηνύσεις κι αγωγές κατά του Guardian, χαρακτηρίζει το δημοσίευμα υποβολιμιαίο από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαταλαμβάνει ιατροδικαστικές εκθέσεις. 
5) Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις όμως τελικά λένε άλλα και ο ανακριτής προτείνει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα. 
6) Οι παρουσιαστές πρωινής εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης ασκούν μετά από αυτά κριτική στον αρμόδιο υπουργό της δημοκρατικής κυβέρνησης. 
7) Δημοσιογράφος που έχει υπηρετήσει όσο ελάχιστοι την τηλεοπτική δημοσιογραφία σκουπίδι και διορίστηκε από την τρικομματική μας κυβέρνηση Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, κόβει για αυτόν ακριβώς το λόγο την εκπομπή «μέχρι νεωτέρας».

Περιμένεις να γράψω ότι έχουμε χούντα για να έχεις από κάπου να πιαστείς, έτσι;Δεν το γράφω. Δεν έχουμε.Δημοκρατία έχουμε.Tη δημοκρατία που αντιστοιχεί σε πολίτες σαν εσένα,με μηδενική δημοκρατική ευαισθησία,μα ατελείωτα αποθέματα σταρχιδισμού και παρτακισμού.


Τα σχόλια δικά σας για το επίπεδο της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας μας...


#1   
AR-ON
Φθασμένος
Chat
29.10.2012, 18:18

Να και ο διάλογος - η αφορμή της καρατόμησης:

‎-Μ. Κατσίμη: ...Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση

-Κ. Αρβανίτης: Δεν έκανε μήνυση; 

-Μ. Κ.: Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα. 

-Κ. Α.: Και θα παραιτηθεί τώρα; 

-Μ. Κ.: Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό; 

-Κ. Α.:Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη; 


-Μ. Κ.: Δεν ξέρω.... 

-Κ. Α.: Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα. 

-Μ. Κ.: Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 29-10-2012 18:19 ]


#2   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
29.10.2012, 18:51

Ναι Χάρη, το είδα κι εγώ μετά το μεσημέρι και αντιλαμβάνομαι οτι πλέον επιβάλλεται μεθοδικά φίμωση στην ενημέρωση.  Τρείς δημοσιογράφοι σε δυό μέρες που -τόλμησαν το αυτονόητο- είναι εξωφρενικά εξώφθαλμη φίμωση. Αναρωτιέμαι αν είναι κινήσεις πανικού ή αν έχουν εντολές έξωθεν. "Βρωμάει" άσχημα η κατάσταση, λέγαμε οτι πιάσαμε πάτο, αλλά κάθε μέρα που περνάει όλο και κάτι επί πλέον προστίθεται, σιγά-σιγά, ένα-ένα και το τρανζιστοράκι με deutsche welle εύχομαι να μην επικαιροποιηθεί, αν αρχίσουν να ρίχνουν και σελίδες.

Ασχετο με το θέμα σου, αλλά διάβασα στο διαδίκτυο ότι οι Anonymous έκλεψαν απόρρητα αρχεία του υπουργείου οικονομικών που αφορούν το δημόσιο χρέος. Δεν άκουσα να αναφέρεται κάτι σχετικό στις ειδήσεις. Εντολές για αποσιώπηση κι εδώ ή μου διέφυγε εμένα?

 http://www.iefimerida.gr/news/74157/%CE%BF%CE%B9-anonymous-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD


#3   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
29.10.2012, 21:02

Συμπαράσταση συναδέλφων τους :

“Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας, προσβάλλει τη δημοκρατία”

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ , σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, αποφάσισαν:

Να ζητήσουν προς την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από αύριο 30 Οκτωβρίου, στις 06:00 το πρωί.

Και στάση εργασίας για σήμερα 29 Οκτωβρίου 20:00 – 01:00.

Με ομόφωνη απόφαση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταδικάζουν την πρωτοφανή και αναιτιολόγητη ενέργεια του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΝΕΤ Αιμίλιου Λιάτσου, να «κόψει» από την «Πρωϊνή Ενημέρωση» τους παρουσιαστές Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.

Η απαράδεκτη απόφαση της λογοκρισίας, έρχεται να προστεθεί σε αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις στην ενημέρωση της ΝΕΤ ( εκπομπές και δελτία ειδήσεων ) που αποδεικνύουν ότι κάποιοι θεωρούν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ιδιοκτησία του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ, υπενθυμίζουν στην Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΝΕΤ, ότι οι πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος για να έχουν πολυφωνική και πλουραλιστική δημόσια τηλεόραση.

Απαιτούμε: Την άμεση ανάκληση της «δίωξης» των παρουσιαστών της «Πρωϊνής Ενημέρωσης» και την διασφάλιση της ελευθεροτυπίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αυτό που συνέβη σήμερα και δεν τόλμησαν επί σειρά ετών να το πράξουν οι διοικήσεις της ΕΡΤ, θίγει όχι μόνο τους συντελεστές της συγκεκριμένης εκπομπής, αλλά το σύνολο των δημοσιογράφων.

Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας, προσβάλλει τη δημοκρατία.

http://www.paron.gr/typologies/?p=23642


#4   
AR-ON
Φθασμένος
Chat
29.10.2012, 21:26

Έχει μεγάλη σημασία το θέμα, γιατί υποτίθεται η ΕΡΤ μπορεί πάντα να ήταν "υπό τον έλεγχο" της εκάστοτε  κυβέρνησης, αλλά τέλος πάντων είχαν γίνει αρκετά θετικά βήματα... Υποτίθεται είχαμε ξεφύγει από τα χάλια της δεκαετίας του 80 και του 90, τότε που έβλεπες τους παρουσιαστές "πρασινοφρουρούς" ή τις "γαλαζοαίματες" παρουσιάστριες να κάνουν απροκάλυπτη μονοκομματική κυβερνητική προπαγάνδα. Υποτίθεται τα τελευταία 5-10 χρόνια στα κρατικά κανάλια πέρναγε - έστω και σε δεύτερο επίπεδο - η αντίθετη άποψη και υπήρχε (κάπως) πιο αντικειμενική ενημέρωση. Όχι φυσικά ότι έγινε ποτέ BBC η ΕΡΤ, αλλά κάποια μικρή πρόοδος υπήρχε. Φαίνεται όμως, ότι με Σαμαρά, ξαναγυρνάμε στις παλιές μαύρες εποχές...

Μα και μόνο ότι προσέλαβαν ποιον, τον κύριο τίποτα, τον κύριο life-style, τον ...Λιάτσο για γενικό διευθυντή ενημέρωσης, δεν σας λέει τίποτα; Μήπως είναι απλά θέμα αναξιοκρατίας, ή μήπως είναι κυρίως θέμα τακτοποίησης εκκρεμών λογαριασμών (με βόηθησες - σε βοηθάω);

Και ασχολούμαι γιατί εμείς οι πολίτες την πληρώνουμε την ΕΡΤ. Για τα ιδιωτικά κανάλια τι να πει κανείς; Οι ιδιοκτήτες τους είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι δημόσιων έργων, κάνουν τρελές μπίσνες με το κράτος (άρα έχουν συμφέροντα να τα πάνε καλά με την όποια κυβέρνηση), αλλά κυρίως, μέσα στη χρεοκωπία τους, έχουν ΤΡΕΛΑ δάνεια από τις τράπεζες, δάνεια που δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομύριο να μπορέσουν να επιστρέψουν στον αιώνα τον άπαντα στις τράπεζες. Άρα, είναι απλό (για όποιον έχει λίγο μυαλό και δεν κοιμάται τον ύπνο του δικαίου) να καταλάβει ότι είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως οι καναλάρχες το μόνο που τουλάχιστον έχουν να κάνουν για ανταπόδωση, είναι να υποστηρίζουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του πολιτικού προσωπικού που υποστηρίζει τα συμφέροντά τους. Γι αυτό και δεν περιμένουμε ποτέ - αν έχουμε το ελάχιστο μυαλό - αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.

Αλλά γίνονται τέτοια χάλια στην κρατική τηλεόραση που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε, να τα βλέπουμε κι όμως να τους τα επιτρέπουμε, να μη μιλάει κανείς μας; Είμαστε λοιπόν άξιοι της ενημέρωσης που έχουμε, ή δεν είμαστε;


#5   
ilio
MusicHeaven Guru
Chat
30.10.2012, 11:18

Στο βιντεάκι που είδα δεν βρήκα να είπαν κάτι άσχημο για τον Δένδια.Είπαν το αυτονόητο.Να πάρει πίσω όσα είπε.Μετά την καταγγελία για τα βασανιστήρια όφειλε να το ελέγξει  ο ίδιος και όχι να λέει εκ των προτέρων ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Νομίζω πως βρήκαν την αφορμή γιατί αυτό το δημοσιογραφικό δίδυμο μάλλον τους ενοχλούσε.Ξεμπροστιάζονται μόνοι τους.


#6   
loukas76gr
Σολίστ
Chat
31.10.2012, 00:01

Όσοι λένε και δείχνουν τα αυτονόητα, όπως έκανε και ο Βαξεβάνης, τιμωρούνται. Εκεί που πρέπει να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και τιμωρίες δεν αποδίδονται. Η κάθαρση θέλει 'χέρια καθαρά', και δεν θα έρθει εύκολα, ψάχνοντας για εξιλαστήρια θύματα... αυτοί που ορίστηκαν για να την πράξουν είναι θρεμμένοι από την 'πανούκλα' που γιγάντωσε το σύστημα αυτό και ενοχλούνται (πλέον με την παραμικρή αντίθετη δήλωση που θα ακούγεται). Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η κατάσταση βράζει σαν το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : loukas76gr στις 31-10-2012 00:03 ]


#7   
VEGGOS4E
Περαστική Νότα
Chat
05.11.2012, 12:21
Ας γίνω συνήγορος του Διαβόλου κι ας θεωρήσω ότι όντως ειρωνευθήκανε την Υπουργάρα... Ας υποθέσω ότι άφησαν αιχμές κατά του... Είναι αυτά λόγοι για να "κοπεί" μια ενημερωτική εκπομπή και μάλιστα στη δημόσια τηλεόραση??? Άλλο, λοιπόν, το θέμα της κριτικής της εκπομπής και άλλο το "κόψιμό" της με την πρόφαση της "αξιόπιστης" ενημέρωσης. Γιατί αν περιμένουμε από τον Κο Λιάτσο να υπερασπιστεί την Αξιοπιστία, την κάτσαμε την βάρκα...! ΥΓ: Τώρα που το σκέφτομαι ρε παιδιά... Τις εκπομπές της ΕΡΤ τις κρίνει ο Λιάτσος. Τον Λιάτσο ποιος τον κρίνει??? Οέο?
#8   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
05.11.2012, 22:56

Πόσοι όμως αντέδρασαν όταν επελέγη ο Λιάτσος για την ΕΡΤ της Παρασκευής και 13 και τον "αισθησιακών" ταινιών της προσφοράς της φυλάδος του;

Και ως προς το σχόλιο για Δημοκρατία: Τολμώνα πω πως δεν έχουμε Δημοκρατία.

Η διαφορά σε σχέση με άλλες δικτατορίες είναι:

1) ότι ψηφίζουμε τους πολίτες που προηγούνται σε οικονομική επιφάνεια, οικογενειοκρατία, βάση πρόσβασης στα ελεγχόμενα κανάλια. Τότε υπήρχε μόνο κρατικό κανάλι.

Σήμερα εκ των πραγμάτων δεν γίνεται μονοκαναλική ενημέρωση, άρα ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει οικονομικής επιφάνειας και πρόσβασης μετόχων.

2) Ψηφίζουμε πολίτες που ηγεμονεύουν για να μην εφαρμόζουν τον Νόμο και δεν τον καταργούμε. Αν πάλι φτιάξουν Νόμο στα μέτρα τους αν περάσει απο την Βουλή, η πλειοψηφία τους δεν περνάει απο εκεί για έγκριση, και να είναι αντισυνταγματικός δεν καταψηφίζεται απο τα ανώτατα σώματα εκτός απο περιπτώσεις περιόδων που οι δικαστικοί έχουν μισθολογικά ζητήματα.

Η δικτατορία κρατούσε το πρόσχημα του Νόμου και καταργούσε το Νόμο και το Κοινοβούλιο και εφάρμοζε υπουργικές ή προεδρικές αποφάσεις στην κατεύθυνση που επιθυμούσε.

3) Λόγω Internet, αλλά και λόγω εποχής δεν μπορεί να φιμωθεί ο κόσμος. Τότε υπήρχε το φαινόμενο της λογοκρισίας των ΜΜΕ και της Τέχνης.

Σήμερα η Μουσική Βιομηχανία έχει σκόπιμα απαξιωθεί, ενώ η Τέχνη έχει αντικατασταθεί απο το πλαστικό και απο δυσερμήνευτα για τον πολύ λαό σχήματα. Βλέπετε η Γκερνίκα παλαιότερα είχε δημιουργήσει προβλήματα.

Για να επανέλθω στην ΕΡΤ, πιστεύω στην Κρατική Τηλεόραση και πάντα κυρίως αυτήν παρακολουθώ, ωστόσο είναι αδιανόητο πως η ΕΡΤ με το έτοιμο λόγω φορολογίας χρήμα προσλαμβάνει στελέχη της NOVA και του STAR, γιατί τέτοια στελέχη δεν έχουν βούληση και προσωπικότητα, ενώ σε καιρό μνημονίου, δίνονται χρήματα σε διεθνείς υπερπαραγωγές, αντί να στηριχθεί η ανύπαρκτη εφέτος Ελληνική σκηνή.

Το παράδειγμα του παλαιού Μεγάλου μας Τσίρκου είναι νωπό στις βρώμικες καρδιές τους. )Μην ξεχνάμε πως πριν απο λίγο καιρό, ο γραμματέας της χουντικής νεολαίας και διάδοχος του Μιχαλολιάκου χρημάτισε υπουργός επι Παπαδήμου...).

Σε λίγες ημέρες θα ακούσουμε και πάλι λόγους επισημών στο κενό, αν τολμήσουν να πάνε δηλαδή στο μνημείο...

Μήπως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα έπρεπε να προβούν σε κατάληψη της και προβολή της πρωινής ζώνης με το έτσι θέλω ή πολλά λέω;

[ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 05-11-2012 22:58 ]


#9   
TRAVELOGUE
Φθασμένος
Chat
10.11.2012, 00:41

Ο Αιμίλιος Λιάτσος απλώς αμοίφθηκε για την προεκλογική εκδούλευση που προσέφερε στη Νέα Δημοκρατία γράφοντας για άπλυτα του Καμμένου και της συζύγου του στην εφημερίδα του "Παρασκευή +13".\

Βεβαίως, τέτοια διαπλεκόμενα έκτροπα είναι στη φύση του κοινωνικοοικονομικού συστήματος που επικρατεί στην Ελλάδα.

Στη περίπτωση της απαράδεκτης διακοπής της ενημερωτικής εκπομπής "Πρωινή ενημέρωση", ο Λιάτσος προσέφερε μία ακόμη εκδούλευση για να παταχθεί κάθε διαφορετική φωνή όπως εκείνη των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.

Βεβαίως, ο συγκεκριμένος διάλογος των δυο δημοσιογράφων, κατά τη γνώμη μου, ήταν το πρόσχημα. Οι αιτίες υπήρχαν ήδη και συνοψίζονται στη διαφορετικότητα της άποψης των δύο βασικών συντελεστών, η οποία δεν ακολουθούσε τις επιθυμίες των αφεντικών.

Φίμωση λοιπόν η τιμωρία τους. Αλλωστε χωρίς φίμωση πως θα συνεχίσουν τα πλήθη να αποκοιμούνται ύπνο βαθύ???


#10