ελληνική μουσική
71 online   ·  205.647 μέλη

Νέο δίσκος Washout του Βαγγέλη Χρηστίδη και του Μιχάλη Πατένταλη

vanggos1
Περαστική Νότα
Chat
11.11.2012, 12:43

 Αγαπητά μέλη του Musicheaven, 


Μετά από πολύ κόπο καταφέραμε  να εκδόσουμε την πρώτη μας δουλειά, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μιχάλη Πατένταλη. 

Τώρα, ποιός είναι ο Μιχάλης Πατένταλης, και τι κάνει…… 

Ο Μιχάλης Πατένταλης γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, μεγάλωσε όμως στην Προσοτσάνη Δράμας. Σπούδασε Θεωρία και Αρμονία της Μουσικής και ασχολήθηκε με την ασπρόμαυρη φωτογραφία και το ραδιόφωνο. Από το 1996 εργάζεται στο τμήμα ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ντύσελντορφ. Είναι πρόεδρος της εταιρίας Ελλήνων συγγραφέων στη Γερμανία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε έξι διαφορετικές γλώσσες, έχει βραβευτεί στο διαγωνισμό του «Αντώνη Σαμαράκη» και τo διήγημά του «Το υπέροχο χαμόγελο της Ανν Εβίλ» έγινε σενάριο, σε σκηνοθεσία Α. Μπαφαλούκα. Δημοσιεύσεις: «Η μυωπία μιας πόλης» (ποιήματα, ελληνικά-γερμανικά, Romiosini 1998), «Cilete Contour» (ποιήματα-διήγημα, ελληνικά-γερμανικά, Romiosini 2002), «O Μισθοφόρος Μινώταυρος» (διηγήματα, εκδόσεις University Studio Press 2008). 

Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε πριν απο 3 χρόνια σε μια εκδήλωση του Ελληνικού Προξενείου Φρανκφούρτης, πιάσαμε την κουβέντα, μετά μου έστειλε κάποιους στίχους, κάναμε κάποιες δοκιμές, μου έστειλε άλλους στίχους, και σιγά σιγά γεννήθηκαν 10 τραγούδια τα οποία τα παρουσιάζουμε εδώ. 

Στον δίσκο αυτόν συνεργαστήκαν πολλά άτομα, ο πιο σημαντικός είναι ο Κώστας Παπαιωάννου, ο οποίος, πέρα από τα Percussion του, προσέφερε πολυτιμότατες συμβουλές, και μερικές φορές μια σκληρή, μα ποτέ αδικαιολήγητη κριτική. Η μακρόχρονη του πείρα απο τους Poll και την συνεργασία του με τον Θωδοράκη ήταν πραγματικά ενας θησαυρός για την δουλειά αυτή. 

Σε 5 από τα 10 τραγούδια μας χάρισε την φωνή του ο Θανάσης Αυλιανός την φωνή του, ο οποίος απλόχερα και με μεγάλο επαγγελματισμό προσφέρθηκε σε αυτήν την συνεργασία.


Την δουλειά μπορείτε να τη βρείτε εδώ:


http://vangelisc.bandcamp.com/album/washout?permalink


 Καλή ακρόαση. 

Βαγγέλης  


#1   


Αυτά τα διάβασες;