ελληνική μουσική
278 online   ·  204.187 μέλη

προβληματα με maudio fast track ??

jordan2410
Βασική Νότα
Chat
26.02.2013, 15:22

καλησπερα..οπως εγραψα και σε αλλα ποστ,με ενδιαφερει η σπιτικη ηχογραφηση.πηρα λοιπον μια fast track 400,και βαλθηκα να την εξερευνω.Αρχικα τη συνδεσα με το αρμονιο μου μεσω MIDI, και ενω ημουν εκστασιασμενος που θα παιζα επιτελους με κανονικο ηχο πιανο,συνειδητοποιησα οτι ακουγονται ο,τι πληκτρα να ναι..οχι οι λαθος νοτες,αλλα τη μια παιζω ντο και ακουγεται,την αλλη οχι κλπ..καλα αν παιζω και 2 ντο παραλληλα δεν θα το σχολιασω καν,απο τις 5 νοτες που παιζω παραλληλα ακουγεται η μια και αν...το αρμονιο μου ειναι της πλακας,αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο..επισης η υποδοχη midi της καρτας δεν κραταει καλα το βυσμα,αλλα διαβασα οτι και αλλοι ειχαν αυτο το προβλημα με την fast track...

2o..αφου αδυνατουσα να παιξω με το αρμονιο σαν midi controller,προσπαθησα να ηχογραφησω κιθαρα..ο τονος που εφτιαξα με τα plugins μου αρεσει,και δεν εκανα καν πολλες τροποποιησεις,ομως οταν παω να ηχογραφησω,ή οταν παιζω ετσι απλα με συνδεδεμενη κιθαρα,το σημα σε καποια φαση τρελαινεται και ακουγονται ηχοι σαν να χαλασαν τα ηχεια ή κατι τετοιο...και αυτο συνεβη περιπου 4 φορες στο ενα τεταρτο της ωρας που ασχοληθηκα με αυτο..μετα πειραζω λιγο το καλωδιο και στρωνει παλι ο ηχος..δεν νομιζω να φταιει το καλωδιο γιατι το δοκιμασα με 2 διαφορετικα καλωδια και παλι το ιδιο..καμμια ιδεα?


#1   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
26.02.2013, 15:24

Φταιει το σεταρισμα της καρτας. Με ποιο DAW ηχογραφεις; Πρεπει να ρυθμισεις το DAW σου ( το προγραμμα ηχογραφησης δηλαδη ) να βλεπει την καρτα ως ASIO, ωστε να εχεις και χαμηλο latency και κανενα προβλημα με το buffering που κανει η καρτα.


#2   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
26.02.2013, 15:40

με το reaper,τα ρυθμισα στο preferences να βλεπει την fast track ως asio και δεν μου βγαλε καποιο προβλημα,αλλα δεν κατεβασα κανενα driver..τωρα αποτι βλεπω σε αλλα φορουμ εχουν πολλοι προβλημα με αυτο το θεμα,αλλα εμενα δεν μου παρουσιασε latency ή καποιο αλλο θεμα εκτος απο αυτα που ειπα παραπανω


#3   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
26.02.2013, 15:43

Δοκιμασε τους τελευταιους drivers κι αν δεις πως παλι εχει προβλημα, κοιτα τι ρυθμισεις εχει ( περα απο την επιλογη για ASIO ). Εαν μπορεις να πειραξεις buffer πχ, ή οτιδηποτε αλλο. Καλο θα ηταν να δεις την καρτα και σε αλλο υπολογιστη, μηπως η θυρα USB που την συνδεεις εχει προβλημα!


#4   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
26.02.2013, 16:24

δεν φαινεται να υπαρχει κατι καινουριο συμβατο με την δικια μου καρτα..εγκατεστησα το πιο καινουριο που βρηκα οταν την συνδεσα,απλα αυτο δεν ηταν ASIO.

το κακο ειναι οτι το προβλημα παει και ερχεται,δεν ειναι κατι μονιμο,καθως εχω πολυ καθαρο ηχο ανα περιοδους,ο οποιος φαινεται να χαλαει χωρις λογο,και μετα ξαναφτιαχνει..


#5   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
26.02.2013, 16:29

Το θεμα ειναι πως το ASIO δεν εχει σχεση με τους Drivers της καρτας. πχ, μπορει οι drivers για Windows 7/64bit να ειναι προβληματικοι ή να εμφανιζουν προβληματα με αλλα πραγματα!

Δοκιμασες να αλλαξεις θυρα USB? Μηπως φταιει και η μητρικη ( προβλημα στη τροφοδοσια πχ ).


#6   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
26.02.2013, 16:32

θα το δοκιμασω σε λιγο σε αλλο υπολογιστη..και θα επιστρεψω..θα ψαξω και για τυχον αλλους αποτελεσματικους drivers.


#7   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
27.02.2013, 11:40

Εκανα μερικες δοκιμαστικες ηχογραφησεις και βγηκε το εξης πορισμα..ηχογραφοντας σε σχετικα υψηλη ενταση,(δηλαδη αν φτασει στο κοκκινο η μπαρα),κανει αυτον τον ενοχλητικο ηχο που ανεφερα παραπανω,σαν να υπεροφορτωνεται ή κατι τετοιο.ηχογραφησα λοιπον σε χαμηλη ενταση ενα δειγμα με 2 ηλεκτρικες με χαμηλο distortion. επειτα εκανα αλλο ενα προχειρο project με 3 clean και 3 distorted,στην ιδια ενταση με το προηγουμενο,αλλα σε αυτη την περιπτωση ηταν πολυ πιο ευκολο να "καταρρευσει" παλι..φαινεται πως οσο πιο πολλους ηχους-καναλια βαζω,τοσο πιο ευαισθητο γινεται.(αυτο το σπαμμαρισμα στον ηχο το κανει για πολυ λιγο,αλλα ειναι αρκετο ωστε να αποσυντονισει την ηχογραφηση..)


#8   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
27.02.2013, 11:42

επισης,οταν τα κανω export σε mp3 ο ηχος ειναι σαν να μη συνεβη ποτε τιποτα ανεπιθυμητο.


#9   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
27.02.2013, 15:26

Μπορει το συστημα σου να εμφανιζει "κενα" ή "ψηφιακες παραμοφωσεις" λογω χαμηλου buffering. Πρεπει στο menu της καρτας να αλλαξεις το buffer σε μεγαλυτερη τιμη, μεχρι να εξαλειφθει το προβλημα.

Οσον αφορα τον peak-αρισμενο ηχο στα "κοκκινα", το θεωρω φυσιολογικο να προκαλειται προβλημα! Σε αντιθεση με τον αναλογικο κοσμο ( που τα "κοκκινα" πολλες φορες προσθετουν αρμονικη παραμορφωση του ιδιου του μηχανηματος ), ο ψηφιακος οταν ειναι στα "κοκκινα" ειναι πλεον "καμμενος" και "μη επιδιορθωσιμος".

Επισης, εχε κατα νου και πως εαν το συστημα σου δεν ειναι καλα σεταρισμενο ή δεν εχει καλη επεξεργαστικη ισχυ, τα plug ins να "κολωνουν" στην επεξεργασια του ηχου. Δοκιμασε να ηχογραφησεις στα 44.1KHz/24bit για αρχη, ωστε να δεις εαν το προβλημα ειναι το ιδιο εντονο!


#10   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
04.03.2013, 16:00

σορρυ που αργησα να απαντησω,δεν ασχοληθηκα για μια βδομαδα λογω ηχειων.Στα 44.1 ειναι τα khz,και το buffer στα 384 samples,και το κανει  ακομα...σκεφτομαι να κανω φορματ ετσι ωστε να μην εχω σχεδον τιποτα αλλο,και high performance mode και ολες αυτες τις ρυθμισεις για να ασχολειται αποκλειστικα με την ηχογραφηση ο υπολογιστης..αλλα θα χει τοσο μεγαλη διαφορα? ηδη με τα 384 εχω λιγο latency...αλλιως  πρεπει κατι να αλλαξω στο συστημα?


#11   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
04.03.2013, 16:08

Οταν ανεβαζες το buffer ο ηχος που παρατηρουσες, εξαφανιστηκε; Δεν αναφερομαι στο "καμμενο" ηχο απο υψηλη ενταση, αλλα στο τυχαιο ηχο που ακουγοταν κατα διαστηματα!


#12   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
04.03.2013, 16:10

βελτιωνοταν,ναι, αλλα ανεβαινει το latency,οποτε παλι δουλεια δεν μπορω να κανω..εκτος αν ηχογραφησω μονο απο μικροφωνο πια


#13   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
04.03.2013, 16:13

Οταν ανεβαζεις το buffer, αναγκαστικα μεγαλωνει το latency γιατι στην ουσια η καρτα χρειαζεται περισσοτερο χρονο για τα samples που καταχωρει για επεξεργασια.

Δοκιμασε να μην βαλεις κανενα plug in οταν παιζεις κιθαρα ή ηχογραφεις γενικοτερα. Πειραξε το buffer ωστε να κατεβει και το latency, αλλα να μην εμφανιζεται ο θορυβος. Οταν συμβιβασεις και τα 2, τοτε εισαι στη σωστη ρυθμιση.

Εαν τωρα καποιο plug in απαιτει αρκετα μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ ( οπως ενα Aplmitube ή ενα Guitar Rig ), τοτε ενδεχομενως να σου κανει θορυβο, αλλα να ειναι καθαρα απο την αδυναμια του υπολογιστη να διαχειριστει τον ηχο!


#14   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
04.03.2013, 16:26

μπα ,τελικα ουτε αμα ανεβασω τα buffers γινεται κατι,βασικα για καποιο λογο εχει χειροτερεψει,πλεον ο ηχος σπαει συνεχεια....μηπως φταιει το driver?το asio4all χρησιμοποιω αλλα δεν φαινεται να κανει δουλεια με την fast track


#15   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
04.03.2013, 16:28

Η συγκεκριμενη καρτα εχει δικο της ASIO driver!!!! Οι ASIO4ALL ειναι drivers/software το οποιο μιμειται το ASIO! Απεγκατεστησε επειγοντως το ASIO4ALL και επελεξε το ASIO της ιδιας της καρτας!

Κατι κανεις λαθος με τις ρυθμισεις, οπως το βλεπω. Πρεπει να σε βοηθησει αμεσα καποιος φιλος σου που να ξερει απο αυτα, ωστε να μην αλλαζεις τυχαια επιλογες!


#16   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
04.03.2013, 16:31

οταν επιλεγω το asio της καρτας ομως,δεν το αναγνωριζει!και αυτο εγινε ξαφνικα,χθες για καποιο λογο επαψε να αναγνωριζει την καρτα σαν asio και σημερα προσπαθω ολη μερα να το φτιαξω


#17   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
04.03.2013, 16:34

Πιστευω πως εχεις μπλοκαρει τοσο το συστημα που πλεον οι drivers της καρτας ειναι τελειως "ανυπαρκτοι" για τον υπολογιστη!

Απεγκατεστησε την καρτα, σβησε τους drivers τελειως ( απεγκατασταση συσκευης νομιζω λεγεται στα Windows 7 ), αφαιρεσε την απο τον υπολογιστη, τοποθετησε την σε αλλη USB θυρα και ακολουθα ξανα τις οδηγιες εγκαταστασης οπως οριζει ο κατασκευαστης.


Αν εχεις καποιο registry cleaner, ακομα καλυτερα να το χρησιμοποιησεις πριν κανεις τη νεα εγκατασταση!


#18   
jordan2410
Βασική Νότα
Chat
04.03.2013, 16:38

οκ,θα το κανω.σορυ αν προκαλεσα τοση φασαρια για χαζο λογο,αλλα δεν περιμενα να μπερδευτει το συστημα,νομιζα οτι ο driver που θα διαλεγω καθε φορα απ το προγραμμα θα χει ισχυ


#19   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
04.03.2013, 16:40

Δεν εκανες καποια φασαρια, απλως τα Windows δεν ειναι τοσο "συγχρονα" στη σκεψη των drivers, οποτε εαν το "μπουκωσεις" με εγκαταστασεις, απεγκαταστασεις, κλπ θα εχεις σιγουρα προβλημα. Αν οχι αμεσα, μπορει στο μελλον να σου εμφανιστει ενα απιθανο προβλημα που δεν θα ξερεις καν πως λυνεται!

Κανε την απεγκατασταση, εξαφανισε οτιδηποτε εχει σχεση με την καρτα και μετα εγκατεστησε την με τις οδηγιες του κατασκευαστη!


#20