ελληνική μουσική
213 online   ·  205.834 μέλη

Βαθύ Ποτάμι (video) - Όλοι αύριο στο Σύνταγμα

AR-ON
Φθασμένος
Chat
30.03.2013, 06:12

Δυστυχώς τα προβλήματα υποαπασχόλησης / ανεργίας των τελευταίων 3 ετών προσεγγίζουν πια ένα οριακό σημείο και μεταξύ άλλων (σοβαρότερων) "παράπλευρων απωλειών", τελευταία εμποδίζουν και τη συμμετοχή μου στον αγαπημένο μουσικό μας παράδεισο, τουλάχιστον στο βαθμό και τη συχνότητα που θα το ήθελα. Βέβαια η εποχή είναι οριακή όχι μόνο προσωπικά, αλλά για τους περισσότερους Έλληνες πια, πιστεύω.

Τέτοιες μέρες, μοναδικές αναλαμπές αισιοδοξίας για μένα, είναι κάποιες σπίθες που προσπαθούν να ξεπεταχτούν (βέβαια, αν νοιαζόμασταν για τον διπλανό και δεν περιμέναμε να χτυπήσουν τα προβλήματα τη δική μας πόρτα, θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει πυρκαγιά κανονική, φωτιά "τιμωρός" αλλά και "αναζωογόνος").

Μια τέτοια σπίθα λοιπόν, ίσως είναι το αυριανό ραντεβού μας (Κυριακή 31 Μαρτίου 6:00μμ) σε συγκέντρωση και - ελπίζω "αποφασισμένη" αντί απλά "αγανακτισμένη" - διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, κόντρα στους "μονόδρομους" των μνημονίων της δουλικότητας, της αναξιοπρέπειας και της καταστροφής μιας ολόκληρης γενιάς, στην οποία κι εγώ κι εσείς ανήκουμε. Γιατί αληθινός μονόδρομος είναι η ανατροπή της παρούσας πορείας της χώρας, η οποία παρ' όλες τις τεράστιες δυσκολίες της, είναι ο μόνος τρόπος κάποτε να ξαναπατήσει στα πόδια του αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του, πριν μας σβήσουν τελείως από το χάρτη.

Με αφορμή όμως τη συγκέντρωση, επιτρέψτε μου να ποστάρω ένα πολύ φρέσκο τραγούδι ενός καλού φίλου και μέλους του ΜΗ, του Σίμου Κουσκούνη. 'Έχει τίτλο "Βαθύ Ποτάμι" σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση δική του. Στην υλοποίηση της ιδέας και δημιουργίας του Σίμου συμμετέχουν τραγουδώντας 11 διαφορετικές φωνές, ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις αλλά με κοινές πιστεύω αγωνίες για την κατάσταση και την ανάγκη ανατροπής της. Ελπίζω να αγγίξει κάποιους από εσάς, αποτελώντας ερέθισμα για το αντάμωμά μας είτε αυτό το κυριακάτικο απόγευμα, είτε στους αγώνες που ολοφάνερα είναι μπροστά μας.


#1   
SimosKouskounis
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
31.03.2013, 12:42

Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες ...


#2   
SakisKouroupos
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
31.03.2013, 14:21
Μπράβο Σίμο συγχαρητήρια, στο τραγούδι,στην ενορχήστρωση,στο βίντεο, στην ιδέα...Οι αξίες δεν χάνονται ποτέ !!!! Αυτοί που μας κυνηγούν χάνουν την αξία τους ....και συγχαρητήρια και στον Χάρη που το ανέφερε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα μας .....
#3   
EVAGGELIASAKELLARIOU
MusicHeaven Guru
Chat
31.03.2013, 17:35

Καλησπέρα. Ας ειπωθεί και αυτό το σύνθημα, που είδα γραμμένο στον τοίχο: "Κάντε τη φτώχεια σας επανάσταση" Ε.Σ.


#4   
Natalia-Nefeli
Βασική Νότα
Chat
02.04.2013, 00:43
Yπέροχο το τραγούδι, πραγματικά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!! Αλλά εγώ ελάχιστο κόσμο βρήκα στο Σύνταγμα και ως τις 8 είχαν διαλυθεί ήδη!!! Κατάντιααααααααααααααα
#5   


Αυτά τα διάβασες;