ελληνική μουσική
195 online   ·  202.825 μέλη

Γιατί οι δαπάνες από ωδεία ή μουσικές σχολές δεν μπαίνουν στα έξοδα;

xray
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
04.06.2013, 09:33

Για να είμαστε και επίκαιροι, στη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι τα έξοδα εκπαίδευσης στη μουσική μπαίνουν μαζί με αυτά των καταναλωτικών αγαθών και όχι στον ειδικό κωδικό των φροντιστηρίων, που έχουν άλλη αντιμετώπιση όσον αφορά τη φοροαπαλλαγή φυσικά.

Δεν χρειάζεται λογιστική ανάλυση, να πούμε μόνο το εξής: Αυτή η τακτική ακολουθείται από όσο ξέρω για πάνω από 30 χρόνια στις δηλώσεις και σημαίνει λίγο - πολύ ότι η μουσική είναι μια πολυτέλεια, σε αντίθεση με μια - οποιαδήποτε - ξένη γλώσσα, ή οποιοδήποτε φροντιστήριο κάποιου άλλου σχολικού μαθήματος. 


#1   
TRAVELOGUE
Φθασμένος
Chat
04.06.2013, 15:14

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι η εκμάθηση μουσικής είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό! Υποθέτω δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό.

Γιατί λοιπόν, το κράτος να λειτουργήσει φοροαπαλλαχτικά για μία τέτοια δαπάνη στην οποία προβαίνει μία οικογένεια, ιδίως από τη στιγμή που η ενασχόληση με τον πολιτισμό παράγει υγιείς και σκεπτόμενους ανθρώπους;

Βέβαια, να αναφέρω πως η μουσική παιδεία θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν. Αυτό βέβαια σε κοινωνίες με άλλους οικονονικούς όρους.

Για να μη θεωρηθώ όμως γκρινιάρης, οφείλω να ομολογήσω πως κάτι αλλάζει. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι τελευταίες πενιχρές φοροαπαλλαγές που υπήρχαν, καταργούνται από του χρόνου. Έτσι, δεν θα υπάρχουν παρερμηνείες και συγχύσεις.

Την καλησπέρα μου!


#2   
panzou
Βασική Νότα
Chat
04.06.2013, 21:02

Όπου νάνε θα τις κρύβουμε κι΄όλας αυτές τις δαπάνες, γιατί θα τις υπολογίζουν σαν τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης.


#3   
SakisKouroupos
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
04.06.2013, 21:21
Είναι αυτό που λένε δωσαμε τα φώτα και μείναμε στραβοί? Κάπως έτσι !!! Αλλά και σε όσους έμειναν πιστοί να προσπαθούν για την διατήρηση του πολιτισμού μας ....τους έβγαλαν και τα δυο μάτια, τους έκοψαν τη γλώσσα και τους άφησαν μόνο τ αυτιά για να μπορούν να ακούν την λασπολογία και τη χυδαιότητα ...Ετσι κατάντησαν την χώρα μας ...αυτοί που χιλιοακούγονται και αυτοονομάζονται Ελληνες !!!!
#4