ελληνική μουσική
384 online   ·  206.831 μέλη

Live@Stavlos στο Θησείο 03.06 έως 09.07 - Όταν κοιτάς Ανατολή

TRAVELOGUE
MusicHeaven Guru
Chat
04.06.2013, 15:04

LIVE

“Όταν κοιτάς Ανατολή”

Συνάντηση μουσικών Αν. Μεσογείου
Στον  κήπο του “Στάβλου” στο Θησείο

Από 3 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου
Δευτέρες, Παρασκευές & 1 Τρίτη

Ώρα έναρξης συναυλιών 22:00 ακριβώς
Τιμή Είσόδου: 13ευρώ (ποτήρι κρασί/μπύρα ποτήρι ή φιάλη)

στον Πολυχώρο "ΣΤΑΒΛΟΣ" (Ηρακλειδών 10, Θησείο)
www.stavlos.gr, www.diktiopm.gr
E-mail: info@stavlos.gr
Τηλ.Επικοινωνίας: 2103452502


http://www.facebook.com/groups/388457524601842/

https://www.youtube.com/watch?v=82Ln3Nj9X7U&list=UUpC9Bo-elsgkJNW3OVaqWYw&index=1


Πρόγραμμα Συναυλιών

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/6
“Τα παιδία παίζει…” (η το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά)
Πέτρος Δράμαλης, Ανδρέας Καραντίνης, Δημήρης Λιόλιος

Μια βραδιά αφιερωμένη στους γιούς των σημερινών κορυφαίων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και λόγω των ικανοτήτων τους αλλά και λόγω της μέχρι τώρα μουσικής τους διαδρομής και αυτοί ως δεξιοτέχνες.
Ο Πέτρος, ο Δημήτρης και ο Ανδρέας θα εμφανιστούν μπροστά στο Γιώργο Δράμαλη, το Βαγγέλη Λιόλιο και το Μανώλη Καραντίνη και «φυσικό» είναι κάποια στιγμή της βραδιάς να παίξουν μαζί. Ίσως ένας άλλος δόκιμος τίτλος για αυτή την Δευτέρα θα ήταν «ΠΑΤΗΡ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ».
Τραγουδούν Θωμάς Στεργίου, Γιώργος Δαμίγος, Δημήτρης Ρέππας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6
Fide Kφksal

«Όταν η χάρη ανταμώνει την ευγένεια, όταν η ευγένεια ανταμώνει το ταλέντο, όταν το ταλέντο εκφράζει την κουλτούρα, τότε όλα αυτά τα πράγματα μαζί κάνουν να είναι αναμενόμενη την δυνατότητα που έχει αυτό το πλάσμα να τραγουδάει τα πάντα σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου.»
Με αυτά τα λόγια ο Μίμης Πλέσσας μας περιγράφει τι πρόκειται να δούμε στον Πολυχώρο Στάβλο στις 7 Ιουνίου. Η Fide, γνωστή σε Ελλάδα και Τουρκία για την ξεχωριστή φωνή της, ερμηνεύει γνωστές μελωδίες της πατρίδας της, καθώς και τα τραγούδια του καινούργιου της δίσκου “Bόyό”, γραμμένα από το Μίμη Πλέσσα, τo Νίκο Κυπουργό, το Γιώτη Κιουρτσόγλου και άλλους, σε δικούς της στίχους.
Μια φωνή από τη Σμύρνη, μαζί με εκλεκτούς Έλληνες μουσικούς, δημιουργούν μία συναρπαστική προσέγγιση της σύγχρονης World Music και Pop Fusion αισθητικής.
Νάσσος Σωπύλης: Πλήκτρα, Ενορχήστρωση/Μιχάλης Καταχανάς: Βιόλα/Δημήτρης Στασινός: Κοντραμπάσο, Ηλ. Μπάσο/Δημήτρης Κλωνής: Κρουστά/Στέφανος Κωνσταντινίδης: Electronics

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/6
Κώστας Παπαδόπουλος
Η ιστορία στο μπουζούκι

Αποτελεί εμπειρία για οποιονδήποτε μουσικόφιλο να ζήσει από κοντά τον μεγαλύτερο ίσως εν ζωή μουσικό-δεξιοτέχνη.
Μια βραδιά-απόσταγμα μιας πορείας εξι δεκαετιών δίπλα στους μεγαλύτερους κλασσικούς λαϊκούς δημιουργούς. Τραγουδούν Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Δημήτρης Κοντογιάννης και άλλες συμμετοχές εκπλήξεις!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/6
Mirror Tuners

Ως κουρδιστές του καθρέπτη τους τα τέσσερα άτομα του group πειραματίζονται με ρεπερτόριο εκτός πεπατημένης.Η δημιουργία του σχήματος έγινε με σκοπό την αλλαγή ή ακόμα την επαναδιαπραγμάτευση των δογματικά δοσμένων μουσικών και όχι μόνο στερεοτύπων. Όπως όλα τα υλικά στο σύμπαν πάλλονται έτσι και ο καθρέπτης πάλλεται κι αυτός σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, που ως ιδιότητα του έχει τον αντικατοπτρισμό των απέναντι ειδώλων του.
Συμβολικά το σχήμα καλείται να κουρδίσει τον καθρέπτη σε μια νέα συχνότητα ώστε να δείχνει κάτι άλλο από αυτό που του όρισε πρωτογενώς η φύση.
Με ρεπερτόριο εκτός και εντός πολιτισμικών και γεωγραφικών ορίων ο Γιώργος Γεωργόπουλος στο μπουζούκι, ο Γιάννης Καρακαλπακίδης στην κιθάρα και ο Φοίβος Αποστολίδης στα κρουστά συναντούν την φωνή της Έλενας Μουδίρη Χασιώτου σε μια μουσική αναδόμηση με κομμάτια από Piazzola μέχρι ρεμπέτικα πάντα από την νέα οπτική του σχήματος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/6
Θανάσης Βασιλάς (αφιέρωμα Μίκης Θεοδωράκης - Μανώλης Χιώτης)

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο κοινό το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης επίπονης και «φωτισμένης» διασκευής του Θανάση Βασιλά κορυφαίων μουσικών του Μ. Θεοδωράκη με την ενθουσιώδη αποδοχή και την έγκρισή του.
Το υπόλοιπο της βραδιάς είναι αφιερωμένο στον Μανώλη Χιώτη. Έναν καλλιτέχνη που σφράγισε την υπόθεση Λαϊκό τραγούδι και ως δημιουργός και ως δεξιοτέχνης και με τον οποίο ο Θανάσης  Βασιλάς  έχει ταυτιστεί λόγω της μακρόχρονης καλλιτεχνικής συνύπαρξης του με την Μαίρη Λίντα.
Συμμετέχουν: Μαίρη Λίντα, Χάρης Μακρής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6
“Λωξάντρα” &  Dilek Koη

Το μουσικό σχήμα ΛΩΞΑΝΤΡΑ σχηματίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 1997 και σήμερα αποτελείται από τους: Νίκο Αγγούση: κλαρίνο/Ρία Ελληνίδου: τραγούδι/Γιάννη Ιωαννίδη: κρουστά/Θανάση Κουλεντιανό: κανονάκι/Λουκά Μεταξά: μπάσο/Μάκη Μπακλατζή: βιολί, τραγούδι/Δημήτρης Παναγούλια: κρουστά/Κυριάκο Ταπάκη: ούτι.                                                                                        

Έχουν ασχοληθεί με την μελέτη, έρευνα και εκτέλεση της αστικής μουσικής παράδοσης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, (Meyhane-Καφέ Αμάν), με την τσιγγάνικη μουσική παράδοση, την Δημοτική μουσική της Ελλάδας, την κλασική Οθωμανική και την νεότερη αστική και λαϊκή μουσική της Τουρκίας, τους ήχους του Αραβικού κόσμου, την σεφαραδίτικη μουσική και με τα μουσικά ιδιώματα του Καυκάσου και των Βαλκανίων.
Τον Δεκέμβρη του 2011 κυκλοφόρησε η καινούργια δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «ΜΕΫΧΑΝΕ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ» με φιλική συμμετοχή πολλών μουσικών και τραγουδιστών.
Ο συγκεκριμένος δίσκος βρέθηκε για τον μήνα Σεπτέμβριο στη 8η θέσηκαι στη 41η θέση για το 2012 (μέσα στις 150 καλύτερες δισκογραφικές δουλειές), από το World Music Charts της Ευρώπης.                                                                                                                                                                                           Η Ντιλέκ Κοτς, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Συνεργάστηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα του χώρου της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής. Θα παρουσιάσει λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των από την κοινή μουσική παράδοση των δύο λαών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6
Παναγιώτης Στεργίου  (δεξιοτεχνικά λαϊκά τραγούδια-θρυλικα σόλο)

Ο Παναγιώτης Στεργίου ήθελε να αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να παρουσιάσει μία εξαιρετικά μπουζουκοκεντρική βραδιά και για να συμβεί αυτό επιλέγει να παίξει τραγούδια που σφράγισαν με τα παιξίματά τους κορυφαίοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού όπως Χιώτης, Σπόρος, Μπέμπης, Ζαμπέτας, Τσιτσάνης κ.α.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και πρέπει να τονιστεί ότι ο Π. Στεργίου είναι ένας από τους ελάχιστους που μπορούν να παίξουν και να υποστηρίξουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια τα θρυλικά σόλο των «μεγάλων» του παρελθόντος.
Τραγουδούν Ηλίας Κλωναριδης, Μαρία Σπυροπούλου, Γιώργος Γιαννιώτης, Θωμάς Στεργίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6 
Al Mahabba

Αγαπημένες κλασικές συνθέσεις και τραγούδια, οργανικά κομμάτια για χορό από τον αραβικό κινηματογράφο, παραδοσιακές μουσικές από την Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και την Αραβική Χερσόνησο...και η λεπτεπίλεπτη κίνηση της Aisha στον χορό να δένει αρμονικά με τις νότες και τον ρυθμό.
Nαμπίλ Αλ Σάεγ-τραγούδι/Περικλής Παντολέων-ούτι/Νεκτάριος Σταματέλος-Νέυ/Εφη Ζαϊτίδου κανονάκι/Γιάννης Ευσταθόπουλος – κρουστά/Συμμετέχει και η Aisha στον αραβικό χορό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7
Γιώργος Αλτής (αφιέρωμα Πρόδρομος Τσαουσάκης)

Μια βραδιά με τραγούδια που σφράγισε με την χαρακτηριστική φωνή του ο Πρόδρομος Τσαουσάκης.
Με την φωνή του και τον τρόπο ερμηνείας του, καθόρισε μια ολόκληρη εποχή. Δεν είναι τυχαίο που ο Στέλιος Καζαντζίδης στα πρώτα του βήματα μιμήθηκε τον Πρόδρομο. Πάνω στη φωνή του έγραψε αρκετά τραγούδια ο Βασίλης Τσιτσάνης πολλά απο αυτά έγιναν μεγάλες επιτυχίες.
Στο αφιέρωμα συμμετέχουν πολλοί "φίλοι" του Τσαουσάκη όπως: Βαγγέλης Κορακάκης, Λεονάρδος Μπουρνέλης και Νίκος Μπουρνέλης (αρκετά τραγούδια του έγιναν επιτυχίες με τον Τσαουσάκη), Μανώλης Τοπάλης και πολλοί άλλοι...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7
ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ

Διασκευές- έκπληξη σε γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια και σκοπούς από διάφορα μέρη της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία, Σμύρνη, Ιρλανδία), πασπαλισμένα με ολίγη Μογγολική παράδοση και πολλή διάθεση για πειραματισμό!
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου: φωνή, καζού, μικρά κρουστά/Μιχάλης Καταχανάς- βιολί, φωνή/Γιάννης Δεσποτάκης: κρουστά, φωνή, overtones (παραδοσιακή μογγολική τεχνική τραγουδιού)/Γιάννης Μπουντέκας: κιθάρα, φωνή.

ΤΡΙΤΗ 9/7
Νίκος Κατσίκης (αφιέρωμα Γιώργος Ζαμπέτας με ανέκδοτα τραγούδια του που θα ακουστούν πρώτη φορά)

Αυτό το ταξίδι που κράτησε 11 νύχτες τελειώνει με μία πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση-αποκάλυψη.
Ο Νίκος Κατσίκης σε συνεργασία με τον Γιώργο Ζαμπέτα (εγγονό και όχι απλή συνωνυμία του μεγάλου δημιουργού) επιμελείται και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε αυτόν.
Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθειά του είναι δύο ερμηνευτές  που ηχογράφησαν τραγούδια του σε πρώτη εκτέλεση η Μπέμπα Μπλανς και ο Γιάννης Ντουνιάς και φυσικά ο μικρός Γιώργος Ζαμπέτας.
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι για πρώτη φορά θα ακουστούν ανέκδοτα τραγούδια του και μάλιστα κάποια από αυτά θα ακούσουμε να τα τραγουδά ο ίδιος σε πρωτόλεια μορφή.

[ τροποποιήθηκε από τον/την TRAVELOGUE, 04-06-2013 15:06 ]


#1   


Αυτά τα διάβασες;