ελληνική μουσική
337 online   ·  202.983 μέλη

Απόστολος Καλτσάς - Νέο τραγούδι - Κουκούτσι - Ερμηνεύει η Σοφία Κουρτίδου

elechrista
Φθασμένος
Chat
10.06.2013, 17:00

Απόστολος Καλτσάς

 «Κουκούτσι» -  Καινούριο  τραγούδι

 ΕρμηνείαΣοφία Κουρτίδου

 Στίχοι: Ανθή Μητροπέτρου 

Προετοιμάζοντάς μας για την επόμενη δισκογραφική του δουλειά, ο χαρισματικός πολυπράγμων μουσικός Απόστολος Καλτσάς μας παρουσιάζει το  καινούριο τραγούδι του, με τίτλο «Κουκούτσι», σε στίχους Ανθής Μητροπέτρου και ερμηνεία Σοφίας Κουρτίδου.

Ένα τραγούδι αρκετά διαφορετικό από ό,τι μας έχει συνηθίσει ο Απόστολος Καλτσάς, με καλοκαιρινή και εμφανώς «περιπαιχτική» διάθεση, αλλά μέσα στο θεματικό ύφος του κύκλου τραγουδιών του «Μικρόγειος», η οποία εστιάζει στο «μικρό» σαν έννοια. 

“Κουκούτσι...καρπός και φύτρα του έρωτα. Μικρό σα σφαίρα μεγάλο σαν την ελπίδα να καρπίσει” … αναφέρει η στιχουργός Ανθή Μητροπέτρου, η οποία με ιδιαίτερα έξυπνο και καυστικό τρόπο περιγράφει το τέλος μιας σχέσης. Μια ιστορία που έρχεται να ενσαρκώσει με το μοναδικό στυλ και την εκφραστική φωνή της η ταλαντούχα Σοφία Κουρτίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανθή Μητροπέτρου ήταν η νικήτρια  του 1ου βραβείου στιχουργικής σύνθεσης στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού, που διοργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Δεκέμβριο του 2012.

 

 


[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 10-06-2013 17:02 ]


επισυναπτόμενα: Apostolos_Kaltsas1.jpg 
#1