ελληνική μουσική
362 online   ·  204.593 μέλη

Τζίμης Πανούσης ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλη παγίδα

Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
16.12.2013, 20:49

Βασικά υπάρχει μεταξύ άλλων σύγχυση όρων και κινημάτων.

Άλλο πράγμα είναι ο πρώιμος Σιωνισμός, αλλό είναι τώρα ο Σιωνισμός.

Επίσης δεν έχει καμία σχέση η Φιλική Εταιρία με τον Σιωνισμό, πλην ότι τυπικά και τα δύο ήταν απελευθερωτικά κινήματα. Οι ομοιότητες μέχρι εκεί.

Σήμερα που υπάρχει κράτος του Ισραήλ, η λέξη Σιωνισμός είναι άλλο πράγμα, τυπικά θα μπορούσε να αποδοθεί στην έννοια του Εθνικός, αυτό αντιλαμβάνεται ο Ισραηλίτης, για τον υπόλοιπο πολίτη του κόσμου σημαινει το Παγκόσμιο Εθνικιστικό Ισραηλιτικό Κίνημα και φυσικά κάθε ένας μπορεί να τον αμφισβητεί χωρίς να είναι απαραίτητα ρατσιστής.

Το "Εβραίος" είναι βασικά εθνικός και όχι θρησκευτικός όρος. Αντίστοιχα ο θρησκευτικός όρος είναι Ιουδαϊσμός.

Η Ελλάδα έχει ανεξαρτησία τυπικά..... απο το 1828 και με διεθνή αναγνώριση απο το 1830.

Και φυσικά το Ελληνικό κράτος θεμελιώθηκε πάνω στο αίμα των χιλιάδων θυσιασμένων Ελλήνων μαρτύρων, ελληνοφώνων, αρβανιτοφώνων, βλαχοφώνων, σλαβοφώνων, τουρκοφώνων. Η ερμηνεία του Ναυαρίνου είναι πολύ ρηχή και απόλυτη. Ο Βόρειος Ελληνισμός δεν είχε Ναυαρίνο, εσφάγη την περίοδο της Επανάστασης αλλά έστω και αργότερα σε ένα βαθμό ελευθερώθηκε στον στίβο της μάχης, πολλά-πολλά χρόνια μετά.   


#41   
LlamaWithHat
Σολίστ
Chat
16.12.2013, 20:53

Παράθεση:

Το μέλος Konstantinosoa στις 16.12.2013, 20:49 έγραψε...

Άλλο πράγμα είναι ο πρώιμος Σιωνισμός, αλλό είναι τώρα ο Σιωνισμός.


Τι είναι τώρα? Απαγορεύεται να πείς τις λέξεις 'σχέδιο, Νέα τάξη πραγμάτων, έλεγχος, αντίχριστος, λόμπυ'. Go! 


#42   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
16.12.2013, 21:09

Το θέμα μας είναι :

Τζίμης Πανούσης ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλη παγίδα


#43   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
fysiolatris
Βασική Νότα
Chat
17.12.2013, 01:09

Π-αχύσαρκος 

Α-ποβλακωτής

Ν-εοελλήνων 

Ο-ίτινες 

Υ-πνώττουν 

Σ-αράντα χρόνια τώρα, στο νεκροκρέβατο που'στρωσε (=που έστρωσε, αλλά και  πούστρωσε)

Η 

Σ-άρα κι η μάρα των ψευτοκαλλιτεχνών του κόλου

[ τροποποιήθηκε από τον/την fysiolatris, 17-12-2013 01:12 ]


#47   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
investor
Συγχορδία Μινόρε
Chat
17.12.2013, 09:20

Ο Πανούσης έχει ένα ταλέντο ως μουσικός και έχει και μια καλή φωνή.Επέλεξε να κάνει τον σαλτιμπάγκο και μέσα στο γενικό καραγκιοζιλίκι να πουλάει ακριβά τις υπηρεσίες του και το ακροαριστερό παρελθόν του.Ας μην μιλάει τώρα για το σύστημα,την παρακμή,το πουλημένο κκε που δεν χαρίζει την περιουσία του,τον άνεργο.Πάνω σ'αυτά βασίστηκε ο γέροντας,για να κάνει ζωή μεγαλοαστού και το τελευταίο πράγμα που θέλει σε αυτόν τον κόσμο είναι η επανάστα.


#50   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
atreu73
Συγχορδία Μινόρε
Chat
17.12.2013, 17:24

Παράθεση:

Το μέλος Guitar-meister στις 16.12.2013, 19:30 έγραψε...
Δεν συνεννοούμαστε φίλτατε. Επί της ουσίας δεν μου λες τίποτα. Πες καθαρά αυτό που θέλεις να πεις να συζητήσουμε, αλλιώς μη σπαταλάς το χρόνο μου με ανούσιες σοφιστείες. Λοιπόν, τα κράτη δεν απελευθερώνονται, οι λαοί ναι. Το νεοελληνικό κράτος δημιουργήθηκε, όπως και το Ισραήλ. Αν πιστεύεις ότι το ένα δεν πρέπει να υπάρχει, πες μου ανοιχτά γιατί. Επίσης, για το εβραίος, εξήγησα πιο πάνω. Και είσαι πάλι άκυρος, διότι για παράδειγμα, οι 'Ελληνες εβραίοι δεν ειναι σαν τους Ελληνογερμανούς. Καθόλου εντάξει λοιπόν. Αντί να προσπαθείς να στρεβλώσεις αυτά που λέω, πες τα επιχειρήματά σου, αν έχεις. Αν όχι, δεν πειράζει, άλλη φορά.

 

Τι λες; Μαθαίνουμε καινούργια πράγματα εδώ στα φόρα. Το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε όπως το Ισραήλ.

Δηλαδή την γη την κλέψαμε από το ανάλογο της φάρας που ζούσε εδώ, τους γκετοποιήσαμε, κλείσαμε κάθε δίοδο επικοινωνίας τους με τον έξω κόσμο, φάρμακα κ.τ.λ. έχουμε περιπολίες στο γκέτο τους, σιγά σιγά τους κλέβουμε και τα λίγα εύφορα μέρη που έχουν, χτίζουμε παράνομα εκεί και γενικά συνεχίζουμε μέχρι σήμερα αφού έχουμε φίλους αμερικάνους.

Αλήθεια από που μας γράφεις αγαπητέ Guitar-meister; Έχω την εντύπωση ότι εκεί η κοινή γνώμη είναι πολύ πολύ μακριά από την κοινή λογική.

 


#55   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
18.12.2013, 12:55

Το πρόβλημα είναι πως το εν λόγω θέμα οφείλεις για πολλούς λόγους να το προσεγγίζεις με διάκριση. Προσπάθησα να μείνω στα όρια των λεγομένων του Πανούση, αλλά φυσικά δεν μπορώ να μην σχολιάσω την παγίδα της σύγχυσης του προαναφερόμενου όρου, ούτε την αστεία σύγκριση με την Φιλική Εταιρία.

Πολλοί άνθρωποι είναι στο σημείο του "άντε να μην ανοίξω το στόμα μου" για τέτοια ζητήματα, δικαίως ή αδίκως. Καλό είναι λοιπόν να μην προκαλούμε. 

Δεν απήντησα σε συγκεκριμένα σχόλια γιατί τα θεωρώ βαθύτατα αντιδημοκρατικά και δεν αξίζει να δώσω συνέχεια.

Τέλος με ενόχλησε το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε απο μέλος, κατάπτυστο άρθρο δημοσιογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που χαρακτηρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη αντισημίτη και δεν υπήρξε αντίδραση. Απο κανέναν. Τόσος πολύς φόβος; Στον οποίο απαγορεύτηκε να εκτελέσει το Μαουντχάουζεν in situ όπως λέγεται στην Αρχαιολογία, βασικά γιατί συνέθεσε τον Εθνικό Ύμνο των Παλαιστινίων.... 

[ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 18-12-2013 12:57 ]


#56