ελληνική μουσική
358 online   ·  205.999 μέλη

Συνδεση ηχειων PA με ενισχυτη αυτοκινητου

softakos
Περαστική Νότα
Chat
04.02.2014, 11:14

Καλησπερα σας!Αγορασα ενα subwoofer 600WATT και σκεφτομουν νακανω μια πατεντα.αντι να αγορασω εναν επαγγελματικο ενισχυτη να αγορασω εναν ενιχυτη αυτοκινητου και να το συνδεσω με εναν τροφοδοτικο υπολογιστη για να λειτουργησει..ενας γνωστος μου το εκανε και λειτουργησε.το θεμα ειναι θα εχει την ιδια αποδοση με εναν επαγγελματικο ενισχυτη??#1   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
04.02.2014, 21:56

Κατ’ αρχήν ΝΑΙ.

 

  1. Απλά να τονίσω ότι το cabinet του ηχείου παίζει σπουδαίο ρόλο στο loudness και στην ποιότητα του ήχου των μπάσων όσο και το ίδιο το μεγάφωνο. Εννοώ ότι πχ ένα subwoofer μεγάφωνο των 30 ευρώ στο σωστό cabinet μπορεί να αποδίδει καλύτερα απ’ ότι ένα subwoofer των 200 ευρώ σε μη σωστό cabinet.
  2. Δεν αναφέρεις ποιόν επαγγελματικό ενισχυτή και ποιόν ενισχυτή αυτοκινήτου εννοείς για να γίνει η σύγκριση -- την Ισχύ, τα Ωμ ... πχ τα 2 Ωμ φορτίο είναι μεγάλη διαφορά από τα 8 Ωμ.) Εδώ λοιπόν πρέπει ενδελεχώς - από τα mannuals- να συγκριθούν τα χαρακτηριστικά αμφοτέρων των ενισχυτών για να κάνεις τη σύγκριση , αλλιώς δεν έχει νόημα η σύγκριση…..
  3. Πράγματι τα τροφοδοτικά των PCs  εκτός από τα + - 5 Volts δίνουν και τα volt της μπαταρίας του αυτοκινήτου , δηλαδή + - 12 V  ( 500–600 ή όσο πιο πολλά Watts τόσο καλύτερα).

Πάντως εγώ δεν θα το έκανα. Θα το έκανα μόνο (έχω κάνει το αντίστροφο) αν είχα ένα τέτοιο καλό ενισχυτή από ένα αυτοκίνητο που πχ παρέδωσα τις πινακίδες και είναι σε ακινησία , ή είχα το woofer από ένα σύστημα Dolby Digital που μου ''κάηκε'' και μου έμεινε το subwoofer.....

Δεν έχω κάτι άλλο να πω 


#2   


Αυτά τα διάβασες;