ελληνική μουσική
367 online   ·  204.245 μέλη

Παύλος Φακατσέλης - Στο δρόμο - Νέο τραγούδι από το cd Φυγόκεντρος

elechrista
Φθασμένος
Chat
05.02.2014, 18:58

 

Ο Παύλος Φακατσέλης μας τραγουδάει «Στο δρόμο»

Από τoν πρώτο του δίσκο

«Φυγόκεντρος»


Ο νέος τραγουδοποιός Παύλος Φακατσέλης μας παρουσιάζει το τραγούδι «Στο δρόμο» από την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Φυγόκεντρος», επιχειρώντας  μια ηχητική περιγραφή του σύγχρονου αστικού τοπίου και της πραγματικότητας που το παραμορφώνει και παραμορφώνεται από αυτό.

 Η “Φυγόκεντρος” είναι στη βάση του ένας θεματικός δίσκος, που διασχίζει τους δρόμους της πόλης, τους δρόμους της Αθήνας, άλλοτε βασανιστικά αργά και άλλοτε με ιλλιγγιώδη ταχύτητα, καθοδηγούμενος από το προσωπικό ύφος του τραγουδοποιού, ο οποίος υπογράφει τη μουσική, τους στίχους και την ερμηνεία. Στη διαδρομή θα συναντήσει τους country ρυθμούς του Johnny Cash προσεγγίζοντας τους με σύγχρονη Rock διάθεση, τη λυρικότητα της ηλεκτρικής μπαλάντας, έτσι όπως τη σύστησε ο Σαββόπουλος, τις καλπάζουσες μελωδίες  χάλκινων πνευστών που ξεπηδούν μέσα από σχεδόν Punk νοοτροπίας δομές και ταχύτητες, τον groovy χαρακτήρα της  ελληνικής εναλλακτικής / Rock  σκηνής των 90’s, πραγματοποιώντας παράλληλα πολλές ενδιάμεσες στάσεις στα πειραματικά ηχητικά τοπία του Γιάννη Αγγελάκα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Σε σημεία αυτής της διαδρομής τον συνοδεύει η Αγγελική Τουμπανάκη (Buzz Bastards, Colpo Grosso, Mare Yiem, ex-Σανάδες) ερμηνεύοντας μια ιστορία νυχτερινών αδιέξοδων («Αφήνω εσένα να τα πεις») και συμμετέχοντας με ιδιαίτερο τρόπο  στη σκιαγράφηση ενός τόπου που βρίσκεται παντού και πουθενά («Στη χώρα των θαυμάτων»).

Η ”Φυγόκεντρος” είναι μια δουλειά που δεν συναντά το είδωλο της μπροστά στον καθρέφτη, αλλά στα λιμνάζοντα νερά της ασφάλτου. Εκεί που το ταξίδι αρχίζει, εκεί που φτάνει στο τέλος του. Εκεί που όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: “Μπορεί να είμαι στο στενό, μπορεί στη λεωφόρο, μπορεί πλάι σε άγιο, μπορεί στον εωσφόρο” («Στο δρόμο»).

[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 05-02-2014 19:05 ]


επισυναπτόμενα: PavlosFakatselis1.jpg 
#1