ελληνική μουσική
    700 online   ·  210.830 μέλη

    Αγορα τρομπετας συγκριση αποδοσης τιμης

    peplosfc
    09.04.2014, 14:43

    Εχει καποιος να προτεινει κατι? εχω στο νου μου να αγορασω τρομπετα (οχι στο αμεσο μελλον) αλλα αν καποιος εχει αγορασει προσφατα και μπορει να κριτικαρει και να δωσει κατευθυνσεις, καλοδεχουμενα τα σχολια του. επισης τι να κοιταξεις να εχει το οργανο και τι να αποφευγεις! ( δε λεμε γενικολογιες οπως το να αποφυγεις τα φτηνα αλλα πιο συγκεκριμενα πχ να κοιταξεις οι βαλβιδες να ειναι απο τετοιο υλικο κτλ)

    εμπρος τα φωτα σας!!


    STEFANOS604
    09.04.2014, 17:47

    Φίλος μου τρομπετίστας που τον συνοδεύω με την κιθάρα μου έχει πανάκριβη κορνέτα (2.500 ευρώ) σε σχέση με τη δική μου των 100 ευρώ (Stagg). Βέβαια θα εξομολογηθώ ότι δεν βρίσκω μεγάλες διαφορές στο ηχόχρωμα (υποκειμενική άποψη) απλά είναι λίγο πιο ξεκούραστη και φυσικά όσον αφορά τα πιστόνια εκεί είναι η διαφορά  .

    θα έλεγα λοιπόν ότι επιλέγουμε τι θα αγοράσουμε ανάλογα με το επίπεδό μας .

    Φυσικά και όσο ανεβαίνουν οι τιμές θα ανεβαίνει και η ποιότητα συνολικά της τρομπέτας...

    Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάποια διαφορά  ανάλογα και με την εταιρεία παραγωγής γιατί το ηχόχρωμα σχετίζεται με το κράμα κατασκευής της που σε μια απλή φτηνή συνηθισμένη τρομπέτα είναι περίπου 70% χαλκός και 30% ψευδάργυρος (για τις''κίτρινες'') και 70% χαλκός και το υπόλοιπο ψευδάργυρος και νικέλιο (για τις ''ασημένιες'') . Επίσης ο ήχος της τρομπέτας επηρεάζεται και από το είδος μετάλλου της καμπάνας καθώς και από το σχήμα της και φυσικά από την σουρντίνα. Οι πολύ ακριβές (όπως του φίλου μου – Yamaha) είναι επίχρυσες.

    Όμως  για κάποιον που μόλις ξεκινάει να μάθει, όλα αυτά δεν έχουν τόση σημασία, αφού αυτό που αρχικά ενδιαφέρει είναι  η εκμάθηση των βασικών δακτυλισμών της τρομπέτας .

    Όταν  βελτιωθείς και υπάρχει το χρήμα τότε αγοράζεις αυτή των ονείρων σου.

    Το λέω γιατί οι περισσότεροι έχουν τον ενθουσιασμό  όταν ξεκινούν όμως με τις πρώτες δυσκολίες σταματούν .

    Στην αρχή οπωσδήποτε τονικότητα Bb και αργότερα βλέπεις….( υπάρχει όχι μόνο C αλλά και άλλες τονικότητες. Το ποια απ’ όλες θα χρησιμοποιήσεις είναι θέμα στυλ μουσικής.

    Η Bb θεωρείται η πιο δημοφιλής στις περισσότερες χώρες σαν πιο εύκολη στο παίξιμο επειδή είναι ένα τόνο κάτω απ’ το C (δηλαδή θέλει λιγότερη ενέργεια – φύσημα) άλλά έχει και ένα πιο λαμπερό ηχόχρωμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις φυσαρμόνικες. (ξέροντας να παίζεις μια συγκεκριμένη τονικότητα τρομπέτας ή φυσαρμόνικας αμέσως ξέρεις να παίζεις και τις υπόλοιπες τονικότητες).

    Μελέτησε και το άρθρο με τα σχόλια για ‘’Τρομπέτες’’ όπου θα βρεις tips και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την τρομπέτα