ελληνική μουσική
181 online   ·  202.811 μέλη

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ : Γειά σας παίδες (Μάνος Κόμπος)

mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
31.05.2014, 22:12

"Ανήκει στη νέα γενιά, ωστόσο έχει διανύσει μία αρκετά μακρόχρονη παρουσία στα μουσικά πράγματα και μάλιστα πολυσυλλεκτική. Η αλήθεια είναι πως αρκετά πρόσφατα και ύστερα από προτροπή, ανακάλυψα τον Μάνο Κόμπο....." γράφει στο περιοδικό μας ο αρθρογράφος Travelogue (Παναγιώτης Κοτσώνης)

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&id=4098

Μάνος Κόμπος: Η καλλιτεχνική νιότη του σήμερα συναντά τον πολιτισμό του χτες

Σήμερα 31-5-2014 πρωτοκυκλοφορεί στο διαδίκτυο η καινούργια δημιουργία του Μάνου Κόμπου για την οποία ο ίδιος λέει:

Πάνε δύο χρόνια σχεδόν απο τότε που ο καλός φίλος Αντώνης Ανδριανός μου'χε στείλει αυτούς τους στίχους. Με "τράβηξε" η πηγαία αυθεντικότητά τους -που μέσα απο τη λιτή γραφή τους αναδύουν μια ευδιάθετη "αλανιά" - δίνοντας μια σφαλιάρα στην κατήφια των καιρών μας.

Ετσι στην πορεία κάθησα κι έγραψα μουσική για να τους" ντύσω" κατάλληλα.Προέκυψε λοιπόν αυτό το γρήγορο καμηλιέρικο -στα χνάρια των πρωτομαστόρων της λαικής μουσικής μας παράδοσης.

Ο φίλος και συνεργάτης μου ο Κώστας ο Γεδίκης -αυτός ο σπάνιος μουσικός και άνθρωπος, "έστησε" ενορχηστρωτικά το κομμάτι και το κόσμησε με τη δεξιοτεχνία του, παίζοντας τρίχορδο μπουζούκι & μπαγλαμά. Στο κοντραμπάσο και την κιθάρα, βοήθησε ο επίσης εκλεκτός μου φίλος Σταύρος Κερμενιώτης - ο οποίος ανέλαβε παράλληλα και τη μίξη & Mastering του τραγουδιού.

Δέν ξέρω τι ανταπόκριση μπορεί να έχει σήμερα ένα τραγούδι σαν κι αυτό -και δέν με απασχολεί κιόλας. Εκείνο που έχει σημασία για μας είναι πώς με τον Αντώνη φτιάξαμε ένα άσμα καρδιάς απο μερακλήδες για μερακλήδες, ένα άσμα γεννημένο μέσα απο τις κοινές μουσικές μας αγάπες.

Ελπίζω τούτο το τραγουδάκι να είναι η αρχή για ένα μελλοντικό κύκλο λαικών τραγουδιών της παρέας - μαζί με διάφορους φίλους και συνοδοιπόρους. Μια παραγωγή ανεξάρτητη- αποκλειστικά για διαδικτυακή διάθεση.

Εύχομαι να το αγαπήσετε και να το χαρείτε όσο ο Αντώνης κι εγώ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ!
Καλή ακρόαση,
Μάνος

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐ 2014

Μάνος Κόμπος Ι Γειά Σας Παίδες
Μουσική - Μάνος Κόμπος
Στίχοι - Αντώνης Ανδριανός
Ηχογράφηση του 2014
(Δέν συμπεριλαμβάνεται εκτός διαδικτύου σε κάποιο cd.)
Επαιξαν οι μουσικοί:
Κώστας Γεδίκης - Τρίχορδο Μπουζούκι & Μπαγλαμά.
Σταύρος Κερμενιώτης - Ακουστική Κιθάρα,
Κοντραμπάσο & Κρουστά εφέ.
Η φωνή ηχογραφήθηκε στο Live- Studio στην Πτολεμαΐδα.
Μίξη & master: Σταύρος Κερμενιώτης.#1