ελληνική μουσική
179 online   ·  206.163 μέλη

Δικαίωμα εισαγωγής στην εκπαίδευση

capoelo
Συγχορδία Μινόρε
Chat
25.06.2014, 10:32

Γεια σε όλους.

Είχα θέσει και σε προηγούμενο topic το θέμα αλλά λόγω του ότι δεν είχα πάρει απάντηση, είπα να το ξαναθέσω.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:διαθέτω δύο πτυχία ανωτάτων θεωρητικών - ειδικό αρμονίας και πτυχίο αντίστιξης (και τα δύο με βαθμό άριστα) - απο το ηπειρωτικό ωδείο "Τσακάλωφ" αναγνωρισμένα απο το κράτος.

Μπορώ να διδάξω και που;

Για δευτεροβάθμια χρειάζομαι οπωσδήποτε πτυχίο μουσικολογίας;

Σε ωδείο μπορώ να διδάξω;

Και τέλος, αν πάρω και το πτυχίο φυγής, θα μου δώσει παραπάνω δυνατότητες;

Συγγνώμη αν έγινα κουραστικός. Ευχαριστώ προκαταβολικά.


#1   
CROSS
MusicHeaven Guru
Chat
25.06.2014, 16:56

Με τα πτυχία που διαθέτεις έχεις τον ''τίτλο''του καθηγητή μουσικής,αλλά τίποτα άλλο.Τυπικά αρκούν για να διδάξεις σε σχολεία ή ωδεία αλλά ουσιαστικά δεν έχουν μεγάλη σημασία.Τα κριτήρια επιλογής είναι άλλα,δυστυχώς.Λέγονται ''εμπειρία''και ''μάρκετινγκ''.

Εμπειρία: προηγούμενες ανάλογες θέσεις σου,άρα απο τη στιγμή που δεν σου έχει δοθεί ευκαιρία στο παρελθόν βγαίνεις αυτομάτως στο περιθώριο.

Μάρκετινγκ:το πόσο καλά θα μπορέις να πουλήσεις τον εαυτό σου στην σπανιότατη περίπτωση που σε καλέσουν για κάποια συνέντευξη.

Ο δρόμος λοιπόν είναι ένας.Γεμίζεις ένα βιογραφικο με μερικές ψεύτικες θέσεις εργασίας και φτιάχνεις και 2-3 συστάσεις(αν το ψάξεις στο google,θα βρείς πώς γίνονται)με μια τυχαία τζιφρα που θα μοιάζει με την επωνυμία των σχολείων ή ωδείων που θα επιλέξεις ως πρώην ''εργοδότες''.Απο κεί και πέρα τα κρατάς στο ''συρτάρι'' σου κι αν τυχόν πέσει στην αντίληψή σου κάποια θέση,τα στέλνεις.Το αν θα σε ειδοποιήσουν για συνέντευξη εξαρτάται απο το πόσο τυχερος είσαι,γιατί μαζί με σένα θα έχουν στείλει τουλάχιστον άλλα 200 άτομα.Σίγουρα μέσα σε αυτά τα 200 θα υπάρχουν μουσικοί με πτυχία απο εξωτερικό και πραγματική εμπειρία.Οπότε θα μπούν πρώτοι στην λίστα τους.

Αν τύχει και σε καλέσουν τότε θα πρέπει να μην μπούν στην διαδικασία να τσεκάρουν το πόσο αληθινό είναι το βιογραφικό.Αν το κάνουν τότε απλά θα χεις χάσει λίγο απο το χρόνο σου.

Η άλλη περίπτωση είναι να φτιάξεις το βιογραφικό σου χωρίς ''εμπειρία'' και απο κάτω να γράψεις ένα μήνυμα που θα λέει το εξής:

''Οι έχοντες εμπειρία,σημαινει ταυτόχρονα ότι εχουν απολυθεί κιόλας απο εκεί που εργάζονταν.Αρα κάτι δεν έκαναν καλά.Θέλετε να ψάξετε ανάμεσα σε ''αποτυχημένους''για να καλύψετε τα κενά σας?''{#emotions_dlg.biggrin}

Ελπίζω να μην σε απογοήτευσα πολύ,είμαι σίγουρος ότι όλα όσα σου είπα τα γνώριζες κι εσύ.


#2   
capoelo
Συγχορδία Μινόρε
Chat
26.06.2014, 08:32

Φίλε CROSS γνωρίζω ότι ουσιαστικά σε αυτή τη χώρα υπάρχουν και άλλοι "παράμετροι" όσον αφορά μια πρόσληψη. Τυπικά όμως όπως είπες κι εσύ, αρκούν αυτά για ένα δημόσιο σχολείο;


#3   
CROSS
MusicHeaven Guru
Chat
26.06.2014, 12:00

Αρκούν,για απλά σχολεία.Για μουσικά,έχει αλλάξει εδω και κάποια χρόνια και χρειάζεται και Φούγκα.Βέβαια αν έχεις την άλλη ''παράμετρο''που αν καταλαβαίνω απο αυτα που λές την έχεις και μπράβο που την έχεις,τότε ίσως μπορείς και σε μουσικό σχολείο.Αναλόγως το μέγεθος της ''παραμέτρου''{#emotions_dlg.rolleyes},γιατί για δημόσιο σχολείο,μετά την κατάργηση του ασεπ,χρειάζεσαι σίγουρα μια πολύ ισχυρήSmile.


#4   
capoelo
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.06.2014, 08:37

Απλά για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω "παράμετρο". Smile


#5   
CROSS
MusicHeaven Guru
Chat
27.06.2014, 13:51

Οκ,τότε απλά περίμενε και ίσως βρεθεί η ευκαιρία να κάνεις αυτό που σου αρέσει,πράξη.Η απόκτηση περισσότερων

πτυχίων είναι καλή για σένα.Αυτό που παίζει ρόλο για να μπείς στην εκπαίδευση,νομίζω  στο απάντησα πιο πάνω.Ίσως υπαρχουν περισσότερες δυνατότητες αν αναζητήσεις κάτι στην επαρχία,γιατί εκεί θα έχει λιγότερο ανταγωνισμό.Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για πολύ μικρές πιθανότητες, δυστυχώς.Αυτό το λέω απο προσωπική εμπειρία.


#6   


Αυτά τα διάβασες;