ελληνική μουσική
379 online   ·  207.063 μέλη

ΕΚΠΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Ταλαιπωρούν φοιτητή λόγω... λάθους

NasosHarmony
Περαστική Νότα
Chat
30.07.2014, 19:41

Την ώρα που τα ελληνικά πανεπιστήμια φυλλορροούν, με τον κίνδυνο της κατάρρευσής τους λόγω της ακολουθούμενης τα τελευταία χρόνια κυβερνητικής πολιτικής να είναι πιο ορατός από ποτέ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), μια νέα υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία φοιτητή στο Κουτί της Πανδώρας.

Πρόκειται για τον Ν. Δ., πτυχιούχο ναυπηγικής, ο οποίος έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις τον περασμένο Φεβρουάριο προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ). Τα αποτελέσματα ήταν επιτυχή για τον 25χρονο φοιτητή, το όνομα του οποίου συμπεριελήφθη τελικά στη λίστα του πανεπιστημίου με τους συνολικά επτά επιτυχόντες, η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, με την επισήμανση ότι οι εγγραφές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαρτίου.

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το ΕΚΠΑ δίχως καμιά επίσημη ειδοποίηση προς τον φοιτητή, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του νέα λίστα, η οποία διέφερε από την πρώτη στο εξής: Το όνομα του Ν. Δ. είχε αφαιρεθεί από αυτή και στη θέση του υπήρχε το όνομα άλλου υποψηφίου, ο οποίος επίσης είχε συμμετάσχει στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Στη νέα λίστα του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται ότι «η Συνέλευση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ενέκρινε ομόφωνα την αποκατάσταση στο ορθό του λάθους στη λίστα επιτυχόντων στις κατατακτήριες εξετάσεις του Φεβρουαρίου 2014», χωρίς όμως να παρέχεται οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι θέσεις που είχαν ανακοινωθεί για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ήταν οκτώ, πράγμα που σημαίνει ότι στην αρχική λίστα των επτά φοιτητών θα μπορούσε να έχει προστεθεί κι ένα όγδοο χωρίς να έχει δημιουργηθεί αυτή η αναστάτωση.

Ο φοιτητής του οποίου το όνομα αφαιρέθηκε τελικά από τη λίστα, είχε προλάβει στο μεταξύ να εγγραφεί στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών για το χειμερινό εξάμηνο της περιόδου 2013-2014 και να λάβει αριθμό μητρώου, ενώ παρέλαβε το δελτίο ταυτότητας φοιτητή ή τρίπτυχο, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεοδόση Πελεγρίνη.

Όπως ο φοιτητής εξηγεί στο Κουτί της Πανδώρας ο κ. Πελεγρίνης στον οποίο γνωστοποιήθηκε το θέμα από τον ίδιο, αρνήθηκε να αφαιρεθεί από τον φοιτητή το τρίπτυχο και παράλληλα δεσμεύτηκε να επανεξεταστεί στα τρία μαθήματα των κατατακτηρίων. Σε επικοινωνία μας μαζί του, ο κ. Πελεγρίνης εξήγησε ότι το θέμα διερευνήθηκε και όντως ύπηρξε σφάλμα το οποίο διορθώθηκε, ενώ διευκρίνισε ότι πράγματι ο φοιτητής θα επανεξεταστεί στις επόμενες κατατακτήριες εξετάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές φθινόπωρο, πράγμα για το οποίο είναι ενήμεροι τόσο ο πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, όσο και η γραμματεία του πανεπιστημίου. 

http://www.koutipandoras.gr/article/119277/ekpa-talaiporoyn-foititi-logo-lathoys


#1   


Αυτά τα διάβασες;