ελληνική μουσική
365 online   ·  206.533 μέλη

09/08: Από τον ΒασίληΤσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη - Λόφος Σάνης - Χαλκιδική

TRAVELOGUE
MusicHeaven Guru
Chat
31.07.2014, 15:52

“Από τον ΒασίληΤσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη” | Λαϊκή Ορχήστρα ‘Μίκης Θεοδωράκης’ | Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα και Σοφία Παπάζογλου

Δυο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται σε αυτή τη συναυλία. Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984) με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη (γεν. 1925). Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης των ήχων. Η λαϊκή μουσική, όμως, ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον παντού στον κόσμο Ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν,  αταίριαστη η συνύπαρξη των τραγουδιών των δυο μεγάλων μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα. Αντίθετα, συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Τα διαχρονικά τραγούδια των δυο δημιουργών, που έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά, θα ερμηνεύσουν τέσσερις πανάξιοι τραγουδιστές: ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Γιώτα Νέγκα και η Σοφία Παπάζογλου. Τις ερμηνείες τους θα συνοδεύσει η Λαϊκή Ορχήστρα ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του, με στόχο την ανάδειξη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο και προσπαθεί να το επιτύχει με συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογράφηση δίσκων.

LINE-UP:

Λαϊκή Ορχήστρα ‘Μίκης Θεοδωράκης

Βασίλης Λέκκας

Γεράσιμος Ανδρεάτος

Γιώτα Νέγκα

Σοφία Παπάζογλου

website: http://www.mikistheodorakisorchestra.gr/2014/index.php/en/

Facebook pages: https://www.facebook.com/vasilis.lekkasa?fref=ts

                         https://www.facebook.com/profile.php?id=1344978815&fref=ts 

Πηγή: http://www.sanifestival.gr/

Τον Αύγουστο του 1983 διοργανώθηκε στον Κόκκινο Βράχο της Νίκαιας μια βραδιά αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα απόσπασμα της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην έναρξη της βραδιάς και στη συνέχεια το γνωστό τραγούδι του Τσιτσάνη "Κάποια μάνα αναστενάζει" ερμηνευμένο και από τους δύο.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική Είσοδος: 15€

Είσοδος αριθμημένης θέσης: 25€

Είσοδος πελατών Sani Resort: 10€

Είσοδος Κινηματογραφικών Προβολών: 6€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Sani Festival μπορείτε να προμηθευτείτε με τους εξής τρόπους:

ONLINE

μέσω της ιστοσελίδας sanifestival.gr και της πλατφόρμας viva.gr, με χρέωση πιστωτικής κάρτας

  • η on line διάθεση των εισιτηρίων μέσω διαδικτύου ολοκληρώνεται 24 ώρες πριν την εκδήλωση.
  • μέσω της on line αγοράς των εισιτηρίων αριθμημένης θέσης, μπορείτε να διαλέξτε τη θέση σας στο Λόφο της Σάνης, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα στο πλάνο θέσεων.
  • η παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται απευθείας από τους χώρους των εκδηλώσεων.


Αν θέλετε να αγοράσετε εισιτήρια on line, κάντε κλικ εδώ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Stereodisk | Αριστοτέλους 4, Τ: 2310 262912

Κωνσταντινίδης Book & Style | Μητροπόλεως 92, Τ: 2310256173

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: στα ξενοδοχεία του SANI RESORT και στο K-Books στη SANI MARINA, Τ: 23740 99400

Επίσης εισιτήρια προπωλούνται σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου της viva.gr σε όλη την Ελλάδα (με επιπλέον χρέωση 0,75€)

Public | Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 33, Τ: 2310 227288,  Mediterranean Cosmos,Τ: 2310 472633

Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ

Δίκτυοκαταστημάτων SEVEN Spots

Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ @ SANIRESORT

Για τη μετακίνησή σας προς το Sani Festival προτείνουμε pamemazi.gr, μια πλατφόρμα αναζήτησης συνεπιβατών για οικολογικό και ομαδικό τρόπο μετακίνησης.  

Επιπλέον, τo KΤΕΛ Χαλκιδικής πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια προς τη Νέα Φώκαια.

Ενδεικτικά: Θεσσαλονίκη - Νέα Φώκαια, 18:30. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στο http://www.ktel-chalkidikis.gr/ και στο 2310-316 555.


#1   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
31.07.2014, 18:08

Το Σάνη Φεστιβαλ πάντα ήταν απο τα καλλίτερα καλοκαιρινά δρώμενα και έχει φιλοξενησει κατά καιρούς υπέροχες παραστασεις και μεγάλα ονόματα.. 

Σίγουρα κι αυτή η εκδήλωση θα είναι ωραία, προσφέρεται και το περιβάλλον, η παρακείμενη θάλασσα και το όλο τοπίο γενικά... είναι και η Αυγουστιάτικη πανσέληνος εκείνο το βράδυ...

Αξίζει σαν επιλογή σε όσους θα βρίσκονται κοντά... ή και μακρυά ακόμη Smile

ΥΓ. "Πατριάρχης" του ρεμπέτικου όμως ήταν και είναι ο Μάρκος, όχι ο Τσιτσάνης, και ως προς αυτό διαφωνώ με το κείμενο!!


#2   
costaspanag
Βετεράνος
Chat
31.07.2014, 21:26

Δύο μεγάλοι της λαικής μας μουσικής.

Ο Μίκης τίμησε δημόσια εν ζωή τον Τσιτσάνη. Τον αποκάλεσε "μεγάλο" και τον αναγνώρισε σαν "δάσκαλό του":

"...Ο Βασίλης Τσιτσάνης σφραγίζει με το έργο του, βαθιά και τελειωτικά, την εποχή μας... Πώς έγινε αυτό το θαύμα κι αυτό το παιδί από τα Τρίκαλα,  που έφηβος ξενιτεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, να μετουσιώσει μέσα στην ψυχή και το μυαλό του όλη την πεμπτουσία της μουσικής μας παράδοσης και να μας την ξαναδώσει σε νέες, απλές και τέλειες μουσικές φόρμες;....  Εμείς, μια ολόκληρη γενιά μουσικοί και ποιητές, σε αναγνωρίσαμε και σε αναγνωρίζουμε για δάσκαλό μας. Ακολουθήσαμε , με τις δικές μας δυνάμεις, τον δρόμο που εσύ και οι σύντροφοί σου πρώτοι χαράξατε..."


#3   


Αυτά τα διάβασες;