ελληνική μουσική
211 online   ·  206.002 μέλη

Εξοπλισμός για πρόβα στο σπίτι με μικρόφωνο (και ηχογράφηση)

lampo
Περαστική Νότα
Chat
20.10.2014, 10:45

Γεια σας,

ασχολούμαι με το τραγούδι και θα ήθελα να μπορώ να κάνω πρόβες με το μικρόφωνο στο σπίτι.Από θέματα εξοπλισμού είμαι επιεικώς ασχετή. To μόνο που έχω είναι ένα μικρόφωνο Shure με το καλώδιό του.

Τι χρειάζομαι προκειμένου να μπορώ να ακούγομαι από το μικρόφωνο? Αρκεί μια κονσόλα που συνδέεται με υπολογιστή ή χρειάζεται και ηχείο?

Ευχαριστώ!

Λ


#1   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
22.10.2014, 17:06

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν μπορούν να αναφερθούν λεπτομερώς σε ένα ποστάρισμα. Απλά αναφέρω ενδεικτικά μερικές:

Το shure mic (αν είναι το SM-57 / SM-58) είναι άριστο για φωνή.

Όμως θα πρέπει και το υπόλοιπο συγκρότημα (τα αυτοενισχυόμενα ηχεία του PC σου)  να είναι αξιόπιστο αλλιώς δεν αποδίδεται ο σωστός ήχος.

Αντί για κονσόλα (καλή είναι αλλά θα απαιτηθούν και τα ανάλογα ηχεία ) θα μπορούσες να αγοράσεις ένα μικρό φορητό  PA system – πχ δείτε κάποιο φτηνό  ΕΔΩ : ή κάποιο ακριβό ΕΔΩ : που θα μπορούσες στο μέλλον να χρησιμοποιήσεις και  επαγγελματικά.

Αν δεν έχετε χρηματική δυνατότητα  για τέτοιες αγορές τότε μπορείτε να  χρησιμοποιήστε το παλιό σας στερεοφωνικό (αν φυσικά διαθέτετε) :

Αν ρίξετε μια ματιά στο πίσω μέρος του στερεοφωνικού σας HI-Fi  θα δείτε σχεδόν σίγουρα ένα ζευγάρι με jacks (υποδοχές) που επισημαίνονται σαν ‘’ Aux ‘’.

Μπορείτε να συνδέσετε απευθείας την έξοδο Out της κάρτας ήχου του υπολογιστή σας στην είσοδο ‘’ Aux ‘’ του στερεοφωνικού.

Συνήθως οι είσοδοι στα hi - fi  είναι RCA jacks, με λευκό και κόκκινο χρώμα για το αριστερό και δεξί κανάλι στέρεο.

Η έξοδος (Out) της κάρτας ήχου από το PC σας είναι jack  3,5 χιλιοστά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε τον υπολογιστή με το στερεοφωνικό με ένα καλώδιο που θα το ζητήσετε σαν  ‘’3,5 χιλιοστά αρσενικό  σε  RCA αρσενικό στερεοφωνικό καλώδιο , το οποίο κοστίζει ελάχιστα.

Για ηχογράφηση ρίξτε μια ματιά στο video μου ΕΔΩ :


-----------------

''Οταν η ψυχή χάσει την αρμονία της τότε η μελωδία και ο ρυθμός βοηθούν να επανέλθει στην τάξη'' Πλάτωνας

[ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 22-10-2014 17:08 ]


#2   
lampo
Περαστική Νότα
Chat
23.10.2014, 10:27

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήταν πολύ κατατοπιστική.


#3   


Αυτά τα διάβασες;