ελληνική μουσική
383 online   ·  205.874 μέλη

Νίκος Ξυδάκης & Λουδοβίκος των Ανωγείων -Δύο δρόμοι για τον Ερωτόκριτο

elechrista
Φθασμένος
Chat
27.10.2014, 23:24


Δύο σημαντικοί συνθέτες, δύο αγαπημένοι τραγουδοποιοί, κάνουν την έκπληξη το φετινό χειμώνα και συνεργάζονται πρώτη φορά επί σκηνής. Μαζί, θα αφηγηθούν ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, ένα παραμύθι της ελληνικής παράδοσης, τον «Ερωτόκριτο» και όχι μόνο…!

«Κατέχε όσο στερεγεύομαι πράμμα που μ’ αρέσει

τόσο πλια μες τα σωθικά σπίθες φωθιές με καίσι»

εξομολογείται η Αρετή στη Νένα της και έτσι μας ορίζει πως η έλλειψη και η απουσία θα πυροδοτήσουν το πάθος που θα τους οδηγήσει στο ύψος που ο Έρωτας τους καλεί… Και έτσι διδασκόμαστε πως τα βάσανα φοβούνται τους ερωτευμένους …

Τα συμπεράσματα του ποιητή μέσα από τη μάχη της δοκιμασίας είναι πολύτιμα και ο ίδιος καταλήγει πως …

«Όποιος με δίχως πιβουλιά τον πόθο του ξετρέχει

και αν στην αρχή βασανιστεί καλό το τέλος έχει…»

Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντήθηκαν πρώτη φορά στις παραστάσεις του Σείριου του Μάνου Χατζιδάκι το 1986. Αργότερα, θα συνυπάρξουν δισκογραφικά μαζί με τον Ψαραντώνη και τον Γιώργο Κουμεντάκη στους «ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”.

Σήμερα, μία κοινή τους επιθυμία να παρουσιάσουν αυτό τους το μουσικό εγχείρημα πάνω στο μαγευτικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, τους φέρνει μαζί στη σκηνή. Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ του Λουδοβίκου και του Νίκου Ξυδάκη, αλλά και άλλα τραγούδια της μακρόχρονης πορείας τους, συνθέτουν μία Ερωτική Μυθολογία και μας Βυθίζουν στην Ποιητική γλώσσα του τραγουδιού.

Μαζί τους μια εξαιρετική πενταμελής ορχήστρα και η ταλαντούχα Αλίκη Ζωγράφου στο τραγούδι.

Η παράσταση «Δύο Δρόμοι για τον Ερωτόκριτο» θα κάνει πρεμιέρα στον Ρυθμό Stage στην Αθήνα, στις 17 Ιανουαρίου 2015 και μετά θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

 
επισυναπτόμενα: N.Xydakis-web.jpg Photo-Loudovikos.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;