ελληνική μουσική
143 online   ·  202.836 μέλη

Νέος δίσκος - Γιάννης Παξιμαδάκης - Ευγενία Τόλη - Μπουλγαρί

AERAKIS
Συγχορδία Μινόρε
Chat
31.03.2015, 00:08

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ - ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΟΛΗ | ΜΠΟΥΛΓΑΡΙ

Είναι σπάνιες οι φορές που ένα υλικό αναφορά στην κρητική μουσική παράδοση, αποκτά μια δεύτερη νιότη. Συνήθως οι επανεκτελέσεις και οι διασκευές γνωστών τραγουδιών της μουσικής μας παράδοσης, είτε από άγνοια είτε από ερασιτεχνισμό, βιώνουν στιγμές καταστροφικές, με το αποτέλεσμα πολλές φορές να προσβάλει την καλλιτεχνική τους αξία.

Το άλμπουμ με τίτλο «Μπουλγαρί», έρχεται να αντιπαρατεθεί  σε όλα τα παραπάνω, καθότι το υλικό που περιλαμβάνει αντιμετωπίζεται από τους συντελεστές της έκδοσης με βαθύ καλλιτεχνικό σεβασμό, με αφοσίωση στο πρωτότυπο, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει στον ίδιο τον μουσικό θησαυρό που περιλαμβάνει, καινούρια παράθυρα με την ευγένεια και το ήθος του οικοδεσπότη.

Εδώ ο Γιάννης Παξιμαδάκης, γνωστός δεξιοτέχνης στο μπουλγαρί, συναντιέται με διαμάντια του κρητικού μουσικού πολιτισμού, δίνοντας τους την δική του μουσική εκδοχή, με τρόπο που μαρτυρεί την σοβαρότητα της αποστολής του. Την ερμηνευτική ευθύνη των τραγουδιών εχει η Ευγενία Τόλη, φωνή βαθιά συγκινητική με την ερμηνευτική της δεινότητα σε πλήρη εναρμόνιση με το όλο υλικό.


Ο Στέλιος Φουσταλιερης, ο Μανώλης Λαγός,  ο Ιωάννης Μπερνιδάκης, ο Χαρίλαος Πιπεράκης και  Γιώργης Κουτσουρέλης, είναι οι δημιουργοί των τραγουδιών του «Μπουλγαρί», έκδοση που φιλοξενεί τραγούδια όπως «Κρυφά για σένα θα πονώ»,  «Προσπάθησα να σ’αρνηθώ», «Νενέ μου», «Όσο σιμώνει ο καιρός»,  «Λουσακιανό κράσι», «Το μερακλίδικο πουλί», «Παραπονούμαι μιας ψυχής»

Κεντρική διάθεση:

Αεράκης Κρητικό Μουσικό εργαστήρι & Σείστρον

Πλ. Κοραή 14, Τ.Κ 71202

Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ./Fax: 2810225758

www.aerakis.net


επισυναπτώμενα:   paximadakis-toli-bulgari.jpg   
#1