ελληνική μουσική
294 online   ·  205.064 μέλη

Για μια χούφτα ευρώ: νέο εργατικό ατύχημα...

adaptsound
Συγχορδία Μινόρε
Chat
31.05.2015, 21:16

Δεν έχει σημασία. Είναι σαν το απόφθεγμα που αποδίδεται στον Βολταίρο περί του δικαιώματος υπεράσπισης να ομιλεί κάποιος παρά τη διαφωνία, ενώ ο ίδιος δεν το έχει αναφέρει ποτέ.

Επειδή όμως αντικατοπτρίζει το Βολταίρο, αποδίδεται σε αυτόν. Έτσι και στον Τζέφερσον, έναν από τους founding fathers της πιο φιλελεύθερης χώρας στον κόσμο.

Κεντρικό σύστημα τράπεζας. Όπως η ΕΚΤ, έχετε υπ' όψη. Το ίδιο επιχείρημα είναι με τις ιδιωτικές. Ουδεμία διαφορά. Ένα σύστημα ελέγχου της ελευθερίας με σκοπό να χρωστάς.

Για το τζατζίκι αδυνατώ να σας βοηθήσω, ένεκα είμαι ανίκανος περί τη μαγειρική.

Τέλος, σας εξήγησα ότι αυτά γίνονται μέσω της δικαιοσύνης (διώξει, έρευνες για να ασκηθεί δίωξη, δίκη, καταδίκη κλπ). Δεν είμαι νομικός για να σας κατευθύνω περισσότερο, όμως σε κάθε ατύχημα, εργατικό ή μη, οι ανακρίσεις και οι καταθέσεις θεωρούνται δεδομένες. Είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου. Μην ανησυχείτε, το κουβάρι θα ξετυλιχθεί. Επειδή εσείς δεν μαθένετε αν αυτά γίνονται γιατί δεν τα λένε τα ΜΜΕ, δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται.


#61   
adaptsound
Συγχορδία Μινόρε
Chat
01.06.2015, 04:41

ας δούμε πως δουλεύει το σύστημα με την κεντρική τράπεζα και τις πέριξ αυτής τράπεζες.

Το ευρώ "κόβεται" από την ΕΚΤ.
Αλλά η ΕΚΤ (από τις ιδρυτικές συμβάσεις της ΟΝΕ) δεν μπορεί να είναι απευθείας δανειστής κρατών.

Η ΕΚΤ υποχρεούται να δανείζει με το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο (αυτή τη στιγμή 0,75%) τις εμπορικές τράπεζες κάθε κράτους.

Στη συνέχεια, οι τράπεζες δανειοδοτούν τα κράτη, είτε με τη σύναψη δανειακών συμβάσεων (οπότε το επιτόκιο δανεισμού κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6% και καθορίζεται με διμερείς διαπραγματεύσεις) είτε με την αγορά ομολόγων χρέους (οπότε το επιτόκιο δανεισμού προσδιορίζεται από τις χρηματαγορές κατ΄ αρχή επάνω στο δίπολο "προσφορά-ζήτηση" και ανάλογα με την επικινδυνότητα της τοποθέτησης , αυτά είναι τα διαβόητα spreads).

Άρα, τελικά, ο αέρας που παράγει η ΕΚΤ καταλήγει να αποτελεί προϊόν δανεισμού, ο οποίος επιβαρύνει επιτοκιακά ένα κράτους περί το 4%-5%.
Παράδειγμα: Έστω ότι η ΕΚΤ έκοψε 100€. Αυτά τα δανείζει στην τράπεζα Τ με επιτόκιο 0,75%. Η Τράπεζα Τ τα δανείζει με τη σειρά της στο κράτος Κ με επιτόκιο 5%. Άρα το κράτος, όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής, θα πρέπει να αποπληρώσει 105€. Από αυτά τα 105€, τα 4,25 θα τα κρατήσει η τράπεζα Τ, ως απόδοση του επιτοκίου της. Και τα υπόλοιπα 100,75€ θα πρέπει να τα αποδώσει στην ΕΚΤ.

Μέχρι εδώ όλα κατανοητά ακόμα και στον πιο αδαή περί των οικονομικών. Ας δούμε πως από αυτό προκύπτει η τυραννία την οποία είχε υπ' όψη του ο Τζέφερσον και τέλος πάντων όλοι οι αυθεντικά φιλελεύθεροι (για να μη μας μαλώσει ο Hastaroth).

Το ευρώ στην λειτουργία του ως δανειακό προϊόν, ευνοεί τις Τράπεζες. Αλλά ως μέσο συναλλαγών ευνοεί την παραγωγική υπερδύναμη της ΟΝΕ, την Γερμανία.

Η Γερμανία με τον ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό της, συγκεντρώνει τεράστια ποσά από τις εξαγωγές, τα οποία οι χώρες με ισχνή παραγωγική δομή αναγκάζονται να καταβάλλουν για να αποκτούν αυτά που χρειάζονται. 

Από την άλλη πλευρά, οι χώρες που δεν έχουν ισχυρή παραγωγική δομή παρουσιάζουν εμπορικά ελλείμματα, τα οποία προσπαθούν να τα καλύψουν από την παροχή υπηρεσιών (πχ από τον τουρισμό ) και από τον δανεισμό. 

Επομένως, η Γερμανία κεφαλαιοποιεί το κέρδος που παράγει το ευρώ, πουλώντας τα προϊόντα της, ενώ εμείς χρεωνόμαστε προκειμένου να τα αγοράσουμε, καθώς το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου δεν μας επιτρέπει την δημιουργία αποθεματικών κεφαλαίου από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

Όποιος χρεώνεται διαρκώς κάποτε θα καταρρεύσει. Επομένως, το ευρώ, δημιουργώντας συνεχώς χρέη προς όφελος των ισχυρών, είναι τελικά ένα εργαλείο εκπόρθησης κρατών.

Το ευρώ φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που δεν είναι μόνο οικονομικό μέγεθος. Είναι και πολιτικό όπλο. Δημιουργώντας χρέη, επιβάλλει πολιτικές. Και εν τέλει, αναγκάζει σε απώλεια εκφάνσεων της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, προκειμένου για την εξυπηρέτηση των χρεών.

Απλά πράγματα.


#62   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
01.06.2015, 09:15

Αρα λοιπόν,η λύση είναι απλή:να γίνη ΚΑΙ η Ελλάδα χώρα με ισχυρή παραγωγική δομή-κάτι που είχε αρχίσει να γίνεται την δεκαετία τού '60,αλλά σταμάτησε-κυρίως-με την έλευση τού Αλλαγάρχη Αντρέα στην εξουσία (και ολίγον πρό αυτού,με τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο,που ξεκίνησε τίς κρατικοποιήσεις λίγο πρίν το '80)>

Πώς θα γίνη η Ελλάδα χώρα με ισχυρή παραγωγική δομή;Με ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-κυρίως ιδιωτικές επενδύσεις,που θα τίς κάνουν ιδιώτες επενδυτές,επειδή θ'αποσκοπούν στο ΚΕΡΔΟΣ,φυσικά.Διότι κανείς δέν διαθέτει τα λεφτά του γιά να στήση ένα "κατάστημα" με σκοπό να χάση αυτά τα λεφτά.

Δέν ξέρω τί ηλικία έχετε,κύριε adaptsound,αλλά εγώ που δέν είμαι μικρός πλέον,θυμάμαι κάτι εταιρίες που φτιάχνανε ψυγεία (ESKIMO,ΙΖΟΛΑ,ΠΙΤΣΟΣ),κουζίνες (παρομοίως),αυτοκίνητα (STEYR ή ΣΤΑΓΙΕΡ επί το Ελληνικώτερον,ATTICA-εκείνα τα ωραία τρίκυκλα αυτοκινητάκια που ήταν μάλιστα σχεδιαστική σύλληψη ενός ονόματι Δημητριάδης),θυμάμαι κάτι ναυπηγεία που φτιάχνανε ωραία μεγάλα βαπόρια στον Σκαραμαγκά και στην Ελευσίνα και τα είχαν-τα ναυπηγεία εννοώ-κάτι κύριοι ονόματι Νιάρχος (όχι ο μαέστρος) και Ανδρεάδης (όχι ο τραγουδιστής όμως),θυμάμαι κάτι άλλες εταιρίες που έφτιαχναν προϊόντα υφαντουργίας (ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ,π.χ.) και άλλα πολλά.Τί έγινε όλη αυτή η παραγωγική δομή;Τί έγινε το εργοστάσιο αλουμινίου τής PECHINEY (Γαλλική επένδυση) στην Βοιωτία;(το είχα επισκεφτεί με το σχολείο σε σχετική εκδρομή που είχαμε κάνει).Τα "εθνικοποίησε" όλα ο μέγας Αλλαγάρχης και πήγαν κακήν-κακώς.Οσα δέν εθνικοποιήθηκαν είτε έκλεισαν είτε ξενιτεύτηκαν γιατί οι ιδιοκτήτες τους δέν μπορούσαν να αντέξουν την υψηλή φορολογία που τους επέβαλε το ΠΑΣΟΚικό κράτος (γιά να μπορή να κάνη ο κάθε κρατικός κο(νο)μισάριος "δωράκια στον εαυτό του",με έγκριση μάλιστα τού ίδιου τού πρωθυπουργού Αλλαγαντρέα) και την ασφυκτική πίεση τών πολιτικώς καθοδηγουμένων "σωματείων" εργαζομένων.Κι'έτσι τώρα δέν έχουμε ισχυρή παραγωγική δομή-και ούτε θ'αποκτήσουμε,με πρωθυπουργό τον αριστεράρη Τσίπρα που λέει στους ξένους επενδυτές "κάντε εδώ τίς επενδύσεις σας γιά να σάς τίς εθνικοποιήσουμε,ώ κορόϊδα ιδιώτες".

Με επενδύσεις,λοιπόν,θα γίνη η Ελλάδα χώρα με ισχυρή παραγωγική-και άρα ΚΑΙ εξαγωγική-δομή.Αλλά θα πρέπη να είναι χώρα ελκυστική γιά τους επενδυτές,δηλαδή να θέλουν αυτοί να επενδύσουν εδώ.Και γιά να γίνη αυτό πρέπει να έχη πρώτα απ'όλα ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο-όχι να ξεφουρνίζη στον κόσμο εν γένει κάθε τρείς και λίγο έναν καινούργιο φόρο.Πρέπει επίσης να έχη ένα απλό σύστημα διοίκησης,δηλαδή απλές διαδικασίες γιά τίς συναλλαγές του με τους πολίτες του-όχι ένα βουνό χαρτούρα ακόμη και γιά μιά απλή αδειοδότηση ή διεξαγωγή διαγωνισμού.

Το μισθολογικό κόστος δέν το λαμβάνω τόσο υπ'όψιν μου επειδή εξαρτάται κυρίως από τίς συμφωνίες που θα κάνη ο -ιδιώτης- επιχειρηματίας με το προσωπικό του (και εκεί έγκειται ο φιλελευθερισμός τού φιλελευθέρου,δηλαδή το κράτος δέν επεμβαίνει να υποδείξη στον ιδιώτη πόσο θα πληρώνη τον εργαζόμενο,αλλά αυτό υπόκειται στους νόμους προσφοράς/ζήτησης-το κράτος απλώς καθορίζει τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργή η αγορά εργασίας και επιβλέπει άν αυτοί τηρούνται).Δέν μπορεί δηλαδή το κράτος να πή στον επιχειρηματία "τόσα θα δίνης στους εργαζόμενους,άν τους δίνης παραπάνω ή λιγώτερα θα σε τιμωρήσω".Αν ο επιχειρηματίας θέλη να δίνη πολύ λίγα,θα ξέρη ότι οι εργαζόμενοί του θα τον αφήσουν μόλις βρεθή κάποιος άλλος που θα τους δίνη περισσότερα.Το μόνο που έχει να κάνη το κράτος είναι να παρέχη τίς ευκαιρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν επιχειρηματίες και ν'ανταγωνιστούν γιά την "απόκτηση" εργαζομένων,πλειοδοτώντας στην μισθοδοσία τους.

Τώρα,γιά "το ευρώ που φτιάχτηκε γιά να δημιουργή χρέη" κλπ που μού λέτε,αυτό μού θυμίζει επιχειρήματα τών υποστηρικτών τής δραχμής.Αλλά σάς θυμίζω ότι υπάρχει και άλλο μέρος τής Γής που αποτελείται από πολλά κράτη με δική τους κυβέρνηση το καθένα,αλλά με κοινό νόμισμα.Ξέρετε ποιό είναι αυτό.Μήπως κι'εκεί το κοινό νόμισμα φτιάχτηκε γιά να δημιουργή χρέη και να είναι "όπλο εκπόρθησης κρατών";


#63   
adaptsound
Συγχορδία Μινόρε
Chat
01.06.2015, 15:04

Hastaroth, μην μπερδεύεσαι με μικροπολιτικές και μικροαστικές θέσεις. Εδώ μιλάμε για οικονομία στεγνά.

Τα υπόλοιπα που λες είναι οπαδικά και επομένως δεν με αφορούν.


#64   
Chrysanna
Σολίστ
Chat
02.06.2015, 00:33

Παράθεση:

Το μέλος Hastaroth στις 01.06.2015, 09:15 έγραψε...

Πώς θα γίνη η Ελλάδα χώρα με ισχυρή παραγωγική δομή;Όταν αδειάσει από Έλληνες.


#65   
extremist
Περαστική Νότα
Chat
02.06.2015, 00:41

Βρε παιδιά, σας παρακολουθώ, και ξέρω ότι και οι δύο σωστά τα λέτε, αλλά κινείστε παράλληλα χωρίς να φτάνετε σε ένα πόρισμα τελικά! Σεντόνια ολόκληρα για το τίποτα!!! Αν η Ελλαδίτσα μας η γλυκειά δεν ήταν του λαϊκισμου και....της παρακμής αντί της προόδου που μας έλεγε χρόνια ολόκληρα ο λαοπλάνος μαλακΑντρέας, αυτή τη στιγμή θα είχαμε πραγματικό κράτος, πραγματική παιδεία, πραγματική υγεία, κι όποιος ήταν και δουλευταράς θα πήγαινε μπροστά! Τώρα έχω τα ανήψια μου όλα άνεργα όταν εγώ στην ηλικία τους έκανα τρεις δουλειές!!! Αυτά που λέει ο κύριος Hastaroth είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα όπως είναι πραγματικότητα επίσης  και αυτά που λέει ο κύριος adaptsound, όμως η λαμογιά στο εργασιακό έγινε γιατί κάποια στιγμή άρχισαν οι επιχειρηματίες και τα συμφέροντά τους να πηγαίνουν χεράκι-χεράκι με το κράτος! Έτσι οι νομοι έπαψαν να καλύπτουν επαρκώς τον εργαζόμενο που τελικά δεν προόδευε ποτέ του γιατί έβλεπε πως ματαιοπονούσε! Αν σε όλο αυτό, προσθέσουμε και την νοοτροπία που έφερε ο λαοπλάνος Αντρέας για εύκολο κέρδος, διαφθορά, και λαμογιά εις βαθμόν κακουργήματος, έχουμε τη σημερινή κατάντια και λυπάμαι πολύ αλλα εγώ προσωπικά ντρέπομαι για ότι αφήνω στις γενιές που ακουλουθούν και αντί να με μακαρίζουν θα έρχονται να....φτύνουν στον τάφο μου!!!! Δεν είμαι καθόλου περήφανος για την γενιά μου και την κατάντια που φέραμε ούτε ξέρω τι θα πως στα παιδιά και στα εγγόνια που εγκατέλειψαν τη χώρα για να επιβιώσουνε!!!

[ τροποποιήθηκε από τον/την extremist, 02-06-2015 00:54 ]


#66   
extremist
Περαστική Νότα
Chat
02.06.2015, 00:52

Παράθεση:

Το μέλος Chrysanna στις 02.06.2015, 00:33 έγραψε...

Παράθεση:

Το μέλος Hastaroth στις 01.06.2015, 09:15 έγραψε...

Πώς θα γίνη η Ελλάδα χώρα με ισχυρή παραγωγική δομή;Όταν αδειάσει από Έλληνες.Φίλη Chrysanna, διαφωνώ μαζί σου. Η Ελλάδα θα ξαναγίνει χώρα με παραγωγική δομή όταν οι Έλληνες θυμηθούν πως είναι ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ και πως είναι να είσαι έλληνας!! Γιατί οι Έλληνες χτίσαν αυτοκρατορίες στο εξωτερικό με την εργατικότητά τους!!! Όταν επιστρέψει η Ελλάδα μας στην παιδεία, και όταν λέω παιδεία δεν εννοώ αυτή του σχολείου εντάξει; αλλά στην νοοτροπία και στο σκέπτεσθαι το ελληνικό, όταν η εργασία ξαναβρει τη πραγματική της διάσταση, όταν ο έλληνας ξανακερδίσει την δική του αξιοπρέπεια όχι οπως την εννοούν ούτε οι Συριζαίιοι ούτε οι ΝΔ ούτε οι χρυσαυγίτες, μέσα από την δίκαιη εργασία, τη δίκαιη πληρωμή και όχι την υποδούλωση αλλά την πρόοδο, τότε ναι, δεν θα χρειαστεί η Ελλάδα να αδειάσει απο τους Έλληνες!! Οι Έλληνες φέρανε τα φώτα του πολιτισμού και οι πολιτικοί τους δεν ήταν πολιτικάντηδες! Όταν όμως οι όχλοι βγάλανε τους πολιτκάντηδες από.....Φώτα του πολιτισμού που ξερε η Ελλαδα , της άλλαξαν τα φώτα και όλη την ελληνική της σκέψη επισης!! Όταν αποσκευρωθεί η σκέψη μας δεν θα υπάρχει λόγος να αδειάσουμε τη χώρα! Θα την κάνουμε εμείς παραγωγική με το σπαθί μας και με την εργασία μας!!!


#67   
adaptsound
Συγχορδία Μινόρε
Chat
02.06.2015, 02:11

Τα ούγκανα τι σχέση έχουν με τα άλλα κόμματα που αναφέρεις; 

Λίγο λογική παιδιά. Το κράτος είναι αδιαίρετο με το λαό του. Όλα τα υπόλοιπα οδηγούν σε διχασμό. Αυτό είναι και αυτό θα γίνει ό,τι γίνει.

Όσοι ονειρεύονται θα πρέπει να ονειρεύονται το σύνολο και όχι μέρος του. Δεν έχουμε ανάγκη από επίδοξους μαινκαμπφιστές και αλαλαγμούς γκεμπελοσύνης. Εντελώς όμως.


#68   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
02.06.2015, 09:03

Παράθεση:

Το μέλος adaptsound στις 01.06.2015, 15:04 έγραψε...

Hastaroth, μην μπερδεύεσαι με μικροπολιτικές και μικροαστικές θέσεις. Εδώ μιλάμε για οικονομία στεγνά.

Τα υπόλοιπα που λες είναι οπαδικά και επομένως δεν με αφορούν.

Αυτά που λές εσύ γιά το ευρώ,ότι φτιάχτηκε γιά να δημιουργή χρέη κλπ είναι οπαδικά.

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία:

Θέλουμε να βγή η Ελλάδα απ'την κρίση;Πρέπει να την κάνουμε ικανή να δημιουργή πλούτο.

Ποιός δημιουργεί τον πλούτο;Αυτός που έχει συμφέρον να κερδίζη.

Ποιός έχει συμφέρον να κερδίζη;Ο ιδιώτης επιχειρηματίας.

Αρα αυτόν πρέπει να υποστηρίξουμε.Με τον όρο,βεβαίως,να μήν τον αφήσουμε ασύδοτο-όπως και το κράτος δέν πρέπει να είναι ασύδοτο.

Μέχρι τώρα,καμμιά Ελληνική κυβέρνηση δέν έχει κάνει σοβαρά πράγματα γιά να υποστηρίξη την επιχειρηματικότητα.Ελάχιστα-και σχετικώς ατζούμπαλα-έκανε η ΝΔ (πώληση κρατικής ΟΑ,επένδυση τής COSCO,μετρημένα στα δάχτυλα μισού χεριού δηλαδή).Αλλά κι'αυτή έβγαλε τα μάτια της με τα χεράκια της,με τους φόρους και τα χαράτσια που επέβαλε,με το μή άνοιγμα τών κλειστών επαγγελμάτων,με την ανυπαρξία μεταρρυθμίσεων σε θέματα εκσυγχρονισμού τής δημόσιας διοίκησης και τής απλούστευσης τής γραφειοκρατίας.Εδώ υπάρχει ακόμη και "λειτουργεί" ο Οργανισμός γιά την Αποξήρανση τής λίμνης Κωπαϊδας,η οποία όχι μόνο έχει αποξηρανθεί εδώ και δεκαετίες,αλλά έχει φτιαχτεί μέχρι και αεροδρόμιο (πεδίο προσγειώσεως ΙΚΑΡΟΣ) στο έδαφός της.Πόσοι άλλοι τέτοιοι δημόσιοι οργανισμοί υπάρχουν-κι'άς είναι πλέον άχρηστοι;Και φυσικά,όλοι αυτοί οι οργανισμοί είναι πελάτες επιχειρηματιών που υπάρχουν επειδή εξυπηρετούν το κράτος-εξ ού και οι επιχειρηματίες τους πάνε χέρι-χέρι με το κράτος και τους λειτουργούς του.

Οπότε άς αφήσουμε τίς μπούρδες και τα μισόλογα.Κρατισμός και ανάπτυξη είναι έννοιες ασύμβατες.Οσο δέν αφήνουμε τον-υγιή-ιδιωτικό τομέα να λειτουργήση ελεύθερα,ανάπτυξη δέν θα έρθη ούτε σε χίλια χρόνια.Οσο το όραμά μας είναι ένα κράτος-πατερούλης που όλα θα τα κάνη και όλα θα τα δίνη αυτό,θα μένουμε μίζεροι και θα ρίχνουμε τα δικά μας σφάλματα στους άλλους-στους Ελ και στους Δρακουμέλ....

ΥΓ.Τώρα που γράφω αυτά εδώ,ταυτοχρόνως μελετάω την διακήρυξη ενός διαγωνισμού στον οποίο θα λάβη μέρος η εταιρία όπου εργάζομαι.Ο διαγωνισμός,γιά πρώτη φορά,θα γίνη ηλεκτρονικά-δηλαδή όλες οι προσφορές και τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν ηλεκτρονικά,δηλαδή μέσω e-mail απ'το γραφείο μας.Πρόοδος,σωστά;Αμ δέ όμως..Η διακήρυξη ορίζει ότι θα πρέπη να κατατεθούν ΚΑΙ εντύπως,δηλαδή να φτιάξουμε φακέλους και να τους πάμε στον φορέα που κάνει τον διαγωνισμό.Αλλά τότε γιατί να καταθέσουμε τίς προσφορές μας ηλεκτρονικά,αφού δέν κερδίζουμε ούτε χρόνο,ούτε χρήμα-αντιθέτως χάνουμε,διότι πρέπει να "σκανάρουμε" τίς προσφορές και τα δικαιολογητικά,άρα να διαθέσουμε επιπλέον χρόνο γι'αυτήν την δουλειά και επιπλέον δέν γλυτώνουμε την μετάβαση στα γραφεία τού φορέα ή την αποστολή τής προσφοράς μας με courier,άρα και τα σχετικά έξοδα;Αυτή είναι η νοοτροπία τού κρατιστή Ελληνα.....


#69   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
03.06.2015, 08:32

Μάλλον θεατρικός θα έλεγα ότι είναι.Αν και εμείς θέλαμε να είναι κινηματογραφικός.

Το συμπέρασμα που έβγαλα απ'όλη αυτήν την συζήτηση είναι πως τον κρατιστή κι'άν τον πλένης,τον φιλελευθερισμό σου χαλάς.Χάνεις τον χρόνο σου και ενοχλείς και τον κρατιστή.

Γι'αυτό η Ελλάδα είναι και θα παραμείνη η μοναδική κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη-τουλάχιστον γιά καμμιά δεκαριά αιώνες ακόμη.Μέχρι ν'αρχίσουν να έρχωνται στα πράγματα οι δυό-τρείς πρώτοι πολιτικοί που θα διαθέτουν απλώς κοινή λογική.

Ως τότε,βεβαίως,ο υπόλοιπος κόσμος θα έχη φτάσει στον Αλφα τού Κενταύρου.Αλλά δέν πειράζει.Κάποια στιγμή θα φτάση εκεί και η Ελλάδα.

Εννοείται,επίσης,ότι μέχρι τότε θα'χη βγή και το πόρισμα γιά το πρόσφατο δυστύχημα στα ΕΛΠΕ και θα ξέρουμε ποιός ήταν ο δημόσιος υπάλληλος που παρέλειψε να ερευνήση γιατί η διοίκηση τής εταιρίας ανεχόταν-άν δέν επέβαλε κιόλας-τα συνεχή δεκαεξάωρα εργασίας χωρίς να τής έχη κοπανήσει κανείς καμμιά δεκαριά χρόνια φυλακή και χωρίς να'χουν μπεί τα ΕΛΠΕ στην μαύρη λίστα εργοδοτών παγκοσμίως.Ωστε να μήν αγοράζη απ'αυτήν πετρέλαιο και βενζίνη κανένας-ούτε κάν γιά να καθαρίση το παντελόνι του......


#73   
adaptsound
Συγχορδία Μινόρε
Chat
03.06.2015, 15:09

Με το που φτάσετε στο Άλφα κεντάυρου, στείλτε καρτ ποστάλ. Μέχρι τότε.... χαμένοι στο διάστημα.


#74   
freak
Σολίστ
Chat
03.06.2015, 15:11

Ποσες φορες εχεις ψηφισει ΝΔ αν επιτρεπεται βετερανε?


#75   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
03.06.2015, 19:49

Εχει καμμιά σημασία αυτό;

Και πού ξέρεις τί ψήφιζα εγώ στο παρελθόν;Μπορεί να έχω ψηφίσει ΚΟΔΗΣΟ,Πολιτική Ανοιξη,Οικολόγους Εναλλακτικούς,τα πάντα.Μπορεί να'χω ρίξει και άκυρα,λευκά,ψηφοδέλτια με το κλειδί τού σόλ επάνω.Δέν είμαι οπαδός κομμάτων,ψηφίζω ό,τι κρίνω (ή αξιολογώ) κάθε φορά πως είναι καλύτερο γιά την χώρα.Αν αυτό που ψηφισα στίς χ εκλογές αποδειχτή ότι ήταν μούφα,στίς επόμενες δέν το ψηφίζω.


#76   
adaptsound
Συγχορδία Μινόρε
Chat
03.06.2015, 20:02
Μα κανένας από αυτούς δεν κυβέρνησε, άρα δεν αποδεικνύεται τίποτε, άρα στον αφρό. Πολύ θα το ήθελες βέβαια, αλλά δεν είναι έτσι.
#77   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
04.06.2015, 08:47

Α,έτσι πάει λοιπόν.

Ωραία.

Ψήφισα δύο φορές ΝΔ.Μία αμέσως μετά την χούντα (όταν βγήκε ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος) και μία όταν βγήκε ο Μητσοτάκης (ναί,ο "βρυκόλακας",που τον "έριξε" ο κύρ-Αντώνης γιά να γίνη αυτός πρόεδρος τής ΝΔ) το 1990.

Τίς υπόλοιπες φορές και ιδιαιτέρως όταν διαπίστωσα ότι ούτε η ΝΔ έκανε αυτά που έπρεπε να κάνη,ψήφιζα μικρά κόμματα.

Εσείς κύριε adaptsound κι'εσύ freak,πόσες φορές έχετε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ;Ναί,αυτό το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τα θεμέλια τής άκρας διαφθοράς,με τον "αλλαγάρχη" Αντρέα που επικροτούσε τα "δωράκια" τών κρατικών λειτουργών πρός τους εαυτούς τους,που δεχόταν τα "τούβλα" με τα πεντοχίλιαρα και τα δεκαχίλιαρα μέσω τού Λούβαρη,που ανεχόταν τους διάφορους Αθανασόπουλους να βαφτίζουν Ελληνικό το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι,που ανεχόταν να κάνουν οι υπουργοί του νόμους κατά παραγγελίαν διαφόρων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών όπως ο "μπούλης" Κοσκωτάς,κλπ,κλπ,κλπ-γιά να μήν ξεχάσουμε και την "πρωθυπουργική γκόμενα",ονόματα δέν λέμε......

Αυτό το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε είκοσι χρόνια την Ελλάδα με τους "πρασινοφρουρούς" του,πόσες φορές το ψηφίσατε;

ΥΓ.Βγήκε κανένα πόρισμα γιά το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ;Θα τιμωρηθή και κανένας δημόσιος υπάλληλος τής Επιθεώρησης Εργασίας που αντί να ερευνήση τίς καταγγελίες γιά υπερβολικά ωράρια απασχόλησης έκανε τον Βολκάνιο,ή μόνο "τα κακά τ'αφεντικά πού'χουν όρεξη γιά κέρδος κι'όχι γιά ζημιά"; (ορίστε,έβγαλα κι'άλλον στίχο-θα βάλω υποψηφιότητα γιά Νόμπελ λογοτεχνίας εγώ,να μού το θυμηθήτε......


#78   
freak
Σολίστ
Chat
04.06.2015, 12:27

Ειναι φως φαναρι πως εχεις ψηφισει ΝΔ. Κανει μπαμ απο μακρια. Δικαιωμα σου στην τελικη.

Οσο για μενα, μιας και ρωτας, οριστε ενας διαλογος που ειχαμε. Για δες τι γραφω και τι γραφεις:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=28043

Και μετα δες τι εχω γραψει εδω:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=30488&start=0


#79   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
04.06.2015, 14:36

Παράθεση:

Το μέλος freak στις 04.06.2015, 12:27 έγραψε...
Ειναι φως φαναρι πως εχεις ψηφισει ΝΔ. Κανει μπαμ απο μακρια. Δικαιωμα σου στην τελικη.

Τότε γιατί το αναφέρεις με τρόπο που υπαινίσσεται ότι είναι μομφή;

Η ΝΔ στίς αρχές της -δηλαδή επί Καραμανλή τού πρεσβύτερου στα πρώτα χρόνια τής μεταπολίτευσης-δήλωνε ότι είναι φιλελεύθερο κόμμα.Λογικό δέν ήταν να το ψηφίσω;

Πού πάει λοιπόν το "κάνει μπάμ από μακρυά";

Μετά βεβαίως,που άρχισε κι'αυτή τίς "εθνικοποιήσεις" και τα ρουσφέτια πρός ημετέρους (κι'επειδή εν τώ μεταξύ ωρίμαζα κι'εγώ και αντιλαμβανόμουν περισσότερα πράγματα από όσα όταν τελείωσα το σχολείο),άρχισα να εξετάζω και άλλες επιλογές.Επρεπε άραγε να μήν το κάνω;

Και προφανώς το ΠΑΣΟΚ δέν ήταν μέσα στίς επιλογές μου εξ αρχής,αφού είχα ενημερωθεί δεόντως γιά το τί πρέσβευε....

Παράθεση:

Το μέλος freak στις 04.06.2015, 12:27 έγραψε...

Οσο για μενα, μιας και ρωτας, οριστε ενας διαλογος που ειχαμε. Για δες τι γραφω και τι γραφεις:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=28043

Και μετα δες τι εχω γραψει εδω:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=30488&start=0

Είναι φανερό ότι είσαι αναρχικός.Κάνει μπάμ από μακρυά.

Το θέμα είναι πως αντί να βελτιώνεται το πολιτικό προσωπικό τής χώρας,χειροτερεύει.

Κι'εν τώ μεταξύ,πόρισμα γιά το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ δέν βλέπουμε και δέν ακούμε.Ούτε δηλώσεις τών ΞΥΡΙΖΟμένων (κυρίως αυτών,επειδή έλεγαν ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα τών εργαζομένων-πράγμα που ουδέποτε έκαναν,αφού άπαντες,τού πρωθυπουργού Τσούπρα συμπεριλαμβανομένου,είναι ακραιφνείς κρατιστές).

Νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε (κι'εγώ μαζί).Πάμε τώρα να πιούμε τίς μπυρίτσες μας {#emotions_dlg.beer}


#80