ελληνική μουσική
103 online   ·  205.968 μέλη

11 Ιουνίου 2015 επίσημη επαναλειτουργία της ΕΡΤ

adaptsound
Συγχορδία Μινόρε
Chat
16.06.2015, 22:39

Τα πληρώνεις τα ΜΜΜ. Όπως όλα τα δημόσια αγαθά μέσω των φόρων, όπως είναι και η ΕΡΤ. Άμα ήταν μόνο από τα εισιτήρια τα έσοδά τους δεν θα είχες ΜΜΜ.

Ξεκόλα με τις επιχειρήσεις, εδώ μιλάμε γα δημόσια αγαθά, όχι για το μαγαζάκι του καθένα. Άμα θες χώρα που να είναι μόνο επιχειρήσεις όλα, τράβα σε καμία χώρα του τρίτου κόσμου. Εκεί θα έχεις όλο το χρόνο να κάνεις τα πειράματά σου και να δεις ότι δεν μπορεί να σταθεί καμία υπηρεσία.

Άσε τις θεωρίες, έχεις μαύρα μεσάνυχτα, οικονομικώς και διαχειριστικώς.


#41   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
17.06.2015, 08:46

Ok την έκανα την διάγνωσή μου.Πάσχεις από οξεία ΣΥΡΙΖίτιδα με εμφανείς κρατιστικές εκχυμώσεις στον βασικό εγκεφαλικό λοβό.Εξ ού και η αλλεργική σου αντίδραση σε κάθε τί που άπτεται τής ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αναπτύξεως.

Ελπίζω να μήν σε προσλάβη καμμία επιχείρηση (δημόσια,βεβαίως,διότι προτιμάς ν'αυτοκτονήσης παρά να δουλέψης σε εταιρία τού ιδιωτικού τομέα).Θα την ταράξης στα ελλέίμματα και μετά θα ψάχνης να βρής πού είναι το λεφτόδεντρο που θα ρίξη τούς λεφτοκαρπούς γιά να μπαλώσης τίς τρύπες.Αλλά εσύ θα παίρνης τον μισθό σου βρέξει-χιονίσει.

Δυστυχώς όμως,ώς γνωστόν,εκ τού μηδενός ούτε ύλη παράγεται,ούτε ενέργεια.Αρα ούτε και χρήματα.Ευτυχώς υπάρχουν κάτι κορόϊδα σάν εμένα που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα γιά να πληρώνουν φόρους να συντηρήται το κρατικό μαγαζί ώστε,μεταξύ άλλων,να έχη και "δημόσιο αγαθό" την ΕΡΤ να σάς ταίζη κυβερνητική προπαγάνδα και διαφημίσεις.Και να το πληρώνετε κι'από πάνω-με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά όμως.....

Ξανά μανά καληνύχτα και όνειρα γλυκά,κρατικιστικά,χαχολκομσομόλικα.


#42   
adaptsound
Συγχορδία Μινόρε
Chat
17.06.2015, 14:49

Ρε άτομο, κατάλαβες τίποτε από αυτά που έγραψα ή έχει γίνει το μυαλό σου τόσο κιμάς από την προπαγάνδα που σε ταίζει το ΜΚΛ;

Τι δεν καταλαβαίνεις από τα δημόσια αγαθά; Δεν μπορείς να αντιληφθείς τον κόσμο αλλιώς εκτός από επιχειρήσεις;

Τι να με προσλάβει εμένα και ποιος; Τι άσχετα πετάς κάθε φορά και τη μπάλα στην εξέδρα;

Έχεις να απαντήσεις κάτι σε αυτά που έγραψα ή θα τυρβάζεις περί άλλων;


#43   
trelakias
Φθασμένος , Forum Moderator
Chat
17.06.2015, 15:28

Καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, δεν χρειάζονται τέτοιοι τόνοι.

Δεν γίνεται να διαλέγουμε τι θα πληρώνουμε στο δημόσιο.  Όπως υπάρχουν οι εισφορές της ΕΡΤ έτσι μέσω άλλων φόρων πληρώνουμε δήμους, νοσοκομεία, δικαστήρια, σχολεία και τα πάντα. Η ΕΡΤ τουλάχιστον λειτουργούσε και λίγο καλύτερα από πολλούς άλλους κρατικούς φορείς, γιατί πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτή?

Ας ελπίζουμε μόνο να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια (δύσκολο) και να μη γίνονται κάποια πράγματα μπαλάκι στα χέρια της κάθε κυβέρνησης. 

ΥΓ: η ανακοίνωση για προσλήψεις συγγενών είναι τραγική...


#44   
trelakias
Φθασμένος , Forum Moderator
Chat
18.06.2015, 16:54

Πρόεδρος ο Μυλόπουλος? σοβαρά τώρα?  Wink


#45   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
18.06.2015, 16:56

Καί όμως,γίνεται και αυτό:δηλαδή να διαλέγουμε τί θα πληρώνουμε στο δημόσιο.

Οταν ένας φορέας τού δημοσίου δέν ανταποκρίνεται στην αποστολή του,μπορούμε εμείς οι πολίτες ν'απαιτήσουμε είτε να βελτιωθή,είτε να καταργηθή.

Είναι η αεροπορική συγκοινωνία "δημόσιο αγαθό";Η "αείμνηστη" ΟΑ ήταν κρατική επί δεκαετίες και οι συνδικαλιστές της μάς έλεγαν ότι παρέχει "δημόσιο αγαθό".Τελικώς έκλεισε,πουλήθηκε,και η συντέλεια τού σύμπαντος δέν ήλθε.Αντιθέτως,πάψαμε να πληρώνουμε ένα μέρος τών φόρων μας γιά να καλύπτουμε τα ελλείμματά της.

(όπως έπαψαν και οι Ιταλοί φορολογούμενοι να πληρώνουν φόρους γιά να καλύπτουν τα ελλείμματα τής Alitalia που επίσης έκλεισε-η σημερινή Alitalia είναι διαφορετική από αυτήν που υπήρχε μέχρι προσφάτως,γι'αυτό πολλά απ'τα αεροπλάνα της έχουν Ιρλανδικό νηολόγιο και όχι Ιταλικό-οι Βέλγοι γιά την Sabena ομοίως και οι Ελβετοί γιά την Swissair-επίσης ομοίως..)

Η ΕΡΤ ήταν κυβερνητικό "μαγαζάκι" και το ίδιο πάει να γίνη και τώρα.Γιά ποιόν λόγο πρέπει να την πληρώνουμε κιόλας;Και μάλιστα άν έχουμε επιλέξει να μήν την βλέπουμε;


#46   


Αυτά τα διάβασες;