ελληνική μουσική
196 online   ·  202.837 μέλη

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Δημήτρη Βακάκη

AERAKIS
Συγχορδία Μινόρε
Chat
10.08.2015, 12:09

Με  «Κόντρα  και  πείσμα  στον  καιρό»  η  δισκογραφική  εταιρεία  «Aεράκης-Κρητικό Μουσικό  Εργαστήρι  &  Σείστρον» πιστή  στο  ραντεβού  της  μας  φέρνει  την  τέταρτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Βακάκη.

Ο Δημήτρης Βακάκης πέραν της αναμφισβήτητης δεξιοτεχνίας του είναι για πολλούς στο χώρο της μουσικής μας ένας "μάγιστρος" της ενορχήστρωσης, αποκαλύπτοντας σε κάθε του βήμα τις τεράστιες δυνατότητες  που μπορεί να έχει η μουσική μας όταν συνδυάζεις τη μελέτη με τη φαντασία. Με το  πρώτο  άκουσμα του δίσκου, ο Δημήτρης μας προϊδεάζει μουσικά με μια "βεντάλια" ξετυλίγοντας την όπως το φως της Ανατολής, ορμώμενος και παλεύοντας στον αγώνα της  ζωής.

Συνοδοιπόρος  και  βασικός  συντελεστής  σε  αυτό  το  έργο  του  είναι  ο Νίκος  Στρατάκης, ο οποίος με αυτή του τη συμμετοχή μας ωθεί να διαπιστώσουμε ότι αυτοί οι δύο ανήσυχοι μουσικοί χαρακτήρες «κουμπώνουν» απόλυτα μεταξύ τους, αφού μπορούν να "συνομιλούν" και να μας καλούν τα «μουσικά πνεύματα».

Απ' όλο αυτό το έργο δεν θα μπορούσε να λείπει ο στιβαρός και ουσιώδης στίχος, ο οποίος είναι σε ένα ριζίτικο παραδοσιακός και σε ένα κομμάτι δικός του. Γενικότερα τους στίχους υπογράφουν τρεις ταλαντούχοι στιχουργοί: Ο Γιώργος Ραπτάκης, η Μάνια Μεσσαριτάκη και ο Ανδρέας Στυλιανουδάκης.

Κλείνοντας, πρέπει  να αναφέρουμε ότι αυτό το άλμπουμ στο διάβα του καιρού σίγουρα θα ανοίξει κι άλλο τους μουσικούς ορίζοντες των μουσικών και όχι μόνο, αφού έχει πολλά στοιχεία για μελέτη και για συζήτηση….

 

Κεντρική διάθεση:

Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

Πλ. Κοραή 14, Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ./Fax: 2810225758

www.aerakis.net


επισυναπτώμενα:   11vakakis-kontra-kai-peisma-ston-kairo-exofyllo.jpg   
#1