ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.833 μέλη

    ιδρυση μουσικων τμηματων απο ιεκ και κολλεγια , ειστε υπερ η οχι?

    johnsl
    03.07.2016, 15:24

    Ποια  η γνωμη  σας   αν τα  ιεκ   και   τα κολλεγια  προβουν  στην ιδρυση μουσικων τμηματων  τα οποια  θα δινουν αναγνωρισμενους  τιτλους   μουσικων ειδικευσεων  σε  μουσικα οργανα  κλασικα και μοντερνα  , σε συνθεση, κλπ?   δεδομενης  βεβαια παντα της καταστασης που επικρατει στα ωδεια  με τις πολυχρονες   σπουδες   και  τα αδιαβαθμητα  πτυχια και  διπλωματα .


    salkobabu
    03.07.2016, 21:38
    Μια μέρα εψαχνα εαν υπάρχουν στα ιεκ τμήματα μουσικης δεν ευρισκα κατι, μονο μουσικη τεχνολογια , ηχοληψια εχουν. Βέβαια πιο φθηνό θα σου έρθει το ωδειο από ένα ιδιοτικό ιεκ. Είμαι υπέρ της δημόσιας παιδείας και πως όλοι πρεπει να εχουν τη δυνατοτητα να σπουδάσουν. Οσον αφορά τα χρόνια σπουδών, μπορεις σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθεις μουσικά οργανα και θεωρία απλα θέλει μελετη καθημερινή.
    ChrisDs
    04.07.2016, 00:30

    Τα ΙΕΚ και τα κολλέγια δεν πρόκειται να κάνουν κάτι τέτοιο. Γιατί πολύ απλά αυτό το κάνουν ήδη τα ωδεία των οποίων τα διπλώματα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και στο εξωτερικό αναγνωρίζονται ως bachelor. 

    Επίσης αυτή την στιγμή στην Ελλάδα μπορείς να δώσεις εξετάσεις στον μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμο πιστοποίησης όσον αφορά την μουσική που αναγνωρίζεται από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου σε οποιοδήποτε όργανο. Οπότε μια τέτοια κίνηση από ΙΕΚ και κολλέγια, μαζί με το κόστος που θα ζητάνε, έχει αποτύχει πριν ακόμα γίνει.


    Από εκεί και πέρα επειδή βλέπω ότι έχεις αναρτήσει αρκετά θέματα σχετικά, θα ήθελα να σε ρωτήσω εντελώς φιλικά. Έχεις καμία σχέση με μουσική? 


    Ο μουσικός δεν μαθαίνει σε 4 χρόνια και δεν γίνεται να μάθει σε 4 χρόνια το οποιοδήποτε όργανο. Παίρνοντας ένα "χαρτί" απλά πιστοποιείς ότι είσαι σε ένα καλό επίπεδο. Από εκει και πέρα συνεχίζεις. Η εξέλιξη δεν τελειώνει ποτέ.

    Η μουσική είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως μια "τυπική" επιστήμη και δεν μπορεί να μπεί σε καλούπια 4ετίας ειδικά όσον αφορά την απόκτηση του πρώτου διπλώματος.


    johnsl
    04.07.2016, 13:52

    Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας στο θεμα που ανοιξα,και ανοιξα το θεμα με το σκεπτικο της αδιαβαθμητης ωδειακης εκπαιδευσης στην Ελλαδα οντας και ο ιδιος είμαι ωδειακος αποφοιτος ,πτυχιο Φουγκας,  στα 40 πλεον, και με 14 χρονια   διδακτικης προυπηρεσιας ,και φυσικα  ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟΣ  ,και   θα ηθελα να κανω καποιες επισημαμανσεις  στην συζητηση μας

     salkobabu

    Οπως ανεφερα ανοιξα το θεμα με το σκεπτικο της αδιαβαθμητης ωδειακης εκπαιδευσης στην Ελλαδα τα  ιεκ και τα κολλεγια σημερα εχουν πραγματι
    ηχοληψια
    Πτυχιο ιεκ επιπεδου 5 ,ανωτερης εκπαιδευσης
    μουσικη τεχνολογια , μουσικη παραγωγη
    Πτυχιο Bachelor τριετους διαρκειας 
    δεν παιρνω το μερος τους αλλα πιστεψε με   ισως  και να  πολυ  πληρωναν λιγοτερα  χρηματα αυτοι που θα επελεγαν κατι τετοιο απο τα π.χ 12 χρονια για πτυχιο οργανου ,14 χρονια διπλωμα οργανου ,11 χρονια  διπλωμα  συνθεσης  ,7 χρονια πτυχιο φουγκας κλπ.

    ιεκ επιπεδο 5

    Εθνικο πλασιο προσοντων

    http://www.nqf.gov.gr/index.php/ta-8-epipeda

    Προσοχη

    αλλο πραγμα μαθαινουμε μουσικη για τον εαυτο μας η για να μπορουμε να παιξουμε καποιο μουσικο οργανο για χομπι και αλλο οι σπουδες ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ,
     και φυσικα δεν μπορουμε να μιλαμε για  δημόσια μουσικη  παιδεία  γιατι τα ωδεια ειναι  ιδιωτικα και πληρωνεις διδακτρα και στα μουσικα σχολεια που ειναι δωρεαν  δεν εχουν ολοι  προσβαση ,για διαφορους λογους ,αποστασεις, ωραρια,κλπ. και ας μην ξεχναμε και τα προβληματα που αντιμετωπιζουν καθε χρονο.

    Δεδομενης της καταστασης αν τα κολλεγια  

    λοιπον εφτιαχναν προπτυχιακα προγραμματα αναλογα των μουσικων αγγλικων κολλεγιων με τριετες BA σε ειδεκευσεις μοντερνων,

     και κλασικων μουσικων οργανων καθως και θεωρητικων τοτε τι θα γινοταν ?

    Το υποστηριζετε αυτο?Εγω ναι,τους λογους τους ανεφερα.Αυτη την λεξη ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟΣ  την ακουμε εμεις  οι ωδειακοι καθε μερα ,

    καποιοι καταλαβαινουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι λεω . 

    Αυτα

    ChrisDs

    Oπως καταλαβες ειμαι ωδειακος  ,,πτυχιο Φουγκας, 14 χρονια   διδακτικης προυπηρεσιας ,στα 40 πλεον,

    και  συμφωνω απολυτα μαζι σου  οτι  ο  μουσικός δεν μαθαίνει σε 4 χρόνια και δεν γίνεται να μάθει σε 4 χρόνια το οποιοδήποτε όργανο.

    Επιτρεψε μου ομως καποιες επισημαμανσεις  στην συζητηση μας 

    Αν τα κολλεγια προβουν σε τετοια κινηση θα απονεμουν τιτλους Bachelor, κατοπιν τριετων σπουδων . Απαραιτητη  προυποθεση γα να εισελθει καποιος στο προγραμμα ,θα ειναι Grade 8 στο μουσικο οργανο και Grade 5 η 6 στα θεωρητικα ,οπως ακριβως ειναι στην Αγγλια  ,τα  Grades αυτα ειναι τα λεγομενα  entry requirements     δηλαδη τα προαπαιτομενα για να εισελθει καποιος στην σχολη, καποια  μουσικα κολλεγια  μαλιστα  απαιτουν και οντισιον ,οχι ολα.

    τα Grades

    Τα κολλεγια  λοιπον με 3 χρονια σπουδων θα μπορουν πλεον να δινουν μουσικους τιτλους  αναλογους και αναγνωρισμενους απο  την  ελληνικη πολιτεια ,βαση ευρωπαικης συμφωνιας , και βαση  δικαστικων αποφασεων και  μνημονιακων δεσμευσεων ,και το κανει .

    Ωδεια

    12 χρονια για πτυχιο οργανου ,14 χρονια διπλωμα οργανου ,11 χρονια  διπλωμα  συνθεσης  ,7 χρονια πτυχιο φουγκας κλπ.

    Και απονομη αδιαβαθμητων πτυχιων  οπου δεν ανηκουν σε εκπαιδευτικη βαθμιδα ,με τα γνωστα προβληματα και την γνωστη διαμαχη πανεπιστημιακων και ωδειακων,ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ,που η πολιτεια επρεπε να  ειχε τακτοποιησει αλλα..........αστα, αναγνωρισμενα  Ειναι  ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ? ΟΧΙ,  και πουθενα  στην Ευρωπη δεν γινεται αυτο και  γιατι φυσικα δεν εχουν οι  ωδειακοι  προσφυγει  δικαστικα  αυτο δεν το ξερει κανεις.

     Τα ωδεία δινουν  διπλώματα   τα οποια  ΔΕΝ  είναι αναγνωρισμένα από το κράτος  ως bachelor

     ασχετως  αν  πχ  στην Αγγλια  ,  νομιζω και στο Βελγιο   αναγνωρίζονται ως bachelor  και σε δεχονται  για να κανεις μεταπτυχιακο  και μετα διδακτορικο  , οταν γυρισεις Ελλαδα δεν θα σου τα  αναγνωρισουν  διοτι πολυ απλα δεν εχεις κανει  προπτυχιακο σε ελληνικο πανεπιστημιο  γιατι  τα διπλώματα  των ωδειων  στην Ελλαδα

      ΔΕΝ  είναι αναγνωρισμένα   ως bachelor , αν γινοταν αυτο  φανταζεσαι  τι θα γινοταν με τους πανεπιστημιακους?

    μιλαμε θα εκαναν επανασταση οχι αστεια , κοιτα αν θες και στους πινακες καταταξης αναπληρωτων για τα μουσικα σχολεια  οπου οι διπλωματουχοι ωδειων αναγραφονται ως Τ16 και οχι ως Π16, τωρα γιατι γινεται αυτο στην Αγγλια  ,  νομιζω και στο Βελγιο , και οχι στην Ελλαδα δεν ξερω.  

    Στον  οργανισμο  που αναφερεσαι   πρεπει  να ειναι η το rtg η  το rockschool ,τα οποια οντως δινουν διπλωματα μεσω των εξετασεων των Grades σε μοντερνα μουσικα οργανα ,νομιζω το rgt μεσω london college of music δινει τιτλους και σε καποια κλασικα ,κιθαρα,βιολι,πιανο,κλπ.  το rockschool  ειναι μονο για μοντερνα , επησις και τα δυο κανουν εξετασεις και για θεωρητικα, και  για μονο κλασικα ειναι το Abrsm το οποιο κανει και  αυτο στην Ελλαδα εξετασεις για κλασικα μουσικα οργανα και θεωρητικα.

    Ειμαι στο rgt ,ξερεις , και γενικα τα παραπανω προγραμματα ,rgt ,rockschool ,Abrsm τα βρισκω πραγματικα αριστα, ομως ,ενω πολυ σωστα οπως ειπες εξω ειναι αναγνωρισμενα ,στην Ελλαδα δεν ειναι ακομα, ακομα και το  το διπλωμα του  Abrsm στα κλασικα μουσικα οργανα, η ελληνικη πολιτεια   δεν το δεχεται, μονο ωδειακα,....

    Αναρτησα   θέματα   μονο αυτο  

     ιδρυση μουσικων τμηματων απο ιεκ και κολλεγια , ειστε υπερ η οχι?

    και

    Πρόταση του ΤΜΣ Ιονίου Παν. για την διαβαθμιση των ωδειακων .

    Επησις   συμφωνω απολυτα μαζι σου στο οτι

     Η μουσική είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως μια "τυπική" επιστήμη και δεν μπορεί να μπεί σε καλούπια 4ετίας ειδικά όσον αφορά την απόκτηση του πρώτου διπλώματος.

    ομως πρεπει να γινουν και οι απαιτουμενες ενεργειες  ειτε  απο την πολιτεια η απο ιδιωτικο φορεα ωστε να αναμορφωθουν και να εκσυχρονιστουν τα προγραμματα μουσικων σπουδων ,  καθως και  οι  τιτλοι απονομης ,και να προσφερουν πραγματικες και ολοκληρωμενες σπουδες επιπεδου , και  φυσικα  να μπορει καποιος  να κανει  αυτο που πραγματικα αγαπα  και  ταυτοχρονα αυτο να του προσφερει  και  διαβιωση  με  αξιοπρεπεια.

     να ειστε  καλα και συγνωμη για  την μακροσκελη απαντηση


    ChrisDs
    04.07.2016, 18:13

    Ο οργανισμός που αναφέρομαι είναι το ABRSM. Όταν έχεις πάρει Grade 8 practical ABRSM μπορείς να πας άνετα για τα διπλώματα τους. Ένα απλό παράδειγμα είναι το πως το πρώτο δίπλωμα dipABRSM αναγνωρίζεται ότι έχει τελειώσεις το αντίστοιχο πρώτο έτος σπουδών για bachelor. Τα διπλώματα αυτά αναγνωρίζονται παγκοσμίως όπου και να πας.

    Κατά την άποψη μου δεν υπάρχει καν θέμα υπερ ή κατα για την συγκέκριμένη ερώτηση. 

    Αν αναγνωρίζονταν τα bachelors από κολλέγια τότε θα μπορούσαν να φτιάξουν μουσικά τμήματα αλλά δεν έχει νόημα. Γιατί πολύ απλά θα αναγνωριστούν αυτόματα και των ωδείων, και αυτά ιδιωτικά κολλέγια θεωρούνται στο εξωτερικό. Θα αλλάξουν απλά ονομασία στην ανωτέρα και θα δίνουν bachelor και με τον νόμο πλέον. Οπότε είναι ένας φαύλος κύκλος και όποια περίπτωση και να πάρουμε δεν συμφέρει το κολλέγιο.


    Επίσης μην ξεχνάμε ότι και τίποτα από αυτά να μην ίσχυε, τα υπόλοιπα χρόνια εκμάθησης και σπουδών που απαιτούνται για να φτάσεις στην είσοδο των κολλεγίων πάλι από τα ωδεία καλύπτεται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.


    Τα πτυχία και διπλώματα των καλών ωδείων δεν αναγνωρίζονται μόνο στη Αγγλία και στο Βέλγιο, αναγνωρίζονται και από Γερμανία και από άλλες χώρες. Και βεβαίως μεγάλο ρόλο παίζει και η οντισιον που θα δώσεις.

    Οι πανεπιστημιακοί στο χώρο της μουσικής οι περισσότεροι από ωδεία βγήκαν. Κι εκεί είναι το ειρωνικό της υπόθεσης. Όταν λοιπόν οι δικές τους σπουδές και εδώ και στο εξωτερικό αναγνωρίστηκαν ώστε να αποκτήσουν πανεπιστημιακή θέση είναι άκρως ειρωνικό και προκλητικό να προσπαθούν τώρα να υποβαθμίσουν τα ωδεία και κατ' επέκταση την ίδια τους την πορεία.


    Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αλλά το πρόβλημα ξεκινάει από την βάση όχι από τα πτυχία και διπλώματα.


    Από την στιγμή που Ελληνική πολιτεία δεν είναι σε θέση τόσες δεκαετίες να καλύψει σωστά την βασική εκπαίδευση στον τομέα των μουσικών σπουδών και ουσιαστικά την έχει αφήσει σε ιδιωτικά χέρια θα πρέπει να κάνει μια εξαίρεση και να αναγνωρίσει και την υπόλοιπη πορεία ενός μουσικού από την αρχή μέχρι τα πτυχία και τα διπλώματα. Το να προσπαθεί να δημιουργήσει 2 μέτρα και σταθμά για να ενισχύσει τα δημόσια μουσικά τμήματα, τα οποία αρκετά άτομα τα παρατάνε βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί και το επίπεδο, είναι το λιγότερο απαράδεκτο.


    Και για να δώσω κι ένα δίκιο στους πανεπιστημιακούς των υπόλοιπων επιστημών, τα κολλέγια στην Ελλάδα είναι "παράνομα". Στο εξωτερικό ένα κολλέγιο για να μπορεί να δίνει αναγνωρισμένο τίτλο πρέπει να ανήκει σε κάποιο πανεπιστήμιο. Στην Ελλάδα δεν ανήκουν πουθενά απλά συνεργάζονται. Ελληνικές πατέντες. Και τα ΑΕΙ συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν σημαίνει ότι ανήκουν σε αυτά.



    Αν ήθελαν θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν τους μέχρι σήμερα τίτλους από τα αναγνωρισμένα ωδεία, τα διπλώματα ως τίτλο ΑΕΙ, και τα πτυχία ως ΤΕΙ και από εκεί και πέρα να γίνουν αλλαγές, να μπουν δικλείδες, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου όχι μόνο στις διπλωματικές αλλά και στις προαγωγικές και πιο απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών ειδικά σε τομείς της σύγχρονης μουσικής. Το γνωρίζω ότι είναι "απλοική" η μετατροπή κάποιων πτυχίων σε ΤΕΙ, όπως της φούγκας, αλλά είναι μια "εύκολη" λύση.


    Ο Συριζα δυστυχώς ασχολείται με την παρωδία που λέγεται Ακαδημία Τεχνών οπότε δεν βλέπω φως στο τούνελ. Πολύ φοβάμαι ότι θα υποβαθμίσουν και τα πτυχία και τα διπλώματα των ωδείων με βάση τις προτάσεις των πανεπιστημιακών. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά αν κρίνω από το μένος που δείχνουν ένα χρόνο τώρα σε οτιδήποτε ιδιωτικό τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο.





    [ τροποποιήθηκε από τον/την ChrisDs, 04-07-2016 18:53 ]


    johnsl
    04.07.2016, 21:47

    Σχετικα  με το  ABRSM 

     

     DipABRSM Diploma of The Associated Board of the Royal Schools of Music

    Ισοτιμο με πρωτο ετος bachelor

    LRSM Licentiate of the Royal Schools of Music

    Ισοτιμο με τριετες  bachelor

     FRSM Fellowship of the Royal Schools of Music 

     Ισοτιμο με Μaster 

     

    Αυτη ειναι  η ισοτιμια τους  στο EQF ,European Qualifications Framework,

    https://en.wikipedia.org/wiki/European_Qualifications_Framework

     

    Και οντως ειναι αναγνωρισμενα παγκοσμια ΟΧΙ ομως στην Ελλαδα

    Αν πας να κανεις χαρτια για διδασκαλια για τα μουσικα σχολεια

    Και καταθεσεις  αυτα τα διπλωματα δεν θα τα δεκτουν,μονο ωδειακα.

    Αν αλλαξε κατι παρακαλω ενημερωστε με γιατι μεχρι πριν δυο χρονια που 

    ημουν στην Ελλαδα αυτο ισχυε.

     

     

    Προσοχη ομως ,επειδη μιλουσα στο εξωτερικο με κολλεγιο  σχετικα με αυτα τα διπλωματα γιατι ηθελα 

    να κανω  σε αλλο φορεα στο LCM , επειδη εγινα δεκτος 

    για το LLCM TD,teaching diploma level 6, 

    αυτα  ας  κατατασονται στην βαθμιδα level 6 ΔΕΝ ειναι ολοκληρωμενα ,

    ειναι  μερος ενος πληρους  bachelor degree περιπου το εν τριτο και χρειαζονται και αλλα μαθηματα για 

    την ολοκληρωση που ισως να μας καλυπτουν τα ωδειακα,

    μιλουσα απ’ευθειας με τον εκπροσωπο του προγραμματος στην  Αγγλια, και καποια στιγμη πρεπει να παω

     να το κανω το διπλωμα   γιατι πολυ το αμελησα.

    Σχετικα μιληστε μαζι τους για οποιαδηποτε πληροφορια,

     

     ABRSM

     http://de.abrsm.org/en/home

     

     

    Κολλεγια 

    Τα κολλεγια δεν ειπα να αναγνωρισουν τα ωδειακα ως bachelor degree ,μην μπερδευομαστε 

     ας βαλουμε λιγο τα ωδεια στην ακρη δεν μιλησα σε αυτο το σημειο για ωδειακα πτυχια   

    ειπα οτι  τα κολλεγια θα μπορουσαν να φτιαξουν προπτυχιακα  μουσικων σπουδων 

    σε μουσικα οργανα μοντερνα ,κλασικα ,και θεωρητικα και ο ενδιαφερομενος 

    εφοσον ειχε 

    Grade 8 στο μουσικο οργανο και 

    Grade 5 η 6 στα θεωρητικα να μπορει να εισελθει στο προπτυχιακο

    αυτα ειναι τα λεγομενα  entry requirements     δηλαδη τα προαπαιτομενα για να

     εισελθει καποιος σε κολλεγιο μουσικης στην Αγγλια 

     

     

     

     

    Μην μπερδευουμε  κολλεγια και ωδεια ,αλλο καθεστως λειτουργιας  διεπει τα ωδεια και αλλο τα κολλεγια 

    Τα  κολλεγια βαση  προεδρικου διαταγματος  μπορουν να κανουν απονομη πλεον τιτλων τριτοβαθμιας

    εκπαιδευσης ,τα ωδεια με το βασιλικο διαταγμα του 1957  και βαση του αρθρου 16 του Συνταγματος οχι. 

    Δεν μπορουν τα  κολλεγια  να αναγνωρισουν τα διπλωματα και πτυχια των ωδειων 

    γιατι ετσι θα παραβιαζαν το καταστατικο τους καθως και το  αρθρο 16  του Συνταγματος.

    Τα  κολλεγια κανουν απονομη πτυχιων των ιδρυματων τριτοβαθμιας  εκπαιδευσης  

    του εξωτερικου που συνεργαζονται δεν εχουν  αυτουσια δικα προπτυχιακα ,γιατι 

    αν το εκαναν θα παραβιαζαν  το  αρθρο 16  του Συνταγματος και .............λουκετο .

     

     

     

    Τωρα οσο  για τα  ωδειακα πτυχια  στο  εξωτερικο , στη Αγγλία και στο Βέλγιο, αναγνωρίζονται,  

     Γερμανία  λιγο  δυσκολο  

      γιατι  πλεον  μενω στην  Γερμανια  μονιμα  1,5  χρονο 

     και επιτρεψε μου  να διαφωνησω  μαζι σου ,οταν πηγα να ρωτησω δεν βρηκαν στοιχεια  και μου ειπαν

      να παω σε αλλη υπηρεσια , και εκεινοι δεν ηξεραν  , αστα μπλεξιμο ,ισως εκανα βλακεια που δεν πηγα

     κατευθειαν στην μουσικη ακαδημια , ειδωμεν .

    Παντως να ξερεις οτι καθε κρατιδιο εχει τους δικους του νομους  και υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις κρατιδιο

     προκειμενου να κανεις αναγνωρισεις ,κλπ

    Αν ξερεις τιποτα  πληροφοριες  σε παρακαλω  στειλτες  μου γιατι δεν βγαινει ακρη ευκολα, ισως να μην εκανα 

    κατι σωστα, ισως. 

     

     

     

    Οι πανεπιστημιακοί στο χώρο της μουσικής οι περισσότεροι από ωδεία βγήκαν.

    Συμφωνουμε απολυτα.

     

     

    Ελληνική πολιτεία 

    Συμφωνουμε απολυτα

     

    Το διαχρονικο λαθος της πολιτειας το φορτώνονται οι απόφοιτοι ωδειων , τα ωδεία είναι αδιαβάθµητα 

    ,πρόκειται για μεγα λαθος της πολιτειας και όχι των αποφοιτων των ωδειων όπως πολύ καλα καποιοι γνωριζουν.

     Η πολιτεια δινει αναγνωρισμενα πτυχια και διπλωματα από κρατικο φορεα ΥΠ.ΠΟ, αλλα δεν τα εντάσσει σε

     εκπαιδευτική βαθμιδα . Ακομα και δευτεροετής στη νομικη θα μπορουσε να χειριστεί την υπόθεση στο δικαστηριο.

     Είναι πολλα που θα μπορούσαν να ισχυριστούν οι ωδειακοι ως πολύ δυνατά επιχειρήματα αν εκαναν μαζικές

     προσφυγες στην δικαιοσύνη,

     και ισως ηρθε η ωρα πλεον οι ωδειακοι να προσφυγουμε μαζικα στην δικαιοσυνη διεκδικώντας τα αυτονόητα.

    Επρεπε από χρονια οι ενωσεις ωδειακων και οι διάφοροι ωδειακοι σύλλογοι να εχουν κανει προσφυγες στην

     δικαιοσυνη ,θίγονται όχι μονο επαγγελματικά δικαιώματα και χρονια σπουδών αλλά ταυτόχρονα και ανθρώπινα

     δικαιώματα.

     Ισως λοιπον ηρθε η ωρα να προσφυγουμε στην δικαιοσυνη διεκδικώντας τα αυτονόητα ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΡΑ .

     

     

    Κολλεγια 

    Εδω δεν συμφωνουμε 

     

    Τα  κολλεγια κανουν απονομη πτυχιων των ιδρυματων τριτοβαθμιας  εκπαιδευσης  του εξωτερικου

    Πλέον είναι δυνατό όλοι οι τίτλοι που απονέμονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια να αναγνωρίζονται ως 

    επαγγελματικά

     ισοδύναμοι με τους τίτλους που απονέμονται από τα ελληνικά πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι., ανεξαρτήτως αν συνδέονται

     με την άσκηση νομοθετικά ρυθμιζόμενου επαγγέλματος ή όχι.

     

     

    Οι απόφοιτοι που έχουν πτυχία πανεπιστημίων της ΕΕ έχουν πλήρη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων

     σε όλη την Ευρώπη ήδη από το 1989 με βάση την Οδηγία 48/1989 της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χρειάστηκε όμως

     να περάσει πολύς χρόνος και να καταδικαστεί πολλές φορές η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου

     το 2010 με το ΠΔ 38 αλλά και πιο πρόσφατα με τον Νόμο 4093/2012, όπως τροποποιήθηκε με 

    τον Νόμο 4111/2013, να λυθεί οριστικά το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων των αποφοίτων των

     κολεγίων, εάν βεβαίως προέρχονται από πανεπιστήμια χωρών της ΕΕ. Τα τελευταία έτη και ιδίως

     από το 2013 τα κολέγια έχουν λάβει νέες άδειες λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας.

     

     

    Αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των αποφοίτων κολεγίων 

    με εκείνα των αποφοίτων των ελληνικών ΑΕΙ είναι το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων

     (ΣΑΕΠ), το οποίο αποφαίνεται για τη χορήγηση της ισοδυναμίας. Ειδικότερα με τους Νόμους 4093/12-11-2012 (Α’222) και  4111/25-1-2013 (ΦΕΚ18Α’) αποσαφηνίστηκε ότι:

     

    «1.α. Τα κολέγια είναι πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχουν

     κατ’ αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising)

     με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες Αρχές στη χώρα που

     εδρεύουν, οι οποίες οδηγούν σε πρώτο πτυχίο (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας σπουδών και

     φοίτησης ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών […]».

     

    Τα κολέγια οταν και οπου χρειαστηκε  να συρουν το Ελληνικο δημοσιο στα δικαστηρια ευρωπαικα η ελληνικα 

    κερδισαν  παντου.

    Υπαρχει και ρητη εντολη στα μνημονια για πληρη αναγνωριση των κολλεγιων.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Αναγνωριση πτυχιων 

    Αν  αναγνωριζαν    τα διπλώματα ως τίτλο ΑΕΙ, και τα πτυχία ως ΤΕΙ  θα γινοταν  τρελο  παρτυ απο 

    ολους τους ωδειακους  και ισως πολλοι απο εμας να μην χρειαζοταν να μεταναστευσουμε ,αυτο ειναι

     το καλυτερο οντως αλλα.........

    Απο το να θελουν να  μας  κανουν  επιπεδο ιεκ 5  καλυτερα εννοειται 

    ΤΕΙ.

    Συμφωνουμε απολυτα 

    Και δεν ειναι καθολου απλοικη λυση ειναι πολυ καλη ιδεα ας το κανουν λοιπον ,αν το 

    προτεινουν τους τα στελνουμε κιολας αυριο τα πτυχια και τα διπλωματα.

     

    Επιτρεψε μου για τελος να μην μπω σε πολιτικα  μονοπατια  τα ελεγα οσο ημουν στην Ελλαδα 

     δεν θελω αλλο πλεον αλλο να τα λεω.

     

    Να  ειστε ολοι καλα 


    salkobabu
    05.07.2016, 12:54

    johnsl δυστηχώς δεν υπάρχει δημόσια παιδεία για όλους, αλλα εγω την ονειρεύομαι. Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση και τη δυνατότητα, όπως γινόταν στην Σωβιετική Ένωση. Μπορουσες να πας να σπουδάσεις αυτό που ήθελες και να ασχοληθείς δωρεαν με διάφορα . Σήμερα όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους επειδή εξαναγκάζονται από την κοινωνία,την πολιτική κλπ. Οταν είπα οτι σε μικρο χρονικό διάστημα μπορείς να μάθεις θεωρία η καποιο όργανο δεν μιλάω για το να είσαι αυτοδίδακτος, αλλά να μελετας συνέχεια και σε καθημερινή βάση με εναν δάσκαλο. Ενα πτυχίο μπορείς να το πάρεις σε 5 χρονια αντι για 8. Στα ωδεια κανεις το κάθε μάθημα μια φοτα την εβδομάδα αυτό αυξάνει τη διάρκεια των σπουδών.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την salkobabu, 05-07-2016 12:56 ]


    ChrisDs
    05.07.2016, 14:21

    Δεν ειπε κανείς ότι είναι του ABRSM αναγνωρισμένα στην Ελλάδα. Είναι όμως παγκοσμίως. Το αν καλύπτουν full bachelor ή όχι εξαρτάται κ απο το πανεπιστήμιο κτλ. Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι πίσω σε αυτά τα θέματα. 

    Έχω άτομα που συνέχισαν κανονικότα για master στο Ανόβερο με δίπλωμα από ωδείο. Γενικά αναγνωρίζονται από τα μεγάλα πανεπιστημία όχι όμως από όλα.



    Όσον αφορά τα κολλέγια υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο το έγραψα και πάνω. Είναι "παράνομα". 


    Ισχύει η νομοθεσία που παράθεσες πολύ σωστά. Η αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων των κολεγίων γίνεται εάν βεβαίως προέρχονται από πανεπιστήμια χωρών της ΕΕ.


    Το πρόβλημα είναι ότι τα ελληνικά κολλέγια δεν ανηκουν σε κανένα πανεπιστημίο αλλά ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΟΛΑ τα κολλέγια του εξωτερικού ΑΝΗΚΟΥΝ σε πανεπιστημία. Αυτό σημαίνει ότι οι τίτλοι που δίνουν δεν είναι πανεπιστημιακοί, ειναι πιστοποιήσεις και χρησιμοποιούν franchising. Πουθενα παγκοσμίως κολλέγιο δεν ειναι franchising, αυτά ειναι ελληνικά ανέκδοτα.


    Οι προσφυγές που έκαναν στο εξωτερικό αλλά και στη Ελλάδα είναι παραπλανητικές. Οι αποφάσεις της Ευρώπης είναι ξεκάθαρες όπως σωστά τις παρέθεσες στην απάντηση σου.


    Ο νόμος είναι σαφής και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τα ιδιωτικά κολλέγια στην Ελλάδα όμως αντί να ακολουθήσουν την νομοθεσία και τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο και να λυθεί μια και καλή το θέμα συνεχίζουν την τακτική της "συνεργασίας" και το franchising. Για ευνόητους λόγους...


    Με λίγα λόγια αν η πολιτεία δεν πατήσει το πόδι της ώστε τα κολλέγια να μπούνε σε μία τάξη να τελειώνει αυτή η παρωδία δεν πρόκειται να βγει άκρη. Ας γίνουν νόμιμα και ας κάνουν όσα τμήματα μουσικής θέλουν. Στο κάτω κάτω ο νόμος του ανταγωνισμού θα δείξει αν παρέχουν σωστές υπηρεσίες στον τομέα αυτό και αν επιβιώσουν.


    Λύσεις υπάρχουν, το θέμα είναι να γίνει με τρόπο που δεν θα θιγούν οι κάτοχοι των πτυχίων και διπλωμάτων που έχουν απονεμηθεί. Και για μένα ο μόνος τρόπος είναι να τα αναγνωρίσει, και μετά να ξεκινήσει σε μηδενική βάση από εδώ και πέρα χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος ώστε να γίνει μια σωστή διαβάθμιση. Γιατί να μπεί τάξη όπως έχει η κατάσταση χωρίς προβλήματα και αντιδράσεις πολύ δύσκολο.






    [ τροποποιήθηκε από τον/την ChrisDs, 05-07-2016 14:42 ]


    johnsl
    05.07.2016, 22:07

    Salkobabu

     

    δυστηχώς  οπως  πολυ  καλα   ειπες δεν υπάρχει δημόσια παιδεία για όλους,

    στην πρωην Σοβιετική Ένωση πραγματικα  η δημόσια παιδεία ηταν δωρεαν  η Σοβιετική Ένωση ομως 

      ηταν  διαφορετικο μοντελο κυβερνητικης  εξουσιας με τα αρνητικα του και τα θετικα του .Κανεις δεν

     αμφισβητει ομως οτι ειχαν πανεπιστημια που παρειχαν στην κοινωνια τους πλεον καταρτισμενους 

    επιστημονες ,πραγματικα κορυφαια πανεπιστημια.

     

    Οπως ομως ανεφερα δεν μπαινω σε πολιτικες συζητησεις εδω ,γιατι αν μιλησουμε και αλλο για αυτο

     η κουβεντα παει στην πολιτικη ,να ξερεις ομως οτι συμφωνω μαζι 

    σου οτι  στην πρωην  Σοβιετική Ένωση η  δημόσια παιδεία ηταν δωρεαν ,σημαντικοτατο ,

    και οτι  τα πανεπιστημια  παρειχαν στην κοινωνια τους πλεον καταρτισμενους επιστημονες , ηταν και ειναι

      και σημερα πραγματικα κορυφαια πανεπιστημια.

     

    Για τα μουσικα

    Και εγω δεν ειπα να εισαι αυτοδίδακτος, ειτε λοιπον πας στο ωδειο ειτε κανεις ιδιατερα η μελετη

     επιβαλεται αλλιως.........δεν.

    Για το πτυχιο μπορεις ,με   σκληρη  μελετη παντα, να μπεις Β’ Ανωτερα με κατατακτηριες σε ωδειο

     και σε τρια  χρονια να πας  η  για πτυχιο η για διπλωμα ,αυτα συνηθως στα ωδεια δεν τα λενε.

    Ακομα πιο λιγα απο 5 , ΟΜΩΣ για να φτασεις Β’ Ανωτερα

    πρεπει να μελετας και να εχεις καλο δασκαλο.Αυτο που σου ειπα το εχουν κανει πολλοι , και δεν ειναι 

     δα  και μυστικο ,ΑΣΕ τι λενε οι ‘’επιχειρηματιες’’. 

    Ακομα πιο λιγα απο 5 λοιπον.

     

    Δωρεαν  δημόσια παιδεία στην Ελλαδα δεν υπηρχε ποτε ,

     ωδεια, φροντιστηρια γενικης παιδειας, φροντιστηρια ξενων γλωσσων,ιεκ,κολλεγια,κλπ. Μεχρι και τα

     πανεπιστημια εδω ΔΕΝ ειναι δωρεαν πληρωνεις διδακτρα , ΜΟΝΟ το  προπτυχιακο ειναι δωρεαν ,το

     οποιο ομως  το εχεις πληρωσει στο τριπλασιο με τα φροντιστηρια, για να κανεις  μεταπτυχιακο 

    η διδακτορικο σε ελληνικο πανεπιστημιο πληρωνεις διδακτρα ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    Αυτα 

     

    ChrisDs  

     

    Τα πτυχια  του ABRSM  και  ειδικα το LRSM ειναι ισο με Degree Final year 

    δηλαδη αντιστοιχο με BA.

     

     

    Τα πτυχια ABRSM  ομως δεν καλυπτουν full bachelor ειναι μερος αυτου και οπως προειπα, 

    αν τα πας σε κολλεγιο εξω με πχ με  LRSM μπορει να πας απ’ευθειας τελευταιο ετος 

    για την πληρη απονομη full bachelor  οπου και κανεις πλεον ειδικευση σε μουσικο οργανο , καπως ετσι τα λεγαμε 

    με το ‘boss’ εξω οταν μιλαγαμε.

    Το οποιο  LRSM  ειναι ομως  ‘’κλειδι’’  της επιτυχιας για οποιον ξερει πως να το χρησιμοποιοησει.

     Δεν ξερω τι παιζει αν πας για Master  ομως  με  το LRSM  degree σε αλλο πανεπιστημιο και οχι στο ABRSM ,αν σε

     δεκτουν αλλου δηλαδη  ,ισως, αλλα πρεπει να ρωτησει παντου οποιος θελει,

    ισως να μπορει , αλλα μην γυρισει Ελλαδα

     γιατι ............απλα αποφοιτος λυκειου δεν αναγνωριζουν τιποτα.

     

     

     

     

    ΟΜΩΣ

     

      Πινακας  

    http://us.abrsm.org/de/our-exams/information-and-regulations/exam-regulation-and-ucas-points/

     

    Ο παραπανω πινακας  ομως ξερετε τι   αλλο  σημαινει ??????????????????????? ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ 

    ΤΑ  ΠΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ  ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ .

     

    ΔΕΝ ΛΕΕΙ  ΔΗΛΑΔΗ  

    ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ  BA degree  TON KATOXO 

    LRSM degree και διδασκουν και συνυπαρχουν αρμονικα στα σχολεια.

     

     

     

     

    Tωρα για το Αννοβερο δεν ξερω ,ανηκει σε αλλο κρατιδιο με αλλους νομους ,

    απεχει και περιπου 600 χιλιομετρα ,ειδωμεν ,θα παω πρωτα στην τοπικη μουσικη ακαδημια.

     

     

    Τα κολλεγια λειτουργουν νομιμα ,

    το 95 τοις εκατο  των κολλεγιων ειναι παραρτηματα  αγγλικων πανεπιστημιων  δηλαδη εντος ΕΕ, εκτος 

    απο δυο νομιζω που ειναι αμερικανικα .

     

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ   ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ   ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ,

    Αλλαξαν να φανταστεις προεδρικο διαταγμα σε μια νυχτα για να μην πεσουν  και αλλα προστιμα .

    Ελεγχος και εποπτεια απο το Υπουργειο Παιδειας.

     

     

    Υπάρχουν πολλών ειδών συνεργασίες, οι οποίες εξαρτώνται από το κάθε πανεπιστήμιο, την χώρα του

     πανεπιστημίου και την ειδική κατάσταση του κάθε Κολλεγίου. 

    Γενικά όμως υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες συνεργασιών: 

      Α. Συμφωνία με κάποιο Πανεπιστήμιο είτε με τη μορφή της πιστοποίησης (VALIDATION) είτε με τη

     μορφή δικαιόχρησης (FRANCHISING) 

    Β. Πιστοποίηση από Οργανισμό Πιστοποίησης Λειτουργίας Ανωτάτων Σχολών.

     ενώ έχουν υποστεί και πιστοποίηση από τον αρμόδιο Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποίησης (BAC)

    Οι συνεργασίες με τα πανεπιστήμια της αλλοδαπής γίνονται βάσει συμφωνιών πιστοποίησης

     (validation) ή δικαιόχρησης (franchising).  

    validation

    Στην πρώτη περίπτωση (validation) το πρόγραμμα σπουδών καταρτίζεται από το Κολλέγιο και

     πιστοποιείται από το αλλοδαπό πανεπιστήμιο, 

     

    franchising

    στη δεύτερη (franchising) το Κολλέγιο παρέχει αυτούσιο το πρόγραμμα σπουδών του αλλοδαπού πανεπιστημίου. 

     

     

     

     

    την 23/10/08 εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με βάση την οποία η Ελλάδα 

    υποχρεώνεται να εφαρμόσει τις ανωτέρω Ευρωπαϊκές Οδηγίες. 

    ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

     ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

     Οι προσφυγές που έκαναν στο εξωτερικό αλλά και στη Ελλάδα  δεν παραπλανητικές. ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΛΕΣ  

    Το ξαναβαζω  

    τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

    την 23/10/08 εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με βάση την οποία η

     Ελλάδα υποχρεώνεται να εφαρμόσει τις ανωτέρω Ευρωπαϊκές Οδηγίες. 

    ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

    ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

     μιλαμε για  τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

     

     

    Ο νομος ειναι  σαφης οπως ειπες και πρεπει να εφαρμοστει 

     ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, 

    Και ειδικα απο το Ελληνικο Κρατος ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ 

    ΩΔΕΙΑΚΩΝ  ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ  ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΑ  ΠΤΥΧΙΑ, 

    ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ 

    Ας εφορμοσει λοιπον  το νομο το ελληνικο κρατος και υστερα τα λεμε.

      

    Τα κολεγια ηρθαν σαν αποτελεσμα της κρατικης αναλγησιας και ανικανοτητας. 

    Εδω λοιπον καποιοι δεν εχουν να κανουν με το παρωχημενο και ξεπερασμενο 

    βασιλικο διαταγμα του 1957 με το οποιο λειτουργουν τα ωδεια μεχρι σημερα

    αλλα με συμφεροντα , πανεπιστημια του εξωτερικου ,ευρωπαικο δικαιο.

     

    Στην Ελλάδα τουλάχιστον από το 1970 λειτουργούν δύο αμερικάνικα Κολλεγια, στην

     Αθήνα το Deree και στην Θεσσαλονίκη το Anatolia με πιστοποίηση από 

    το New England Association of Schools and Colleges. ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ. 

    Τωρα τα κολλεγια ενοχλησαν?

     

     

     

    Τα κολλεγια εχουν υπαχθει σε  πανεπιστημια  

    συνεργαζομενα   πανεπιστημία με κολλεγια 

    University of Coventry, University of Derby, University of East London

    University of Hertfordshire ,University of Limerick, University of London

    University of Northampton ,University of Sheffield

    University of West of Scotland ,University of Winchester

    Canterbury Christ Church University ,Catholic University of Lyon

    Charles University in Prague ,Keele University

    London South Bank University ,Plymouth University 

    University of Portsmouth,Queen Margaret University ,Staffordshire University

     

     

    Οι συνεργασίες με τα πανεπιστήμια της αλλοδαπής γίνονται βάσει συμφωνιών πιστοποίησης

     (validation) ή δικαιόχρησης (franchising). Στην πρώτη περίπτωση (validation) το πρόγραμμα

     σπουδών καταρτίζεται από το Κολλέγιο και πιστοποιείται από το αλλοδαπό πανεπιστήμιο, ενώ

     στη δεύτερη (franchising) το Κολλέγιο παρέχει αυτούσιο το πρόγραμμα σπουδών του αλλοδαπού πανεπιστημίου. 

    Και στις δύο περιπτώσεις ο τίτλος που απονέμεται είναι του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου της

     αλλοδαπής και οι φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους θεωρούνται φοιτητές του

     αλλοδαπού πανεπιστημίου.

     

     

     

    Τα πτυχία στους αποφοίτους των Κολλεγίων δίνονται από τα ξένα πανεπιστήμια, τα οποία θεωρούν

    , ότι οι φοιτητές των Κολλεγίων είναι δικοί τους φοιτητές.

     

     

    Τα πτυχια που πηραμε  απο  τα ωδεια  αντε το πολυ να μας  Επιπεδο 5 

    δηλαδη ισο με διετες ιεκ , μετα ο καθενας κινειται αναλογα ,  

     

     

    Αυτα  και να ειστε καλα


    ChrisDs
    06.07.2016, 03:05

    Για το Deree έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και από εκει ξεκίνησε η όλη ιστορία. Όχι απλά ενόχλησε αλλά μια περίοδο δεχόταν και πυρά από τους πανεπιστημιακους καθηγητές.


    Οι αποφάσεις και τα λοιπά είναι γνωστές. Από όσο γνωρίζω όμως στην πράξη δεν είναι εντελώς νόμιμος ο τρόπος που δουλεύουν. Μπορείς να ρωτήσεις όποιον πανεπιστημιακό θέλεις να σου εξηγήσει πολύ καλύτερα από εμένα γιατί δεν αναγνωρίζονται και γιατί είναι τόσο ενάντια.  


    Τα ωδεία είναι άλλη ιστορία εντελώς και πονεμένη χρόνια και όπως λες σωστά το κράτος φταίει. Δυστυχώς τα άτομα που έχουν περάσει από τις καίριες θέσεις δεν έχουν ουτε επαφη με το αντικείμενο ούτε και την ευαισθησία για να κατανοήσουν τον μουσικό στην Ελλάδα, πόσο μάλλον και να διορθώσουν όλο αυτό το χάος.




    Επειδή σε βλέπω το ψάχνεις αν σε ενδιαφέρει ρώτησε στο Αννόβερο, είχα γνωστούς που πήγαν απευθείας για master στο κλασικό τραγούδι, δεν νομίζω ότι θα έχει αλλάξει κάτι. Smile


    johnsl
    06.07.2016, 13:20

    Συμφωνω απολυτα για το Deree ,ομως οπως προειπα από το 1970 λειτουργούν

    Τα  δύο αμερικάνικα Κολλεγια, στην

     Αθήνα το Deree και στην Θεσσαλονίκη το Anatolia  ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ. 

    Και οπως πολυ σωστα λες μια περίοδο δεχόταν και πυρά από τους πανεπιστημιακους καθηγητές.

    Ποια περίοδο ομως? Για κοιταξε το λιγο.Οπως καταλαβαινεις καποια πραγματα δεν γραφονται εδω  γιατι 

     ο καθενας  τα βλεπει  και ..............ξερεις.

     Και αφου δεν λειτουργουσαν νομιμα ,οπως ελεγαν ,ΓΙΑΤΙ ολες ,μα ολες ,οι αποφασεις ελληνικων και

     ευρωπαικων δικαστηριων δικαιωνουν τα κολλεγια?

    Επειδη λοιπον ξερω  καποιους  πανεπιστημιακους   συχνα πυκνα οταν συζητουσαμε για το θεμα απλα ,

    αλλαζαν θεμα , ειδικα μετα τις αποφασεις ελληνικων και ευρωπαικων δικαστηριων που  δικαιωναν   τα κολλεγια 

    , και σε τελικη αναλυση ας τα αφησουν να λειτουργησουν και ας κρινει η ιδια η κοινωνια αν προσφερουν η οχι ,

    και αν δεν προσφερουν  να εισαι σιγουρος οτι θα κλεισουν απο μονα τους ........

    ΑΝ ομως αποδεχθει ΟΤΙ προσφερουν υπηρεσιες και εκπαιδευση καλυτερα απο  των ελληνικων

     πανεπιστημιων???????????? ΑΝ ?

    Αυτη την στιγμη φοιτουν περι τις δωδεκα χιλιαδες φοιτητες στα κολλεγια λες αυτοι να μην ξερουν?Φυσικα ξερουν.

    Αν δεν υπηρχαν  τα κολλεγια οι μισοι τουλαχιστον θα σπουδαζαν στο εξωτερικο ,αυτο δηλαδη θα ηταν καλυτερο?Φυσικα οχι .

     

     

     

     

     

    Περι Νομιμοτητας και ωδειων

    Ας δουμε λοιπον τωρα τα περι νομιμοτητας και της αδικιας εναντιον των ωδειακων,

    Τον πινακα αυτον τον προσεξατε καλα?

    http://us.abrsm.org/de/our-exams/information-and-regulations/exam-regulation-and-ucas-points/

    Τα πτυχια ειναι διαβαθμισμενα απο τον εξεταστικο φορεα, δηλαδη την ABRSM, 

    και το ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  αφου τα αξιολογησε και το ιδιο το κρατος συμφωνωνησε και   τα συμπεριελαβε  στο  

    National Qualifications Framework   δηλαδη  στο  Αγγλικο Εθνικο Πλαισιο Προσοντων ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ που

     προτεινε  η ABRSM κατοπιν σχετικης αξιολογησης .

    Π.χ    Level  6    LRSM   =    Degree - final year

    Level 6  ειναι αντιστοιχο με  BA degree.

     

    Το National Qualifications Framework   ομως  δηλαδη το  Αγγλικο Εθνικο Πλαισιο Προσοντων 

    ειναι πληρως  εναρμονισμενο με το EQF ,  δηλαδη με το

    European Qualifications Framework 

    EQF

    https://en.wikipedia.org/wiki/European_Qualifications_Framework 

    Οπου στο επιπεδο 6 δηλαδη στα BA degree.

    Διαβαζουμε οτι δεν ανηκουν ΜΟΝΟ πτυχια BA degree. 

     

    Eπιπεδο   Level 6

    Πτυχια που ανηκουν 

    Honours bachelor's degree, Bachelor Degree without Honours, Graduate Certificate, Graduate Diploma,

     vocational university German State-certified Engineer, Business Manager and Designer (Fachhochschule) Bachelor, City and Guilds Graduateship 

    (GCGI), German Fachwirt / Fachkaufmann, German Operative Professional, German Meister,

    Δειτε και μελετηστε καλα τον πινακα  EQF, τον πινακα που η Ελλαδα ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοσει βαση Ευρωπαικων 

    Κανονισμων.

    Και καπου εκει διαβαζουμε  κατι για  Graduate Certificate, το οποιο βεβαια δεν ειναι απολυτα BA degree  

    ,αν και ανηκει στο Level 6 ,αλλα μπορει να ολοκληρωθει  με την συνεχιση σπουδων

     συνηθως στο τριτο ετος σπουδων για τριετες  BA degree , ειτε να ολοκληρωθει  με την συνεχιση σπουδων 

    για Graduate Diploma  μεταπτυχιακο.

    Για δειτε τωρα  το Εθνικο Πλαισίο  Προσόντων 

     http://www.nqf.gov.gr/index.php/ta-8-epipeda

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ  Ποιοι αδικηθηκαν? Και εχουν το θρασος να μας ζητουν να δωσουμε και εξετασεις σε 

    αυτους  για το επιπεδο 5 ,να παραδωσουν οι ωδειακοι τα πτυχια και διπλωματα και  να εξεταστουν ΠΑΛΙ 

    ,για να μας επιτρεψουν και καλα να παμε στο  επιπεδο 5 ,αντιστοιχο με ιεκ δηλαδη διετους φοιτησης.

    Και η Συνθηκη της Μπολονια το ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ωστε να μην υπαρξουν αδικιες ,

    η  Συνθηκη της Μπολονια λοιπον τηρηθηκε?

    το European Qualifications Framework τηρηθηκε?

    Αυτο δεν ειναι αδικημα?

    Αυτο δεν ειναι καταφωρη παραβιαση ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ?

    Ας τηρησουν λοιπον τους ΝΟΜΟΥΣ πρωτα αυτοι και μετα να το ζητουν απο τους αλλους.

    Ετσι για να μιλησουμε λιγο για νομιμοτητα.

     

     

     το Αννοβερο απεχει και περιπου 600 χιλιομετρα ,ανηκει  και σε αλλο κρατιδιο με αλλους νομους 

     ,θα παω πρωτα στην τοπικη μουσικη ακαδημια, να ρωτησω αν εχουν καποιο τμημα για jazz performing

     και αν με δεκτουν θα δουμε, δεν ξερω γιατι και να το κανω ξερω οτι πισω πλεον δεν μπορω να γυρισω

     γιατι δεν αναγνωριζουν τιποτα.

    Να ειστε καλα

     

     

     

     


    ChrisDs
    06.07.2016, 15:15

    Θα το ξαναγραψω για τελευταια φορα γιατί κάνουμε κύκλους. Το ότι αποφάνθηκαν στα χαρτιά ότι είναι νόμιμα δεν σημαίνει ότι είναι κ στην πράξη. Αυτό ισχύει για πάρα πολλά θέματα στην Ελλάδα γι' αυτό καταντήσαμε εδώ που είμαστε.


    Το πρόβλημα των πανεπιστημιακών είναι στον τρόπο λειτουργίας τους κι όχι στο νομικό το οποίο φρόντισαν με λέξεις κι εκφράσεις να το καλύψουν πλήρως.


    Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα που το γνωρίζω από πρώτο χέρι χωρίς βέβαια να αναφέρω ονόματα. Με λίγο ψάξιμο όμως βρίσκεις εύκολα που αναφέρομαι. Σε γνωστό κολλέγιο στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων έχουν σχεδόν τα μισά μαθήματα από το αντίστοιχο πασίγνωστου δημοσιου πανεπιστημίου και δεν έχουν ούτε ένα νομικό μάθημα. Τα μαθήματα επιλογών για να εμβαθύνεις σε κλάδους όπως η διοίκηση ιατρικων μονάδων είναι ανύπαρκτα.  Όπως καταλαβαίνεις δεν μιλάμε απλά για ελλιπείς γνώσεις, και πλέον περνάμε στην έλλειψη υποχρεωτικών γνώσεων που είναι απαραίτητες και τις αντιμετωπίζει καθημερινά στην δουλειά του ένας απόφοιτος που ασχοληθεί με το αντικείμενο και δεν γίνει ένας απλός υπάλληλος.


    Από αυτό και μόνο μπορείς να καταλαβεις γιατι έχουν πρόβλημα οι πανεπιστημιακοί αλλά και ποιο είναι το επίπεδο το αποφοίτων.

    Και να επιτρέψουν να νομιμοποιηθούν, θέμα ανταγωνισμού ουσιαστικό δεν υπάρχει. Πρώτον τα πανεπιστημία είναι δωρεάν ενώ τα κολλέγια πληρώνεις. Δευτερον και πιο βασικό το επιπεδο της εκπαιδευσης στα γνωστα τμηματα των πανεπιστημίων είναι μακράν ανώτερο από των αντιστοιχων των κολλεγίων, το ίδιο και η έρευνα και οι διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόδειξη σε αυτό δεν χρειάζεται είναι γνωστό χρόνια από όλους, όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει να το δει και μόνος του.


    Επίσης τους καθηγητες των πανεπιστημίων τους συμφέρει από μια άποψη να αναγνωριστούν. Θα ανοίξει η αγορά και λόγω ανταγωνισμού θα μπορούν να μεταβούν σε ιδιωτικά με πολυ μεγαλύτερο μισθό λόγω της εμπειρίας τους κ του επιπέδου τους. Όμως όπως είναι το πρόγραμμα των κολλεγίων δεν τους συμφέρει να γίνει κάτι τέτοιο αφού το επίπεδο είναι χαμηλότερο με τα αντίστοιχα τμήματα και ουσιαστικά θα πάνε σε κάτι χειρότερο για την καριέρα τους ασχέτως χρημάτων. Αν καταφέρουν ποτέ να εξισωθούν και να προσφέρουν αντίστοιχο επίπεδο γνώσεων και εμβάθυνσης τότε θα αλλάξει και όλο αυτό το κλίμα.



    Για το Derree και βέβαια διαμαρτυρήθηκαν. Το Derree ήταν που ξεκίνησε το πανηγύρι για να νομιμοποιηθεί ο τίτλος του γιατί έβλεπε ότι όσοι έβγαιναν ήταν σε δεύτερη μοίρα και ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Άσχετα αν στην πορεία το πτυχίο του Derree βρήκε την θέση του στην αγορά εργασίας και ανοίγει τις πόρτες στις ιδιωτικές επιχειρήσεις λόγω και του χαμηλότερου κόστους.



    Από εκεί και πέρα την άποψη μου την είπα. Τα κολλέγια στα τμήματα που υπάρχει αντίστοιχο στα μεγάλα πανεπιστήμια είναι μακράν χειρότερα. Στα υπόλοιπα δεν υπάρχει σύγκριση πχ τα τμήματα λογοθεραπείας είναι πολύ καλά στα κολλέγια.


    Και για να επιστρέψουμε πίσω στον τομέα μουσικής.

    Τα κολλέγια και ΙΕΚ που ήδη υπάρχουν δεν τα θεωρώ ικάνα να δημιουργήσουν τμήματα για μουσική. Ειδικά από όσα έχουν δει τα ματια μου αρκετά από τα άτομα που έχουν τελειώσει ηχοληψία κτλ το επίπεδο όχι μόνο δεν είναι υψηλό αλλά ούτε τα βασικά δεν ξέρουν. Τους λες να σου ανοίξουν το phantom power και σε κοιτανε λες και τους ειπες να κανουν χρηματοοικονομικη ανάλυση. Για να μην αναφέρω τι γινεται αν τους πεις να στήσουν κανά μικρόφωνο σε καμπίνα για ηχογράφηση.


    Τώρα αν ιδρυθεί κάποιο καινούργιο που να ασχολείται αποκλειστικά με μουσικές σπουδες και επίπεδο υψηλό τότε το βλέπουμε. Αλλά αυτό απαιτεί τεράστια επένδυση η οποία είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην Ελλάδα της κρίσης ειδικά για έναν κλάδο που δεν έχει τόσο πλήθος ατόμων.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την ChrisDs, 06-07-2016 15:21 ]


    CROSS
    06.07.2016, 17:40

    Παράθεση:

    Το μέλος ChrisDs στις 06.07.2016, 03:05 έγραψε...




    Τα ωδεία είναι άλλη ιστορία εντελώς και πονεμένη χρόνια και όπως λες σωστά το κράτος φταίει. Δυστυχώς τα άτομα που έχουν περάσει από τις καίριες θέσεις δεν έχουν ουτε επαφη με το αντικείμενο ούτε και την ευαισθησία για να κατανοήσουν τον μουσικό στην Ελλάδα, πόσο μάλλον και να διορθώσουν όλο αυτό το χάος.





    Αυτό  το κράτος που κρύβεται άραγε;πώς είναι εμφανισιακά;το έχει δεί κανείς;Έχω την εντύπωση πως είναι απλώς ένα όν που φταίει.Αλλά ποτέ δε φταίει μόνο ο ένας.Και τα ωδεία συμπεριλαμβάνονται στο κράτος όπως και όλοι οι πολίτες.Μήπως δεν έχουν τόσο καθαρή τη φωλιά τους τα καημένα τα ωδεία;Μήπως έχουν χάσει το αρχικό τους νόημα και έχουν γίνει μαγαζάκια που ασχολούνται με εμπόριο,που βλέπει πορτοφόλια με πόδια αντί για σπουδαστές;Μήπως υπάρχουν κλίκες μέσα απο ωδεία που συνεργάζονται ''στενά'' με τους φορείς που κατα καιρούς θέλουν να κάνουν τη διαβάθμιση;Μήπως συζητιούνται τα παρακάτω:''Κι αν γίνει θα αλλάξει το σύστημα εξετάσεων;Κι αν αλλάξει θα χαθούν εκατομμύρια ευρώ απο εξέταστρα;Να δίνουν ένα ποσοστό εξετάστρων στους φορείς που θέλουν τη διαβάθμιση για να τους κάνουν να την ξεχνάνε επειδή δε συμφέρει τις τσεπούλες τους;''Μήπως όλα αυτά φάινονται και γι αυτό κανείς δε τα πάιρνει στα σοβαρά,σχετικά με τη διαβάθμιση των πτυχίων;Μήπως θα έπρεπε πριν τις διαβαθμίσεις να γίνει κάποια επιτροπή ελέγχου(τύπου ΣΔΟΕ ή υγειονομικού)που να σκάει ξαφνικά στα ωδεία και όσα δεν πληρούν τις ''πνευματικές''προδιαγραφές να τρώνε πρόστιμα για συμμόρφωση;Μήπως πρέπει να καθαρίσει το βρώμικο ωδειακό τοπίο που θυμίζει σούπερ μάρκετ;Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις!Αλλά ο κανόνας ίσως είναι αυτός που περιγράφω,και είναι πολύ κρίμα.Και να ταν μόνο αυτά τα ''μήπως''.


    johnsl
    06.07.2016, 19:34

    Σε τελικη αναλυση ,   οπως  προειπα  ,ας τα αφησουν να λειτουργησουν  τα κλλεγια και ας κρινει

     η ιδια η κοινωνια αν προσφερουν η οχι ,

    και αν δεν προσφερουν  να εισαι σιγουρος οτι θα κλεισουν απο μονα τους ........

      

    Συμφωνουμε απολυτα στο οτι 

    Το ότι αποφάνθηκαν στα χαρτιά ότι είναι νόμιμα δεν σημαίνει ότι είναι κ στην πράξη.

     Αυτό ισχύει για πάρα πολλά θέματα στην Ελλάδα 

    γι' αυτό καταντήσαμε εδώ που είμαστε

    μονο που το ιδιο ισχυει και για  τα  πανεπιστημια, και για πολλα αλλα στην Ελλαδα ,πχ ωδεια ,ΜΗΝ το ξεχναμε. 

     

     

    Συμφωνουμε απολυτα στο οτι,

     

    Το πρόβλημα των πανεπιστημιακών είναι στον τρόπο λειτουργίας τους κι όχι στο

     νομικό το οποίο φρόντισαν με λέξεις κι εκφράσεις να το καλύψουν πλήρως.

    Το ιδιο εκαναν ομως και οι ‘’αλλοι’’  με το Εθνικο Πλαισιο Προσοντων οπου 

     πηγαν ανθρωπους με 12 και 14 χρονια σπουδων στο ωδειο  στο επιπεδο ιεκ 5  δηλαδη διετες πτυχιο 

     

    Δεν συμφωνουμε απολυτα στο οτι,

     

     

    Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα που το γνωρίζω από πρώτο χέρι χωρίς βέβαια να αναφέρω ονόματα.

     Με λίγο ψάξιμο όμως βρίσκεις εύκολα που αναφέρομαι. Σε γνωστό κολλέγιο στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων 

    έχουν σχεδόν τα μισά μαθήματα από το αντίστοιχο πασίγνωστου δημοσιου πανεπιστημίου και δεν έχουν 

    ούτε ένα νομικό μάθημα. Τα μαθήματα επιλογών για να εμβαθύνεις σε κλάδους όπως η διοίκηση ιατρικων μονάδων 

    είναι ανύπαρκτα.  Όπως καταλαβαίνεις δεν μιλάμε απλά για ελλιπείς γνώσεις, και πλέον περνάμε στην έλλειψη 

    υποχρεωτικών γνώσεων που είναι απαραίτητες και τις αντιμετωπίζει καθημερινά στην δουλειά του ένας απόφοιτος 

    που ασχοληθεί με το αντικείμενο και δεν γίνει ένας απλός υπάλληλος.

     

     

    Δεν συμφωνουμε σε αυτο γιατι πολυ απλα  αναφερεσαι σε  καποια  μεμονωμενη κατασταση χωρις να σημαινει 

    οτι αυτο ειναι ο κανονας,  γιατι πολυ απλα ΔΕΝ θα επαιρναν αδεια απο το Υπουργειο Παιδειας.

    Προγραμματα των κολλεγιων εχουν κατατεθει στο Υπουργειο Παιδειας.

     

    Η  μηπως  να αρχισουμε να αναφερουμε  την 

     παιδεία "του ενός συγγράμματος" (που κι αυτό πολλές φορές είναι ...σημειώσεις),

     το αναφερει ο κυριος Νίκος Παναγιωτίδης 

     

    του κυριου Νίκου Παναγιωτίδη 

    http://www.tar.gr/content/content.php?id=5175

     

     

    κυριος Βασίλης Καναράς

     http://www.tar.gr/content/content.php?id=5182

     

     

    Και φυσικα του μεγιστου κυριου Ευαγγελου Μπουντουνη 

     

    http://www.tar.gr/content/content.php?id=5181

     

     

    Δεν συμφωνουμε.

    Από αυτό και μόνο μπορείς να καταλαβεις γιατι έχουν πρόβλημα οι πανεπιστημιακοί αλλά

     και ποιο είναι το επίπεδο το αποφοίτων.

     

     

    τους τα γραφουν και οι αλλοι στα αρθρα τους πιο πανω αν διαβασεις .

    Αν τα συγγραματα των κολλεγιων δεν ανταποκρινονται  στα ακαδημαικα στανταρ 

    απλα κλειστε τα, η να  αναγκαστουν να τα αναμορφωσουν.

     

     

    Δεν συμφωνουμε με τιποτα 

     

    Επίσης τους καθηγητες των πανεπιστημίων τους συμφέρει από μια άποψη να αναγνωριστούν.

     Θα ανοίξει η αγορά και λόγω ανταγωνισμού θα μπορούν να μεταβούν σε ιδιωτικά με πολυ

     μεγαλύτερο μισθό λόγω της εμπειρίας τους κ του επιπέδου τους. Όμως όπως είναι το πρόγραμμα

     των κολλεγίων δεν τους συμφέρει να γίνει κάτι τέτοιο αφού το επίπεδο είναι χαμηλότερο με τα

     αντίστοιχα τμήματα και ουσιαστικά θα πάνε σε κάτι χειρότερο για την καριέρα τους ασχέτως χρημάτων.

     Αν καταφέρουν ποτέ να εξισωθούν και να προσφέρουν αντίστοιχο επίπεδο γνώσεων και

     εμβάθυνσης τότε θα αλλάξει και όλο αυτό το κλίμα.

     

     

    Μα αν τους συμφερει γιατι φωναζουν να κλεισουν  τα κολλεγια? Και δεν τους συμφερει να πανε  

     για το χαμηλο επιπεδο και καλα που προσφερουν?

    ΜΗΠΩΣ  ξερεις  ποσοι  διδακτορες  ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ προκειμενου να διδαξουν

     σε κολλεγια με ΄΄χαμηλο επιπεδο’’?

     

    Για κανε καποια σχετικη ερευνα 

    Πιο πολλα δεν μπορω να πω ,....ξερεις .

     

    Το νομισμα εχει δυο οψεις ισως θα πρεπει να ακουσεις και την αλλη αποψη ,

    γιατι σε πληροφορω οτι υπαρχουν κολλεγια που την υλικοτεχνικη τους υποδομη, 

    συγγραματα,και διδακτορες θα ζηλευαν πολλα πανεπιστημία. 

     

    Οπως επησις  υπαρχουν   ελληνικα  δημοσια  πανεπιστημία τα οποια κοσμουν την ακαδημαικη

     κοινοτητα και μας κανουν περηφανους με το πραγματικα αξιοθαυμαστο εργο που προσφερουν.

     

    ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ  ΔΙΚΑΙΟ , δεν  τα ισοπεδωνουμε   ολα  , εχουμε  πολλα  ελληνικα ΑΕΙ  πραγματικα

      κοσμηματα  γνωσης ,ερευνας , και τεχνλογιας.

     

     

    Το θεμα με το  Derree δεν ειναι καθολου  ασχετο ειναι πολυ σχετικο ,και απεδειξε στην πραξη πλεον 

    οτι οι αποφοιτοι του αν και μην αναγνωρισμενοι εβρισκαν εργασια στον ιδιωτικο τομεα πολυ πιο ευκολα

      απο  αλλους ,σχετικοτατο το θεμα.

     

     

     

    Τωρα για τμηματα που αναφερεις ειναι υποκειμενικο το θεμα  δεν νομιζω οτι χρειαζεται σχολιασμο

     ο καθενας αποφασιζει για παρτη του ,με σωστη ερευνα.

     

     

    Οσο για τον τομεα της μουσικης σου στελνω  pm να σου εξηγησω καλυτερα γιατι αναρτησα τετοιο θεμα

     , με τα κολλεγια, και γιατι αναφερω τα ωδεια ολη την ωρα ,δες το προηγουμενο post.

     

     

     Σου στελνω pm 

     


    johnsl
    06.07.2016, 19:44

    CROSS

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ 

    Δεν ισχυει βεβαια για ολους ,αλλα σε γενικες γραμμες πολυ σωστο post.


    johnsl
    06.07.2016, 20:01

    συμπληρωματικο

    Ας μην ξεχναμε ομως οι εξετασεις στα ωδεια ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ απο το Υπ .Πολιτισμου  αρα το Υπουργειο ειχε και την ευθυνη για την διεξαγωγη των εξετασεων , δηλαδη επισημος  κρατικος  φορεας , σημαντικοτατο.Πολλα μπορουν να κανουν οι ωδειακοι για την διαβαθμιση  αλλα δεν ''ακουγεται ''  τιποτα  και πραγματι δημιουργει εντυπωσεις εως και υποψιες,

    ειδικα μετα αυτη την ανακοινωση

    του ΚΩΘ

    http://www.esos.gr/arthra/43147/i-protasi-gia-ta-odeia-diavathmisi-ton-apolytirion-anatheorisi-toy-kanonismoy-koth-kai

     


    stamkos
    07.07.2016, 15:12

    Είναι απίστευτο το να επιλέγει κανείς να δίνει "βαρυσήμαντες" απαντήσεις σε θέματα για τα οποία από ότι φαίνεται δεν έχει την παραμικρή ιδέα!

    Ως εκπρόσωπος Κολεγίου, μόλις έμαθα πως "τα κολέγια είναι παράνομα" από έναν {#emotions_dlg.crying}, ή πως "μιά τέτοια κίνηση είναι καταδικασμένη αποτυχία" από άλλον {#emotions_dlg.scared} αλλά και πως "οι τίτλοι που δίνουν είναι απλές πιστοποιήσεις" {#emotions_dlg.happycrazy}

    Παιδιά εκτίθεστε, αν δεν κατέχετε κάποιο θέμα μην γράφετε μόνο για να γράψετε...

    ΥΓ. ευτυχώς μέσα στο συνοθύλευμα αερολογιών, γράφηκαν και μερικά σωστά πράγματα (πχ. Johnsl περί ΣΑΕΠ και επαγγελματικής ισοδυναμίας με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους των Ελληνικών ΑΕΙ)

    Καλές μουσικές σε όλους...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την stamkos, 07-07-2016 15:28 ]


    johnsl
    07.07.2016, 18:37

    Λοιπον πιστευω οτι αυτα που ανεφερα τα τεκμηριωσα κιολας ,

    συνοψιζοντας

    Τα  κολλεγια κανουν απονομη πτυχιων των ιδρυματων τριτοβαθμιας  εκπαιδευσης  του εξωτερικου

    Πλέον είναι δυνατό όλοι οι τίτλοι που απονέμονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια να αναγνωρίζονται ως 

    επαγγελματικά

     ισοδύναμοι με τους τίτλους που απονέμονται από τα ελληνικά πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι., ανεξαρτήτως αν συνδέονται

     με την άσκηση νομοθετικά ρυθμιζόμενου επαγγέλματος ή όχι.

    Οι απόφοιτοι που έχουν πτυχία πανεπιστημίων της ΕΕ έχουν πλήρη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων

     σε όλη την Ευρώπη ήδη από το 1989 με βάση την Οδηγία 48/1989 της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χρειάστηκε όμως

     να περάσει πολύς χρόνος και να καταδικαστεί πολλές φορές η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου

     το 2010 με το ΠΔ 38 αλλά και πιο πρόσφατα με τον Νόμο 4093/2012, όπως τροποποιήθηκε με 

    τον Νόμο 4111/2013, να λυθεί οριστικά το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων των αποφοίτων των

     κολεγίων, εάν βεβαίως προέρχονται από πανεπιστήμια χωρών της ΕΕ. Τα τελευταία έτη και ιδίως

     από το 2013 τα κολέγια έχουν λάβει νέες άδειες λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας.

    Αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των αποφοίτων κολεγίων 

    με εκείνα των αποφοίτων των ελληνικών ΑΕΙ είναι το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων

     (ΣΑΕΠ), το οποίο αποφαίνεται για τη χορήγηση της ισοδυναμίας. Ειδικότερα με τους Νόμους 4093/12-11-2012 (Α’222) και  4111/25-1-2013 (ΦΕΚ18Α’) αποσαφηνίστηκε ότι:

     

    «1.α. Τα κολέγια είναι πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχουν

     κατ’ αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising)

     με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες Αρχές στη χώρα που

     εδρεύουν, οι οποίες οδηγούν σε πρώτο πτυχίο (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας σπουδών και

     φοίτησης ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών […]».

    Τα κολλεγια λειτουργουν νομιμα ,

    το 95 τοις εκατο  των κολλεγιων ειναι παραρτηματα  αγγλικων πανεπιστημιων  δηλαδη εντος ΕΕ, εκτος 

    απο δυο νομιζω που ειναι αμερικανικα .

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ   ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ   ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ.

    την 23/10/08 εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με βάση την οποία η Ελλάδα 

    υποχρεώνεται να εφαρμόσει τις ανωτέρω Ευρωπαϊκές Οδηγίες. 

    ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

     ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

    Τα κολλεγια εχουν υπαχθει σε  πανεπιστημια  

    συνεργαζομενα   πανεπιστημία με κολλεγια 

    University of Coventry, University of Derby, University of East London

    University of Hertfordshire ,University of Limerick, University of London

    University of Northampton ,University of Sheffield

    University of West of Scotland ,University of Winchester

    Canterbury Christ Church University ,Catholic University of Lyon

    Charles University in Prague ,Keele University

    London South Bank University ,Plymouth University 

    University of Portsmouth,Queen Margaret University ,Staffordshire University


    Οι συνεργασίες με τα πανεπιστήμια της αλλοδαπής γίνονται βάσει συμφωνιών πιστοποίησης

     (validation) ή δικαιόχρησης (franchising). Στην πρώτη περίπτωση (validation) το πρόγραμμα

     σπουδών καταρτίζεται από το Κολλέγιο και πιστοποιείται από το αλλοδαπό πανεπιστήμιο, ενώ

     στη δεύτερη (franchising) το Κολλέγιο παρέχει αυτούσιο το πρόγραμμα σπουδών του αλλοδαπού πανεπιστημίου. 

    Και στις δύο περιπτώσεις ο τίτλος που απονέμεται είναι του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου της

     αλλοδαπής και οι φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους θεωρούνται φοιτητές του

     αλλοδαπού πανεπιστημίου.


    Τα πτυχία στους αποφοίτους των Κολλεγίων δίνονται από τα ξένα πανεπιστήμια, τα οποία θεωρούν

    , ότι οι φοιτητές των Κολλεγίων είναι δικοί τους φοιτητές.


    Αυτη την στιγμη φοιτουν περι τις δωδεκα χιλιαδες φοιτητες στα κολλεγια λες αυτοι να μην ξερουν?

    Φυσικα ξερουν.

    Αν δεν υπηρχαν  τα κολλεγια οι μισοι τουλαχιστον θα σπουδαζαν στο εξωτερικο ,αυτο δηλαδη θα ηταν καλυτερο?Φυσικα οχι 

    Αυτα ειπα ,

    και βαση ευρυτατης ερευνας , και βαση  φυσικα  δικαστικων αποφασεων , τα κολλεγια   λειτουργουν νομιμοτατα  ,το ειπα αλλωστε, και   δυναται   να προσφερουν τιτλους τριτοβαθμιας εκπαιδευσης  ,προπτυχιακων και μεταπτυχιακων ,πτυχια κανονικοτατα , BA και MA και οχι απλες βεβαιωσεις ,πτυχια κανονικα σαν να φοιτουσε καποιος στο αναλογο  πανεπιστημιο στην Αγγλια πχ,δηλαδη σαν να ηταν εκει.

    Εφοσον λοιπον λετε οτι ειστε εκπροσωπος κολλεγιου δεδομενης της   καταστασης που επικρατει   με τις πολυχρονες   σπουδες   και  τα αδιαβαθμητα  πτυχια και  διπλωματα  ,παρακαλω αναφερετε το θεμα  στους  αρμοδιους  της δημιουργιας   δηλαδη  τμηματων ,προπτυχιακων και μεταπτυχιακων μουσικων σπουδων σε   μουσικα οργανα κλασικα και μοντερνα  , και θεωρητικων ,   οχι  μονο  κλασικα,  και παρακαλω  να μας πειτε τις αποψεις τους,να ειστε σιγουρος οτι   παρα πολλοι  ενδιαφερονται λογω της   καταστασης που επικρατει  να ακουσουν  τις αποψεις τους.

    Να ειστε καλα .





    stamkos
    07.07.2016, 19:21

    Είχα δίκιο Johnsl που έγραψα πως μέσα στον καταιγισμό των ανακριβιών ήσουν η εξαίρεση, μπράβο.

    Όσον αφορά το "πάρα πολλοί ενδιαφέρονται" με το οποίο έκλεισες θετικά την ανάλυση σου, σκέψου πως για να προβεί ένα Κολέγιο σε μιά επιχειρηματική κίνηση όπως η δημιουργία αντιστοίχων τμημάτων, χρειάζεται πρώτα να υπάρχει αγορά. Αυτή τη στιγμή, που δεν απαιτείται ένα bachelor για να εργαστεί κανείς στον μουσικό κλάδο (όπως γίνεται σε άλλα επαγγέλματα) μιά τέτοια κίνηση δεν θα ήταν άστοχη;

    Μέ εκτίμηση,

    Κώστας Στάμκος, City Unity College, 210.3243.222 (αν θελήσεις να συζητήσουμε περαιρέρω)


    johnsl
    08.07.2016, 16:06
    Συγνωμη για την καθυστερηση ,μολις σημερα ηρθα Ελλαδα , θα σας στειλω το συντομοτερο τις αποψεις μου