ελληνική μουσική
108 online   ·  206.002 μέλη

Μαγνήτης vs δυναμικού μικροφώνου

STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
15.10.2016, 13:04

Χθες κάναμε με 3 φίλους ένα blind test σε 2 εξαρτήματα:

Το test έγινε χρησιμοποιώντας τον ίδιο ενισχυτή κιθάρας με το setup των διαφόρων ρυθμιστικών του στην ίδια θέση και με την ίδια κιθάρα.

 Δείτε το αρχικό test που έκανα εγώ εδώ:

Η αρχή λειτουργίας αμφοτέρων η ίδια, το ακουστικό απέδωσε (σύμφωνα με τα αυτιά των ακροατών)  καλύτερα!!!!!!! . Όσον αφορά τη ένταση είναι άμεσα συγκρίσιμο (αφού εκτός από τη μεταβολή της μαγνητικής ροής που προκαλείται απ’ τη δόνηση των χορδών συλλαμβάνει και τη δόνηση του καπακιού της κιθάρας αφού το έχω εφαπτόμενο με το καπάκι).

Όσον αφορά την ποιότητα δεν διαθέτω πλέον όργανα για τη σύγκριση , όμως λόγω του ότι το διάφραγμα του είναι μεγάλο θα πρέπει να είναι εφάμιλλη του μαγνήτη (αν και στα δικά μου αυτιά – ακούω μέχρι 13KHz περίπου – ακούγεται τέλεια. Ίδια γνώμη και απ' τους φίλους - Ίσως λόγω απόδωσης μεγαλύτερης έντασης)

Λεπτομέρειες κατασκευής του εδώ:

Θα μου πείτε να μη δώσω 327 ευρώ ή έστω λιγότερα για κάποιον εφάμιλλο μαγνήτη της αγοράς; Δεν λέω αυτό, αυτό που λέω είνα ότι μπορείτε να το δοκομάσετε αφού δεν κοστίζει τίποτα και όλοι μας ή κάποιος συγγενής μας έχει κάποιο τέτοιο ακουστικό τηλεφώνου.

Γιατί όμως οι εταιρείες αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν τέτοιες διαφημίσεις για να πουλήσων κάτι που απ' την εποχή που ανακαλύφτηκε δεν έχει αλλάξει - εκτός της ποιότητας του υλικού του μαγνήτη και το πλήθος των περιελίξεων;

Είναι εύκολο να κατασκευαστούν καλοσχεδιασμένα καλώδια, μαγνήτες κιθάρας  και άλλα παθητικά εξαρτήματα …. που να ξεχωρίζουν από κάποια άλλα (για ενεργητικά εξαρτήματα-πχ active guitar pickup , ενισχυτές….το ζήτημα αλλάζει..).

Όμως είναι δύσκολη η πώληση τους , εκτός αν ο πωλητής και η διαφήμιση τους, διηγηθούν κάποια καλή ιστορία . Η δύναμη της υποβολής είναι υπέρτατη....


#1   


Αυτά τα διάβασες;