0
ελληνική μουσική
online 228·183.094 μέλη
αρχική > Forum > Κιθάρα, μπάσο & άλλα έγχορδα

Μαντολίνο που ξεκουρδίζεται.

Anastal Chat
Περαστική Νότα
09.06.2017, 14:21#1   

Καλησπέρα σας,

Ελπίζω να χρησιμοποιήσω το forum σας σωστά..... Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα κ θα ήθελα τη βοήθειά σας, Αγόρασα το 2014 το μαντολίνο Privitera mod.4 από μεγάλο κ γνωστό κατάστημα, μέσω internet. Από την αρχή, η χορδή Λα ξεκουρδίζεται αφού παίξω λίγο. Όταν το κουρδίζω, κουρδίζεται η Λα κ την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες νότες της χορδής φαίνονται στο κουρδιστήρι-κ ακούγονται- ξεκούρδιστες. Οι υπόλοιπες χορδές δεν έχουν πρόβλημα, ειδικά η Μι ξεκουρδίζεται πολύ σπάνια. Το πήγα στο κατάστημα που το αγόρασα, δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα, μόνο άλλαξαν τις χορδές, χωρίς αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώ τις χορδές D'ADDARIO J62. Να αναφέρω επίσης ότι παίζω σχετικά δυνατά. Μήπως γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει κ τι πρέπει να γίνει; Ακόμη έχετε κάποιον να μου προτείνετε να αποτανθώ, στην Κεφαλονιά, Πάτρα ή Αθήνα; Ευχαριστώ πολύ!


STEFANOS604 Chat
Βετεράνος
09.06.2017, 16:19#2   

Μια βασική αιτία είναι η Θέση της γέφυρας για σωστό Intonation

Δηλαδή θα πρέπει επίσης να δοκιμάζετε τακτικά τον ήχο του μαντολίνο σας, ελέγχοντας το  intonation (έλεγχος κάθε ανοιχτής νότας με τη νότα στο δωδέκατο τάστο για να  βεβαιωθείτε ότι είναι και οι δύο εξίσου κουρδισμένες).

Εάν δεν είναι, μπορεί να έχετε προβλήματα γέφυρας ή μπράτσου που ένα κατάστημα μουσικής μπορεί να σας βοηθήσει να το επιδιορθώσετε.

Σωστός χρόνος για να ελέγξετε τον ήχο είναι όχι αμέσως αλλά μετά από λίγες ώρες αφού έχετε κουρδίσει το μαντολίνο σας.

Δείτε την αντίστοιχη ενότητα στο άρθρο: Συντήρηση κιθάρας: ΕΔΩ:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&id=4150


Anastal Chat
Περαστική Νότα
11.06.2017, 00:08#3   
Σας ευχαριστώ πολύ!