ελληνική μουσική
    774 online   ·  210.833 μέλη
    andikostas
    04.07.2017, 17:28

    Θα παραποιούσατε το βιογραφικό σας, προκειμένου να προσληφθείτε κάπου; Εγώ, προσωπικά, όχι...


    Anatolikos84
    05.07.2017, 10:13

    Προσωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πεις ψέματα για κάτι που αφορά τον εαυτό σου. Τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό. Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Να δηλώσω ότι είχα δουλέψει στην τάδε εταιρεία, χωρίς να έχω πατήσει ποτέ πόδι; Είτε μπορούν να διασταυρωθεί εύκολα ότι δεν ήμουν, είτε μπορεί να βρεθείς στον ίδιο χώρο με άνθρωπο από την "παλιά σου εταιρεία" και να εκτεθείς μπροστά σε άλλους ότι ποτέ δεν ήσουν εκεί. Να πεις ότι μιλάς μια ξένη γλώσσα, ενώ δεν τη μιλάς; Πάλι θα φανεί. Δεν ξέρω τι μπορεί να βάλει κάποιος στο βιογραφικό του που να μπορεί ταυτόχρονα να τον βοηθήσει, αλλά και να μην εκτεθεί.


    andikostas
    05.07.2017, 16:09
    Πολύ ενδιαφέρον αγαπητέ Θανάση!Έθεσα το ερώτημα επειδή έχω δει πολλά και δεν μ΄αρέσουν...
    tallos
    05.07.2017, 17:37
    εγω καποτε ειπα ένα ψεμα ότι ειχα προυπηρεσια σαν φούρναρης,και μαλιστα το παρακανα ,ειπα ότι ειχα δουλεψει 6 χρονια.τι νακανα;δεν ειχα φραγκο και επρεπε να δουλεψω ωποσδηποτε.τελικα με πηραν.ουτε ψωμι ηξερα να κοβω.τελικα την εμαθα τη δουλεια.
    andikostas
    05.07.2017, 18:52
    Δεν είναι κακό να μαθαίνεις. Κακό είναι, να είσαι αδρανής...
    marita-q
    05.07.2017, 20:55
    Χωρίς να εκφέρω άποψη, θέλω να θέσω ένα ερώτημα... ο φίλος μας παραπάνω είχε πει ένα ψέμα για να βρει δουλειά και τελικά την έμαθε. Όμως λέγοντας ψέματα έχασε την πιθανότητα επιλογής κάποιος άλλος που ίσως να είχε πραγματικά την εμπειρία λιγότερων χρόνων. Εδώ τι έχετε να πείτε; Φίλε tallo μην το πάρεις προσωπικά, απλά μου έδωσες ένα πάτημα. :)
    andikostas
    05.07.2017, 21:02
    marita μου, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πάρει τη δουλειά κάποιος με την εμπειρία. Αυτό είναι το σωστό. Για να αποκτήσεις όμως εμπειρία, πρέπει να κάνεις πρακτική...Αν δεν σε αφήσουν να κάνεις πρακτική, απλά δεν θα αποκτήσεις εμπειρία. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Ορισμένους, δεν τους αφήνουν, προκειμένου άλλοι να πάρουν τη δουλειά.
    marita-q
    05.07.2017, 21:56
    Ακριβώς εκεί ήθελα να το πάω το θέμα. Επίσης, η πρακτική στα πανεπιστήμια είναι ελάχιστη για τις απαιτήσεις της εκάστοτε εταιρίας, η οποία μας κοροϊδεύει ζητώντας συνήθως εμπειρία 20 ετών(!!).
    Anatolikos84
    06.07.2017, 09:15

    Πιστεύω ότι το να πει κάποιος ένα ψέμα τέτοιου μεγέθους, ότι δηλαδή έχει κάνει 6 χρόνια φούρναρης, ενώ δεν έχει κάνει καθόλου, θα τον εκθέσει ακόμα πιο πολύ. Γιατί προφανώς άλλες απαιτήσεις θα έχει ο άλλος από εσένα όταν έχεις δουλέψει 6 χρόνια. Φαντάζομαι ότι τελικά σε κράτησαν, γιατί ήσουν εργατικός και αποδείχτηκες άξιος στην πορεία. Σε παρόμοια περίπτωση που ήθελα πολύ τη δουλειά και δεν είχα προϋπηρεσία, τους είπα: "Δοκιμάστε με για ένα μήνα χωρίς να με πληρώνετε. Απλώς δεν μπορώ να κάθομαι στο σπίτι μου και να μην κάνω τίποτα!"
    Και όντως με πήραν δοκιμαστικά, στο τέλος του μήνα μου έδωσαν κάτι συμβολικό και τον επόμενο με προσέλαβαν κανονικά κι έμεινα 2 χρόνια!


    tallos
    07.07.2017, 18:00
    τοτε,πριν 30 χρονια,υπηρχαν πολλες δουλειες,ανοιγαν συνεχεια επιχηρεισεις.καμια σχεση με σημερα.και απότι θυμαμαι δεν στελεχωναν τις δοιηκητικες θεσεις απαραίτητα ειδικευμενοι υπαληλοι.
    andikostas
    08.07.2017, 00:13
    Τι ωραία χρόνια! Μακάρι να γυρνούσαν πίσω!
    optiras
    03.12.2017, 08:36

    Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να δηλώνονται ψευδή στοιχεία σε βιογραφικά. Αυτό γίνεται συχνά και το ξέρουν σχεδόν οι πάντες. Οι σοβαρές εταιρίες έχουν πάρει τα μέτρα τους και υπάρχουν οδηγίες προς τους υπεύθυνους για το πως να αναγνωρίζονται "ύποπτα" βιογραφικά. Οπότε το να δηλώσει κανείς ψευδή στοιχεία είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί απλά μπορεί να απορριφθει το βιογραφικό λόγω ενδείξεων περί ψευδών στοιχείων. Η ακόμα χειρότερα να δημιουργηθεί αρνητική εικόνα για αυτόν που υπέβαλε το βιογραφικό... Ακόμα αυτός που σκαλίζει τα βιογραφικά μπορεί να μπει στον κόπο να διασταυρώσει τα στοιχεία και τότε το ξεμπρόστιασμα είναι αναπόφευκτο... Άλλωστε υπάρχει και η συνέντευξη...

    Στην ελλάδα είναι πιο εύκολο να γράψεις ψευδές βιογραφικό λόγω της ηθικής κρίσης και της ιδεολογίας που επικρατει, καθώς και

    λόγω αναξιοκρατίας και ανεπάρκειας των αρμόδιων στελεχών.

    Η προσωπική μου εμπειρία είναι πως τα βιογραφικά τις περισσότερες φορές δεν διαβάζονται καν και περισσότερο μετρα το μέσο και οι γνωριμίες ή οι προσωπικές συστάσεις.