ελληνική μουσική
299 online   ·  207.317 μέλη

Απόλυτη επιτυχία για το Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων νήσων στην Κέρκυρα

mousic7
MusicHeaven Guru
Chat
29.11.2017, 22:48

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κέρκυρα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε 24 & 25 Νοεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο, Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας».

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, διοργανώθηκε από την Φιλαρμονική Ένωση Κερκύρας «Καποδίστριας», με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, ήταν ο νεαρός καταξιωμένος Σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης. Στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης εμφανίστηκαν, το κιθαριστικό ντουέτο Γιώργου & Στέλιου Γκόλγκαρη, ο Συνθέτης-Κιθαριστής Γιώργος Παπαδόπουλος με την Φλαουτίστρια Κωνσταντίνα Τσεκούρα,όπου ερμήνευσαν έργα μουσικής δωματίου-σόλο κιθάρας του συνθέτη απο τα δισκογραφκά του έργα Ονειρόδρομοι και Χρώματα,καθώς και το περίφημο μουσικό σύνολο ArtGuitaristas υπό την Διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου και Κιθαριστή Πέτρου Ρίστα. Πραγματοποιήθηκαν επίσης σεμινάρια για τους σπουδαστές κιθάρας της Κέρκυρας και διάλεξη του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών Στέλιου Γκόλγκαρη.

Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης ήταν κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Διδάσκουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνα Βουγιούκα και οι: Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου, Σπύρος Μάστορας, Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Μουσικολόγος-Κιθαριστής, Δημήτρης Αλαφούζος υπεύθυνος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κέρκυρας και η νεαρή βραβευμένη σολίστ του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων Κυριακή Μάινα.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, τίμησε την Φιλαρμονική Ένωση Κερκύρας «Καποδίστριας», για την μεγάλη προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου μας.Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα απο το φεστιβάλ σε βίντεο καθώς και φωτο στα παρακάτω links 

https://www.youtube.com/watch?v=jYsUDq6tv80&list=PLwZBgxuJHyuRVIBd5nARPHXgBhJSrGGW_&index=1

https://www.facebook.com/oneirodromoi/posts/1245007182310867?pnref=story

Πηγή:

http://www.corfupress.com/cp/2017/11/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%AC/


επισυναπτώμενα:   APOSONY.jpg   
#1   


Αυτά τα διάβασες;