ελληνική μουσική
130 online   ·  205.964 μέλη

Ενίσχυση πυκνωτικού μικροφώνου για pc

vermio
Περαστική Νότα
Chat
26.12.2017, 21:17

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Σύνδεσα ένα πυκνωτικό μικρόφωνο που είχα στο pc και είδα ότι η ένταση του ήχου είναι πολύ χαμηλή (όταν μιλάω ή τραγουδάω). Μπορώ να το φτιάξω αλλά πρέπει να το ενισχύσω μετά στο Audacity και στη συνέχεια να αφαιρέσω το θόρθβο... φασαρία.

Κι αν θέλω να μιλήσω (μέσω skype πχ) με κάποιον? Δε γίνεται.

Διάβασα και κατάλαβα ότι θέλει ενισχυτή σήματος.

Υστερα από επιπλέον μελέτη είδα ότι μια εξωτερική κάρτα ήχου είναι η πιο φθηνή λύση.

Δε θέλω να ηχογραφώ όργανα. Μόνο φωνή.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή εδώ πιστεύετε ότι θα κάνει για τη δουλειά που τη θέλω, ή όχι.

https://www.djmania.gr/behringer-available-now/behringer-um2-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%AE%CF%87%CE%BF%CF%85-detail

Ευχαριστώ,

Νίκος


#1   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
26.12.2017, 22:18

Απ' ότι είδα δεν φαίνεται να είναι plug and play system και πιθανόν να έχεις πρόβλημα εγκατάστασης. Απ' την άλλη έχει phantom power 48V για καλό πυκνωτικό (όχι αυτό του PC σου αυτό είναι electret)

Πάντως , αν είσαι επαγγελματίας μουσικός, ή ερασιτέχνης που δεν ενδιαφέρεσαι να βγάλεις δικό σου CD από οικιακή ηχογράφηση σαν μια 2ηλύση θα σου πρότεινα:

Να αγοράσεις μια καλή εξωτερική sound card , όχι όμως τόσο ακριβή:

Πχ Κάρτα Focusrite Scarlett 2i4 , 165 ευρώ : ΕΔΩ:

 Ανάλυση:

Η κάρτα αυτή είναι άριστη αλλά θέλει καλό μικρόφωνο και αξιοπρεπή ενεργά ηχεία πχ διάλεξε εδώ: και μια κονσόλα απλή πχ δες εδώ:

Μ’ αυτά θα μπορείς να κάνεις πρόβα με τα φωνή σου ή να ηχογραφείς ή να παίζεις με μια παρέα μουσικών σε μια ταβέρνα

Στην οικιακή ηχογράφηση με PC, ακόμα και το πιο ακριβό μικρόφωνο να έχετε, δεν θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν το μικρόφωνο δεν συνυπάρχει με αντίστοιχης ποιότητας sound card (η Focusrite Scarlett 2i4 είναι ποιοτική) , το  software ProTools First, Ableton Live Lite που διαθέτει το ίδιο ποιοτικό .

Ο τύπος  του microphone που συνήθως συνοδεύει τις απλές sound cards είναι το πάμφθηνο πυκνωτικό electret microphone με ακουστικά μαζί. (Όμως με τέτοιο φτηνό electret των 5 ευρώ και Focusrite είναι κάτι που με απλή ματιά δεν ταιριάζει. Θα  πρέπει επομένως το μικρόφωνο  να είναι ίδιας ποιότητας).

Ομοίως άλλες απλές κάρτες συνοδεύονται με απλό δυναμικό μικρόφωνο (μεμονωμένη αγορά περίπου 3 ευρώ - καλό μόνο για καραόκε).

Ωστόσο, για ένα πιο επαγγελματικό ήχο  σίγουρα θα απογοητευτείς με την ποιότητα αυτών των μικροφώνων ή αν το μικρόφωνο σου είναι καλής  ποιότητας (πχ shure SM-57) , πάλι θα απογοητευτείς με  την ποιότητα εγγραφής  αν αυτή γίνει μέσω της ενσωματωμένης κάρτας  ήχου του υπολογιστή σου ή κάποιας πολύ φτηνής κάρτας ήχου.

Το ζευγάρι monitor ηχείων να έχει πολύ καλή απόκριση συχνοτήτων ,για καλές έως πολύ καλές απαιτήσεις. Εννοώ ότι με την  επεξεργασία και αργότερα τη μίξη της φωνής σας με μουσικό όργανο, αυτό που θα ακούτε από τα monitors θα σας ικανοποιεί και θα ανακαλύπτετε τις ατέλειες σας οπότε θα ξαναηχογραφήτε , διορθώνοντας τις  , έτσι ώστε όταν κάποτε φτιάξετε το δικό σας CD ή ένα clip αυτό να  ακούγεται με την ίδια ποιότητα είτε στο αυτοκίνητο σας, είτε στο στερεοφωνικό σας, είτε σε στερεοφωνικό διαφορετικό από το δικό σας.

Υ.Γ

Αν δεν θέλεις να αγοράσεις ηχεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το στερεοφωνικό Hi Fi σύστημα σου αν διαθέτεις τέτοιο , όπως δείχνει το σχέδιο με ένα απλό καλώδιο 1/8' stereo / RCA male

Αν είσαι μουσικός που παίζεις με παρέα τότε για το τι κονσόλα να πάρεις δες το άρθρο ΕΔΩ:: Κονσόλα + αυτοενισχυόμενα ηχεία ή αυτονισχυόμενη κονσόλα


επισυναπτώμενα:   HUFI.jpg   
#2   


Αυτά τα διάβασες;