ελληνική μουσική
224 online   ·  203.291 μέλη

Η σολίστ της κιθάρας Εύα Φάμπα στο θέατρο Αλεξάνδρεια 28/12

GuitarJournal
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
24.12.2018, 23:12

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ  ΤΕΧΝΗΣ    αλεξάνδρεια

       Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής, 112 52 Αθήνα. Τηλ: 210 8673655                                          www.facebook.com/AlexandreiaPolychorosTechnes - www.alexandriaculturefoundation.gr

 

                    Ρεσιτάλ  κιθάρας  της  Εύας  Φάμπα

                          Spanish  Romance

  Η φημισμένη σολίστ της κιθάρας Εύα Φάμπα  παρουσιάζει  ένα ρεσιτάλ με Ισπανικά χρώματα την  Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 8.30μμ.            Στο πρόγραμμά της  περιλαμβάνονται  έργα γεμάτα μελωδία και πάθος, έργα γνωστά και σπουδαία από το ρεπερτόριο της κιθάρας, σε μια συνομιλία με έργα Ελλήνων συνθετών.  Έργα των : Isaac  Albeniz, Francisco Tarrega, Fernando Sor, Joaquin Turina, Δημήτρη Φάμπα,  Νίκου Χαριζάνου, Κυριάκου Τζωρτζινάκη κα.  

(σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/events/193284831559744)

Η  Εύα Φάμπα, μια διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας με ζηλευτή καριέρα, έχει δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ σε μουσικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική. Έχει προσκληθεί σε σημαντικά διεθνή κιθαριστικά φεστιβάλ όπως της Αρεκίπα (Περού),  Κιθάρα και Γυναίκα (Παραγουάη), “Ramon Noble” (Μεξικό), της Κίνας, της Καλούγκα (Ρωσία), Κιθάρες του Κόσμου (Ελβετία), Six Ways(Ιταλία),  Βαλκανικό φεστιβάλ (Βουλγαρία), Guitar Virtuosos (Ρωσία) κ.α.      Έχει συμπράξει με πολλές συμφωνικές ορχήστρες (Συμφωνική Δ. Αθηναίων, Συμφωνική της Ρωσίας, Μοσχοβίτικη Ορχήστρα Δωματίου ARCO, Συμφωνική του Πανεπιστημίου του Hidalgo – Μεξικό, Συμφωνική Νέων του Δ. Καλαμαριάς, Σύνολο εγχόρδων της ΚΟΑ,  Ορχήστρα εγχόρδων του πανεπιστημίου Masarik – Τσεχία, Ορχήστρα Εγχόρδων της Βομβάης, Ορχήστρα εγχόρδων Δ.Ηρακλείου Κρήτης) παρουσιάζοντας  ονομαστά κονσέρτα αλλά και τις παγκόσμιες πρεμιέρες νέων έργων. Σπουδαίοι συνθέτες έχουν γράψει για την Εύα και ανάμεσά τους ο Δημ. Φάμπας, ο Yiu-Kwong Chung  (το κονσέρτο FOR EVA), ο Andersen Viana, ο Waltel Branco, o Eduardo Morales Caso, ο G.Mizzi, ο Εugenio Catina, ο Δ. Νικητός, o N. Xαριζάνος, ο Ν. Αθανασάκης κ.α.
Η αγάπη και η αφοσίωση της στην κιθάρα καθώς και η εκτίμηση των κιθαριστών και των καθηγητών της κιθάρας στο πρόσωπό της και τις μουσικές της επιλογές, την οδήγησαν στο να δραστηριοποιείται και στο χώρο των εκδόσεων.   Συνεργάζεται με εκδοτικούς Οίκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Φιλ. Νάκας, Μ. Νικολαίδης – Orpheus, Αν. Λιόλιος, MEL BAY, BERBEN, BALKANOTA, Lathkill Music Publishers, Les Productions D’Oz) για την έκδοση έργων για την κιθάρα, επιμελείται της έκδοσης των έργων του πατέρα της Δημ. Φάμπα, και είναι και η ίδια συγγραφέας μουσικών βιβλίων.         Παράλληλα ασχολείται και με τη σύνθεση μουσικής (κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Γιώργου Μπίμη, Μουσικά σχέδια στο εικαστικό έργο του Τάκη Βαρελά, μουσική για μικρούς κιθαρίστες).           Κάνει διαλέξεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια και διεθνή φεστιβάλ, μετέχει στις επιτροπές διεθνών διαγωνισμών κιθάρας.        Έχει τιμηθεί με τιμητικές διακρίσεις από διεθνή φεστιβάλ και Δήμους ενώ έχει κερδίσει και πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς κιθάρας.  Είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή στην κιθάρα τον πατέρα της Δημ. Φάμπα  και στα ανώτερα θεωρητικά τον συνθέτη Δημ. Δραγατάκη.        Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Θ. Αντωνίου, σεμινάρια με τον Leo Brouwer κλπ.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

*  Εva Fampas – Greek Guitar Music (NAXOS 2014)

* Eva Fampas – Capriccio Diabolico (Berben 2007)

* Eva Fampas plays Fampas (Aulia 2005)

* Eva Fampas -  A guitar portrait of Fantasy (wave music 2002)

* Eva Fampas - Guitar / F.Tarrega, F.Sor, H.VillaLobos (wavemusic 2000)

* Εύα Φάμπα – Έργα Ελλήνων συνθετών / Δημ. Φάμπας (MOTIVO 1985)

    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.evafampas.gr   /   KANAΛΙ: www.youtube.com/thegjst

 

HMEΡΑ ΡΕΣΙΤΑΛ :   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  στις 8.30μμ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:   70 ‘  χωρίς διάλλειμα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:    10  ευρώ / μειωμένο 8 ευρώ

ΚΡΑΤΗΣΕΙς :    210 8673655επισυναπτώμενα:      
#1