ελληνική μουσική
405 online   ·  205.120 μέλη

Τραγουδιστής ή όχι;

Jojola
Περαστική Νότα
Chat
04.07.2019, 17:30

Καλησπέρα, με λένε Γιώργο και μένω σε μια επαρχιακή πόλη. 

Όλη μου τη ζωή θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική και ειδικά με το τραγούδι. 

Όχι με σκοπό απαραίτητα τα μεγαλεία, τη δοξα, και τη δημοσιότητα. 

Όλα αυτά τα χρόνια με πνιγανε οι ανασφάλειες μου, οι φόβοι μου και πάντα έκανα πίσω στο πιο μεγάλο όνειρο μου το οποίο έχω παιδιόθεν θέλω να πω. 

Πλέον στα 28 μου είπα δεν πάει άλλο θα το κάνω αλλιώς θα το μετανιώνω για πάντα. 

Είναι ως εφικτό η με τρώει το ψώνιο; Νομίζω πως όσο περνάνε τα χρόνια είναι όλο και πιο δύσκολο όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, και ειδικά χώρος κάποια μουσική παιδεία ως τώρα, με σκοπό όμως να ξεκινήσω μαθήματα άμεσα. Αλλά θα ήθελα να μάθω τη γνώμη κάποιου που ίσως έχει γνώση επί του θέματος, 

Ίσως κάποιον ειδικό. 

Είναι σαν να λέμε ανάγκη για εμένα , βλέπω άνθρωπο να τραγουδάει σε σκηνή και είναι σαν να βλέπω κάτι θείο. 

Ειδικά όταν είναι πιο ουσιώδες να δώσεις από το να πάρεις μέσα από την επικοινωνία που προσφέρει η μουσική με τον κόσμο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να λάβω απαντήσεις που θα με βοηθήσουν.


#1   
freddieKrueger
Φθασμένος
Chat
05.07.2019, 13:44
Είσαι νέος ακόμη.Στα 28 μπορείς να κάνεις θαύματα. Ήμουν στις ίδιες σκέψεις πριν 17 χρόνια. Δεν είχα καλή φωνή ούτε ταλέντο ούτε χάρισμα. Στην πορεία βίωσα πολλές ματαιώσεις. Στο σήμερα έχω μια αξιοπρεπή φωνή που δεν την λες φωνάρα,αλλά δεν την λες και τίποτα. Δεν βγάζω ψωμί από τη φωνή μου. Ασκώ το ακαδημαικό μου επάγγελμα χωρίς αυτό να μου στερεί τη βελτίωση της φωνής μου. Δεν είμαι επαγγελματίας με την έννοια ότι δεν τρεφομαι απο τη φωνη μου και δεν ειμαι ερασιτέχνης με την έννοια πως η φωνή μου δεν είναι επιπέδου παρέας η για να τραγουδάω στο μπάνιο.Διαθέτω 2 ανετότατες γεμάτες χρώμα μέταλλο άνεση και δύναμη οκτάβες και μπορώ να ανταπεξέλθω σε επαγγελματικές απαιτήσεις. Συνοψίζοντας ήθελα να πω πως αν αγαπάς την επιλογή σου θα γίνεις αξιοπρεπής. Θέλει χρόνια όμως και καιρο. Επισης θελει να εχεις καλη αντιληψη και υπομονη. Σιγουρα μουσικο αυτι.Ειναι το μονο που δυσκολα καλλιεργειται.
#2   
Jojola
Περαστική Νότα
Chat
05.07.2019, 19:23
Ευχαριστώ πολυ , σίγουρα δεν έχω σκοπό να παραδώσω τα όπλα και η αλήθεια είναι πως με ότι έχω ασχοληθεί επαγγελματικά και ότι έχω σπουδάσει δεν με γεμίζει καθόλου. Όλοι οι χώροι εργασίας με περιορίζουν αφάνταστα. Είναι και αυτό που είπα με την επαρχιακή πολύ βέβαια που με περιορίζει αρκετά καθώς δεν μπορώ να βρω και εύκολα κάποιον καθηγητή. Αλλά δεν είναι η παραίτηση μια από της επιλογές μου. Θέλω απλά να ξέρω αν μπορώ να ξεκινήσω επαγγελματικά σιγά σιγά από τώρα.
#3   
Mageking
Περαστική Νότα
Chat
06.07.2019, 06:51
Συμβουλή για όσα διάβασα.... Αν έχεις μεγάλες βλέψεις κράτα μικρό καλάθι , αν δεν έχεις τίποτα και απλά θέλεις να χαρίσεις αυτό που έχεις μέσα σου τότε προχώρα.
#4   
CHE
Βετεράνος
Chat
06.07.2019, 09:01
Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η δική μου συμβουλή είναι πάντα μία: ακολούθα το όνειρό σου αλλά έχοντας πάντα στο νου ότι μπορεί να μη σε οδηγήσει πουθενά. Πίσω από κάθε επιτυχημένη ιστορία που βλέπουμε σε ταινίες, που διαβάζουμε σε βιβλία ή σε περιοδικά κ.λπ., υπάρχουν εκατομμύρια άλλες που οδήγησαν στην αποτυχία. Οπότε, έχε πάντα στο νου σου ότι πρέπει -κατά τη γνώμη μου- να έχεις μία δουλειά βιοποριστική και τη μουσική ως χόμπι, μέχρι να δεις που θα σε βγάλει.
#5   
Jojola
Περαστική Νότα
Chat
06.07.2019, 13:32
Ευχαριστώ και για τις δικές συμβουλές. Σίγουρα θα ήθελα να το κάνω επαγγελματικά σε σημείο να μπορώ να βιοποριστω , γιατί όπως είπα και πιο πάνω δεν με ενδιαφέρει ντε και καλά η φήμη ή το όλο σταρ σύστεμ . Απλά να κάνω αυτό που αγαπώ και να μπορώ να ζήσω απλά και από αυτό. Τώρα φυσικά στην ηλικία μου έχω εμπειρία και σε άλλους εγασιακους τομείς και στηρίζομαι φυσικά κι εκεί. Τώρα αυτά που βλέπουμε στις ταινίες και στα βιβλία κλπ είναι λίγο πολύ και υπερβολές, καλά τα ψέματα κι εκεί είναι που δημιουργείται και το μεγαλύτερο παραμύθι. Είναι πάντως χρήσιμα όλα αυτά που μου λέτε.
#6   
freddieKrueger
Φθασμένος
Chat
06.07.2019, 13:46
Συνεπώς σε ενδιαφέρει μια πιο συγκεκριμμένη γνώμη αν αξίζει να ασχοληθείς επαγγελματικά ή οχι... Είσαι έτοιμος να δεχτείς κριτική για τη φωνή σου? Θα ήθελες να μας ανεβάσεις ένα δείγμα της φωνής σου ενώ τραγουδάς? Αυτό θα μας βοηθούσε πολύ να σου πούμε. Αν μεν έχεις μια πολύ καλή φωνή τότε το βάρος της προσπάθειάς σου θα πρέπει να πέσει στο να γίνεις γνωστός από τα media κοινωνικής δικτύωσης.Κάποιος μπορεί να σε δει και να ενδιαφερθεί έτσι. Αν η φωνή σου δεν είναι πολύ καλή ή είσαι τελείως άφωνος,τότε το βάρος θα πρέπει να πέσει στην καλλιέργειά της και το σχέδιο για επαγγελματική πορεία να αναβληθεί για αρκετό καιρό μετά. Να σημειώσω τέλος πως η μόνη σοβαρή αντένδειξη για να κάνεις καριέρα στο τραγούδι είναι να είσαι αρκετά άτυχος και να μοιάζεις φωνητικά με κάποιον μεγάλο καλλιτέχνη με πολύ χαρακτηριστική φωνή. Πχ με τον Παπακωνσταντίνου ή τον Καζαντζίδη αλλά και με πιο ασήμανατους πχ Παντελίδη,κτλ Τότε είσαι καμμένος από χέρι.
#7   
Jojola
Περαστική Νότα
Chat
06.07.2019, 15:34
Δεν νομίζω πως η φωνή μου μοιάζει με κάποιον από γενικά αλλά δεν νομίζω πως είναι και ιδιαίτερη, αλλά σίγουρα θέλει αρκετή καλλιέργεια γιατί είμαι πεπεισμένος πως έχω μάθει να τραγουδάω λάθος, από την τοποθέτηση , τις ανάσες και πολλά τεχνικά κομμάτια. Εδώ δεν ξέρω πως μπορώ να ανεβάσω κάτι . Είμαι πάντως πλέον φυσικά να δεχτώ την οποία δηποτε κριτική γιατί έτσι κι αλλιώς κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτού του επαγγέλματος!
#8   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
10.07.2019, 18:19
Ναι, ανέβασέ μας καλύτερα ένα demo σου.
#9