ελληνική μουσική
343 online   ·  205.872 μέλη

Εμείς που ερασιτεχνικά γράφουμε

Kostas32
Περαστική Νότα
Chat
25.01.2020, 21:13

και θέλουμε κάποια στιγμή η δημιουργία μας να έχει αντίκρισμα... Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που γράφει κάποια τραγούδια με τη κιθάρα, όπως δεν θα είμαι και ο μόνος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποιον τραγουδιστή να του προτείνει ένα τραγούδι. Δεν χρειάζεται και δεν χρειάστηκε ποτέ να μάθουμε ενορχήστρωση και να ηχογραφήσουμε σε κάποιο στούντιο μόνοι μας, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο για οικονομικούς λόγους αλλα και γιατί δεν είναι η δουλειά μας! Δεν είμαστε μουσικοί με την στενή έννοια του όρου αλλα γράφουμε κάποια τραγούδια για το χόμπι μας. Ήδη έχω βρεί πολλούς στη δική μου θέση και φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι. Τό ερώτημα μου είναι απλό, μπορούμε με κάποιο τρόπο να αυτοοργανωθούμε η και να βρούμε νέους τραγουδιστές που να θέλουν τα τραγούδια μας, αν φυσικά αυτά αξίζουν. Πράγμα που τουλάχιστον οφείλουμε να μάθουμε!


#1   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
27.01.2020, 14:57
Σήμερα είναι πολύ εύκολο να επικοινωνήσεις με τραγουδιστές που σου αρέσουν. Ψάχνεις στο Youtube ή στο Facebook, εντοπίζεις αυτόν ή αυτή που θα ήθελες να πει τα τραγούδια σου και του στέλνεις μήνυμα.
#2   
Kostas32
Περαστική Νότα
Chat
31.01.2020, 20:48

Εχω εποικηνωνήσει με καμια 10αρια και δεν έχω πάρει απάντηση


#3   
ACRITAS
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
01.02.2020, 00:45

Καλησπέρα!!
Πράγματι για κάποιον που γράφει στίχους σήμερα ειναι εύκολο να προσεγγίσει διάφορους ερμηνευτές όμως θεωρό πως τα πράγματα δεν ειναι τόσο απλά δηλαδή πιστεύω πως δεν αρκεί να πλησιάσεις κάποιον καλλιτέχνη  όσο καλογραμμένη και να ειναι οι στιχοι δυστυχώς αυτό δεν αρκεί οι περισσότεροι θα ζητήσουν Ντεμο.

Νομίζω πως αυτό που προέχει ειναι πρωτίστως ο νεος  στιχουργος να έρθει  σε επαφή με κάποιον συνθέτη όμως συνήθως οι καταξιωμένοι συνθετες δύσκολα θα γράψουν μουσικη για έναν νέο στιχουργό διότι συνήθως συνεργαζονται με δυο το πολύ τρεις στιχουργούς και εχουν αναπτύξει μεταξύ τους σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας και δύσκολα θα παρεισφρήσει κάποιος άγνωστος στιχουργος στην παρέα τους εξαλλου στη χώρα μας οι παρέες γράφουν ιστορία και ιδίως στα καλλιτεχνικα δρώμενα αυτό ειναι πασιφανές για τους παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ.

Οπότε αυτό που μένει για τον νέο στιχουργό ειναι να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με έναν νέο ταλαντούχο και μη καταξιωμένο  προτοεμφανιζόμενο συνθετη με όρεξη για δημιουργία και από κοινού να προσπαθήσουν να προβάλουν τη δουλειά τους βεβαίως αυτό προϋποθέτει υπομονή επιμονή και βεβαίως βεβαίως να εχουν και με το μέρος τους τη θεά τύχη!!!!

Ανακεφαλαιώνοντας πιστεύω πως ο στιχουργος εκτός από ταλαντούχος πρέπει να
εχει και άστρο ούτως ώστε να συνωμοτήσει το σύμπαν προκειμένου να συγκλίνουν ολα όσα προανέφερα για να εκπληρωθούν οι στοχοι του !

[ τροποποιήθηκε από τον/την ACRITAS, 01-02-2020 20:28 ]


#4   
Kostas32
Περαστική Νότα
Chat
01.02.2020, 23:38

ACRITAS Έχεις δίκιο και σευχαριστώ που απαντάς στα πόστ μου. Εγώ προσωπικά γράφω μουσική και στίχο και δημιουργώ και ένα ερασιτεχνικό ντέμο με την φωνή μου ώστε ο άλλος να καταλάβει. Το προβλημά μου δεν είναι αν τους βρίσκς εύκολα, όπως προείπατε αυτό είναι ευκολο. έλα όμως που δεν σου απαντάνε καν... Δεν λένε ούτε ξέρεις φίλε δεν ενδιαφέρομαι... απολύτως τπτ. Δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ακούσει κάποιος ένα κομμάτι μου. Πολύ ευχαριστώς να το δώσω σε νέο τραγουδιστή, αλλα ένα τραγούδι έχει έξοδα πρέπει αυτός να έχει τους ενορχηστρωτές του, δεν προτίθεμαι να δώσω λεφτά, σαν χόμπι το βλέπω και δεν επιζητώ κάτι. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάω επαγγελματία τραγουδιστή, να του πω αν σαρέσει πάρτο και κάντο κομμάτι έτοιμο.


#5   
ACRITAS
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
02.02.2020, 21:12

Kostas32 Καλησπέρα !!
Θέτεις πολύ εύλογα ερωτήματα και περιγράφεις εύστοχα και με απόλυτη σαφήνεια τις δυσκολίες που αντιμετωπιζει ο νέος Στιχουργος στην προσπάθεια του να αναδείξει το έργο του.

Με αφορμή ολα όσα περιγράφεις και σε διαβεβαιώ πως πάνω κάτω όλοι όσοι καταπιάνονται με την στιχουργική τέχνη αντιμετωπιζουν  τις ιδιες  συνθήκες και τις ιδιες δυσκολιες που εσυ περιγράφεις ετσι λοιπόν σήμερα το πρωί σκέφτηκα και τελικά το έπραξα εστειλα ενα email με μια ΠΡΟΤΑΣΗ στο Υπουργείο πολιτισμού όπου και στη συνεχεια θα την παραθέσω αυτούσια.

Το σκεπτικό της απόφασης προκειμένου να συντάξω την πρόταση μου προς το υπουργείο ειναι η εξής,

Από την στιγμή που το υπουργείο διαθέτει επιχορηγησεις αρκετών χιλιάδων ευρώ καθε χρονο και καλός το πράττει σε διάφορα πολιτιστικά σωματεία για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ακόμα και για το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων ως και την Χρηματοδότηση κινηματογραφικων ταινιών και ένα σωρό ακόμα πολιτιστικών εικαστικών και οχι μόνο δράσεων γιατί να μην συνδράμει και για την αναδειξη νέων Στιχουργών και Συνθετών που στο κάτω κάτω προσφέρουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο Ελληνικό τραγουδι και κατ επέκταση και στον πολιτισμό της πατρίδας μας δια μέσου της τέχνης που ασκούν.

Αυτό ειναι λοιπόν το σκεπτικό μου και ελπιζω η πρόταση μου να εισακουστεί από ευήκοα ώτα και εν τέλει γιατί οχι να πραγματοποιηθεί.

Στη συνέχεια παραθέτο ακριβες  αντίγραφο της πρότασης που κατεθεσα στο υπουργείο. 


Προβολή Αιτήματος

Το αίτημά σας καταχωρήθηκε με επιτυχία λαμβάνοντας τον Αρ. Καταχώρισης 161. Με τον αριθμό αυτό, μπορείτε να το αναζητήσετε και να παρακολουθήσετε την εξέλιξή του.

Κατάσταση Αιτήματος
Προς εξέταση

Αρ. Καταχώρισης
161

Τίτλος
Προβολή νέων στιχουργών..

Περιγραφή

Καλημέρα !
Με αφορμή την δεινή κατάσταση που επικρατή στο Ελληνικό τραγούδι και κυρίως στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των στίχων που αποτελούν άλλωστε και τον κορμό ενός τραγουδιού προτείνω τουλάχιστον μια φορά κτ" έτος να προκηρύσσεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού διαγωνισμός Στίχου Ελληνικού τραγουδιού και να επιλέγονται τουλάχιστον 5 νέοι στιχουργοί δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να επικοινωνούν στο ευρύ κοινό το έργο τους με την χορηγία και την συμπαράσταση της πολιτείας ώστε να έχουν την χαρά να ακούσουν τους στίχους τους μελοποιημένους από καταξιωμένους η νέους και ταλαντούχους συνθέτες της επιλογής του υπουργείου και μέρος των εσόδων από την κυκλοφορία των τραγουδιών να χρηματοδοτούν τον επόμενο διαγωνισμό!!!

Νομίζω πως έτσι θα συμβάλλει αποτελεσματικά το υπουργείο σας στο μπόλιασμα του Ελληνικού τραγουδιού με την ποιότητα που του αρμόζει και που δυστυχώς την έχει απολέσει προ πολλού.

Με απεριόριστη εκτίμηση για το έργο που επιτελείται !!!!
Αναστάσιος Π Ακρίτας

[ τροποποιήθηκε από τον/την ACRITAS, 02-02-2020 22:09 ]


#6   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
03.02.2020, 14:33
Πάντως, από διηγήσεις πολύ γνωστών δημιουργών, θυμάμαι πως έδωσαν τα τραγούδια τους χέρι με χέρι σε γνωστούς τραγουδιστές της εποχής τους. Ίσως αξίζει να δοκιμάσεις να δώσεις ο ίδιος το υλικό σου στους καλλιτέχνες που θέλεις. Από κοντά.
#7   
Kostas32
Περαστική Νότα
Chat
03.02.2020, 15:27

ACRITAS Σε συγχαίρω για την πρωτοβουλιά σου, είναι πραγματικά ένας χώρος που αν δεν έχεις συστάσεις δε γίνετε τίποτα. Μακάρι να εισακουστούν όπως είπες κι εσύ αυτά που έγραψες. Θυμάμαι την φράση σου πως οι δημιουργίες φτιάχνονται απο τις παρέες, ας ελπίσουμε πως με αυτή μας την παρέα θα καταφέρουμε κι εμείς κάτι. Το κράτος δίνει άλλωστε πολλά λεφτά για την τέχνη γενικότερα κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τον πολίτισμο, μακάρι να το πάρουν στα σοβαρά!


#8   
killbill2
Σολίστ
Chat
03.02.2020, 18:56

Ίσως και η τηλεόραση θα μπορούσε να συμβάλει, με εκπομπές talent shows που να αφορούν όμως στιχουργούς και συνθέτες. Έχουμε πήξει από διαγωνισμούς αναζήτησης Φωνής (Voice, XFactor, FinalFour κλπ). Για να μην αναφέρω και τις ένα σωρό εκπομπές μαγειρικής!

Γιατί όχι στην τηλεόραση κάποια φορά να μην δούμε και talent shows για στίχο και μουσική σύνθεση ανεξάρτητα από τη φωνή.


#9   
Kostas32
Περαστική Νότα
Chat
03.02.2020, 22:16

Μη τα μπερδευεις η τηλεόραση κάνει τηλεθέαση. σιγά μην πήγαινα εκεί να με κρίνει ο Μουρατίδης


#10   
killbill2
Σολίστ
Chat
04.02.2020, 14:18
Δεν συμφωνώ. Υπάρχουν και talent shows που δεν προσβάλλουν ούτε ειρωνευονται. Πολλοί έγιναν γνωστοί και έκαναν ένα ξεκίνημα από εκεί
#11   
ACRITAS
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
04.02.2020, 21:48

Όλες οι προτάσεις καλοδεχούμενες ειναι !!!!!

Όσο για την πρόταση που υπέβαλα στο Υπουργείο από τη στιγμη που πρωτοκολλήθηκε κατά το νόμο οφείλουν να δώσουν μια  αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη απάντηση ευελπιστώ να ειναι θετική !

Πάντως όπως και να 'χει θα σας κρατώ ενήμερους για ότι νεότερο προκύψει ....

[ τροποποιήθηκε από τον/την ACRITAS, 04-02-2020 21:58 ]


#12   


Αυτά τα διάβασες;