ελληνική μουσική
401 online   ·  206.795 μέλη

Διαδικασία δισκογραφικής έκδοσης

PanGuitar
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
10.07.2020, 14:13

Καλησπέρα. :)

Ψάχνομαι σχετικά με τον δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει μια δισκογραφική δουλειά από την στιγμή που τελείωσε την ηχογράφηση. Ουσιαστικά οι δύο τρόποι είναι: είτε με εταιρεία, είτε ανεξάρτητα.

Φαντάζομαι πως η διαδικασία είναι ίδια, απλά στην 2η περίπτωση αναλαμβάνει ο δημιουργός τα όσα θα αναλάμβανε η εταιρεία, δηλαδή το marketing που αφορά ραδιοφωνικές αναπαραγωγές, έντυπα για συνεντεύξεις κοκ.

Αρχικά, θέλω την γνώμη σας σχετικά με το ποια οδό θα ήταν καλύτερο να ακολουθηθεί. Πρόκειται για υποκειμενικό θέμα που έχει τα θετικά και τα αρνητικά του και στις δύο περιπτώσεις, επομένως το θέμα είναι να δούμε ποια είναι αυτά για να γίνει η προσωπική επιλογή.

Κατά δεύτερο, αν επιλέξω την εταιρεία, με ποιο τρόπο την προσεγγίζω και της προτείνω αυτό που σκέφτομαι; Επίσης αν γίνει αυτό, ματαιωθεί και η ανεξάρτητη κυκλοφορία είναι μονόδρομος, ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να γίνει ένα σωστό marketing (τομέας που αδυνατώ ολοκληρωτικά να διαχειριστώ); Άκουσα διάφορες και αντικρουόμενες γνώμες, περισσότερο μπερδεύτηκα παρά ξεκαθάρισα και είπα να ρωτήσω κι εσάς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)


#1   


Αυτά τα διάβασες;