ελληνική μουσική
441 online   ·  207.042 μέλη

Εργασία στο εξωτερικο ως καθηγητής μουσικής

LiaSim
Περαστική Νότα
Chat
22.10.2020, 13:35

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτησω εαν γνωρίζει καποιος κατά ποσο ειναι εύκολο είναι να βρει καποιος εργασία στο εξωτερικό (αγγλια, γερμανία) ως μουσικός, έχοντας δίπλωμα απο όργανο και πτυχίο μουσικολογίας απο ΑΕΙ. Υπάρχει κάποιος που είχε αναλογη εμπειρία αναζήτησης στο εξωτερικό ή να εργάζεται ήδη εκεί να μας πει την δική του εμπειρία? Ευχαριστώ.


#1   
rapsodos
Φθασμένος
Chat
03.11.2020, 11:46
Σαν κατοικος Γερμανίας τα τελευταία 7 χρόνια θεωρώ οτι ειναι λιγο δύσκολο χωρίς τη γνώση της γλώσσας. Σιγουρα στην αρχή όμως μπορείς να απευθυνθείς στην ελληνική κοινότητα για ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά κυρίως. Στη συνέχεια μαθαίνοντας τη γλώσσα πιθανό να δημιουργηθούν νεες ευκαιρίες αλλά όλα είναι θεωρητικά και θέμα πιθανοτήτων-τύχης. Τίποτα δεν είναι εύκολο στο θέμα μετανάστευσης και αν περιλαμβάνει και το θέμα πολιτισμού/μουσικής τότε θα σου προτείνω να εξασκήσεις γερά το στομάχι σου. Εκτός αν αντέχει ήδη ή αν ασχολείσαι με μπουζούκι, λύρα.
#2   
GeorgiosKom
Περαστική Νότα
Chat
05.11.2020, 14:52

Όντας μουσικός διδάσκαλος σε ιδιωτικό ωδείο του Λονδινου, έχω να πω πως υπάρχει μία μεγάλη αγορά για ιδιωτικά μαθήματα, ως ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή. Πέραν τούτου, να βρεις ωδείο σαν αυτά τις Ελλάδος, είναι δύσκολο. Θα μπορούσες να προσπαθήσεις για διδάσκαλος σε σχολείο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον αναγνωρίζονται τα ελληνικά πτυχία. Η Ελληνική Κοινότης είναι αρκετά εξυπηρετική και θέλει μουσικούς, αλλά δεν μπορείς να βασιστείς για πλήρη βιοπορισμό από μαθήματα σε Ελληνόπουλα. Προσωπικά ήμουν τυχαιρός που έπεσα σε ωδείο παρόμοιο με τα δικά μας, διοτί δεν είναι το σύνηθες πρότυπο.

[ τροποποιήθηκε από τον/την GeorgiosKom, 05-11-2020 14:53 ]


#3   


Αυτά τα διάβασες;