ελληνική μουσική
213 online   ·  207.339 μέλη

Πείτε τη γνώμη σας

STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
07.03.2021, 08:36

https://www.youtube.com/watch?v=qM2ub8s5k-c

Επειδή η "ποιότητα" του ήχου δεν είναι κάτι απτό για τους περισσότερους ανθρώπους (υποκειμενικό συναίσθημα!) ! Ο ''ήχος'' είναι ένας τομέας όπου δεκάδες εταιρείες βουτούν και κάνουν εξωφρενικούς ισχυρισμούς και απ’ ότι φαίνεται πουλάνε σε εξωφρενικές τιμές, ειδικά τα αξεσουάρ,  αφού πιστεύουν ότι έχουν μικρή πιθανότητα να διαψευσθούν και όσοι τολμήσουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους , υπάρχουν οι αβανταδόροι που φέρνουν ξανά και ξανά το ίδιο θέμα στην επιφάνεια λέγοντας το ίδιο παραμύθι….

Όπως λοιπόν συμβαίνει με κάθε παρελκόμενο συσκευών ήχου (πχ στα καλώδια τροφοδοσίας HI Tech !) έτσι και με τα παρελκόμενα μουσικών οργάνων, εδώ τα επιστόμια σαξόφωνου, έχουν τιμές από 2 ευρώ  μέχρι και 900 ευρώ!!)! Από ένα βετεράνο σαξοφωνίστα σίγουρα δεν θα ακούσετε αισθητή διαφορά!

Στην περίπτωση των επιστομίων (λόγω των πολλών χαρακτηριστικών και παραμέτρων κατασκευής τους και είναι σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής, που περιγράφονται στο βίντεο και αξίζει να τους διαβάσετε), γίνεται πάλι ο χαμός!

Βέβαια όχι ότι τα επώνυμα επιστόμια δεν είναι καλά αλλά και τα ιμιτασιόν ελάχιστα διαφέρουν , αν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές!

Σίγουρα όμως δεν παίζει πρωτεύοντα, ή παίζει ελάχιστα, ρόλο το υλικό κατασκευής τους!

Αν λοιπόν δεν είσαι επαγγελματίας δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επενδύσεις τόσα!!

Η διαφορά στη σύγκριση της μελωδίας που παίζω, ίσως δεν θα είναι ποτέ ακουστή σε οποιονδήποτε με φυσιολογική ακοή και ειδικά στο ευρύ ακροατήριο αν η ίδια μελωδία παιχθεί από βετεράνο σαξοφωνίστα! .

Αφιερώστε λίγα λεπτά να δείτε τα χαρακτηριστικά και να μη δώσετε τόσο σημασία στο παίξιμο μου καθώς είμαι αρχάριος 2 μηνών (πριν 2 μήνες αγόρασα το σαξόφωνο στην Black Friday του 2020 168$ …το 1/5 της τιμής του ΞΥΛΙΝΟΥ επιστομίου!!!!).

Απλά προμηθεύτηκα δυο ακόμα εβονίτη, ένα γυάλινο κι ένα μεταλλικό σε προσιτή τιμή (5 ευρώ του εβονίτη με τον σφιγκτήρα και το καλάμι κι ένα της Yamaha 38 ευρώ αντί μέχρι 333 άλλα επώνυμα. Γυάλινο 8 ευρώ αντί μέχρι 765 το επώνυμο! Και μεταλλικό 20 ευρώ αντί μέχρι 775 ευρώ το επώνυμο αντίστοιχα ). Φυσικά ούτε λόγος για το ξύλινο των 900 ευρώ! Πείτε τη γνώμη σας!


-----------------

‘’Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει καλά’’: Einstein

[ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 07-03-2021 10:41 ]


#1   
sven
Φθασμένος
Chat
07.03.2021, 11:38

Στέφανε, καλημέρα!

Στα δικά μου αυτιά, οι διαφορές είναι πολύ μικρές, όσον αφορά στην ποιότητα του ήχου. Οι όποιες υπάρχουν, γιατί νομίζω πως υπάρχουν (για παράδειγμα, το γυάλινο έχει, θεωρώ, τον πιο πρίμο ήχο), αφορούν στο γούστο του καθενός.

Τα δύο τελευταία που επισκεύασες, νομίζω, έχουν λίγο πιο "μουντό" ήχο από τα υπόλοιπα.

Καλή συνέχεια!


#2   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
07.03.2021, 14:00

Στέφανε, εμένα μου άρεσε ο ήχος του Yamaha και του γυάλινου.
Βρήκα στιβαρό τον ήχο του Yamaha, και πιο πρίμο (ίσως και πιο καθαρό) τον ήχο του γυάλινου. 
Όμως αυτά δεν είναι και υποκειμενικά; 


#3   


Αυτά τα διάβασες;