ελληνική μουσική
244 online   ·  204.773 μέλη

Δισκογραφία: επικείμενη κυκλοφορία...

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
02.06.2003, 11:27
Σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο CD που θα αφορά τη μουσική για το ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ, "Αιγαίο νυν και αεί", και θα έχει συμμετοχές των Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γλυκερία, Γιάννη Κότσιρα, Μπάμπη Τσέρτου κ.α. Τη μουσική έχουν γράψει ο Βασίλης Δρογκάρης και Μανώλης Πάππος και απ' ότι λένε οι πληροφορίες μας πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη δουλειά...

Αναμένουμε!
#1   
Elen
Σολίστ
Chat
11.06.2003, 17:55
Νομίζω ότι στο θέμα αυτό μπορούμε να δημοσιεύουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με νέες δισκογραφικές κυκλοφορίες. Τί λέτε;

Να σας ενημερώσω λοιπόν για μια νέα δισκογραφική δουλειά, που διάβασα σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τη νέα δουλειά του συνθέτη Ν. Μαμαγκάκη. Τους στίχους στα 11 τραγούδια του δίσκου υπογράφουν οι Αθηνά Καραταράκη, Βικτωρία Μακρή, Γιώργος Θέμελης και Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση Ξενοφώντα Κοκόλη. Ερμηνεύει η Μελίνα Κανά!!

Ο αρθρογράφος Γιώργος Παπαδάκης (ολόκληρο το άρθρο εδώ), υποστηρίζει ότι η ερμηνεία της Κανά υστερεί σε πολλά ζητήματα τεχνικής, αλλά υπογραμμίζει σχετικά με τα τραγούδια του cd: Στίχοι, θέματα και εικόνες που θυμίζουν τα επιτεύγματα παλαιών μεγάλων μαστόρων της λόγιας και της λαϊκής στιχοπλοκής
Λέει επίσης ότι πρόκειται για μία από τις καλές στιγμές του ξεχωριστού μουσικοσυνθέτη
Και καταλήγει:
Ανεξάρτητα, πάντως, απ' αυτό, τα τραγούδια παραμένουν σπουδαία.Κατά τη γνώμη μου, αποτελούν μία από τις ξεχωριστές εφαρμογές δημιουργικής αφομοίωσης του πνεύματος της παράδοσης του ελληνικού τραγουδιού. Μακάρι η αμβλύνοια, η α - και ημι - καλλιέργεια, η ασχετοσύνη, τα φληναφήματα και οι κάθε λογής σκοπιμότητες να μην εμποδίσουν πολύ τα ιδιωτικά (idiot) και τα κρατικά ραδιόφωνα από το να παίζουν αυτά τα κομμάτια και να μην τα αγνοήσουν, ως τάχα δύσκολα, για τα γούστα και τις απαιτήσεις του μέσου όρου των ακροατών τους (και των παραγωγών τους).

Πρέπει να αξίζει! Για να γράψει τόσα καλά λόγια ο Παπαδάκης!!!
#2   
Elen
Σολίστ
Chat
23.06.2003, 16:52
Σήμερα πραγματοποιείται η επισημη κυκλοφορία της καινούριας δισκογραφικής δουλειάς του Αλκίνοου Ιωαννίδη, με τίτλο: "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή"
#3   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
23.06.2003, 17:04
Χθες λάβαμε από την εταιρία Protasis το νέο CD "Αιγαίο" που περιέχει τη μουσική του ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ, "Αιγαίο νυν και αεί". Σύντομα θα παρουσιασθεί στην πρώτη σελίδα

ΥΓ. Elen, καλύτερα είναι για κάθε νέα κυκλοφορία να ανοίγουμε νέο topic, ώστε να μπορεί κάποιος, ακόμα και αρκετούς μήνες μετά από την κυκλοφορία του δίσκου, να βρίσκει το post και να συμπληρώνει τα σχόλιά του. Αν είναι όλες οι κυκλοφορίες σε ένα topic θα υπάρξει μπέρδεμα. Θα δουμε αν είναι καλό να φτιάξουμε μια νέα κατηγορία που θα γράφουμε μόνο για δισκογραφία.
#4   
Elen
Σολίστ
Chat
23.06.2003, 17:30
Σύμφωνοι, απλά φοβάμαι ότι αν δε δημιουργηθεί ξεχωριστή ενότητα για δισκογραφικές κυκλοφορίες, θα έχουμε πληθώρα από διάσπαρτα topics για κυκλοφορίες νέων δίσκων και έτσι αν κάποιος αναζητεί δισκογραφικά νέα, δε θα βγάζει εύκολα άκρη!!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: Elen στις 23-06-2003 17:32 ]
#5