ελληνική μουσική
381 online   ·  206.002 μέλη

Σαντάνα εναντίον Τζιν Σάιμονς

GL
MusicHeaven Guru
Chat
18.10.2005, 12:16
Την μουσική ικανότητα του frontman των Kiss αμφισβητεί ο Κάρλος Σαντάνα. Ο γνωστός κιθαρίστας χαρακτήρισε τον Τζιν Σάιμονς ως “διασκεδαστή του Λας Βέγκας” και πρόσθεσε πως επειδή το επίπεδο της μουσικής του είναι χαμηλό, προσπαθεί να το καλύψει με στρώματα από μέικ απ!

“Δεν είναι μουσικός, είναι διασκεδαστής”, δήλωσε ο Σαντάνα και συνέχισε: “Μουσικός είναι ο Τζον Κόλτρειν και ο Μπομπ Μάρλεϊ. Οι Kiss είναι μία ακόμα διασκέδαση του Λας Βέγκας κι έτσι δεν χρειάζεται να ξέρει από μουσική. Γι’ αυτό φοράει όσα φοράει. Ενας μουσικός δεν χρειάζεται μάσκα ή μάσκαρα, συνεπώς υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έναν διασκεδαστή και ένα μουσικό”.


πηγη:rockroll.gr

GL:Ποια ειναι η αποψη σας για τις δηλωσεις του Carlos Santana??
#1   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
18.10.2005, 15:02
Δεν μου αρέσουν οι performers. Προτιμώ τους μουσικούς. Δέχομαι τους performers - μουσικούς, αν και είναι ελάχιστοι (π.χ. D. Bowie). Συμφωνώ με τον Κάρλος ότι πολλοί ατάλαντοι, καλύπτουν την αδυναμία τους με διάφορα φτιασιδώματα και καραγκιοζιλίκια επί σκηνής. Γι αυτό το λόγο άλλωστε σήμερα, κάνουν καριέρα στο τραγούδι άνθρωποι με μοναδικό προσόν την εξωτερική τους εμφάνιση. Δεν έχω άποψη αν ο Τζιν Σάιμονς ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Έχω ακούσει ελάχιστα Kiss και δεν μπορώ να κρίνω, ξέρω μόνο το hit τους I was made for loving you κι ένα δυο άλλα. Ίσως ο Τζιν Σάιμονς να είναι από τις εξαιρέσεις, δηλαδή performer – μουσικός. Σίγουρα η εξεζητημένη εμφάνιση των Kiss, συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία τους. Είναι όμως αυτό το ζητούμενο; Ακόμη, σίγουρα Τζιν Σάιμονς δεν είναι μουσικός επιπέδου Σαντάνα. Όμως, δεν μπορούν και όλοι να γίνουν Χέντριξ ή Κλάπτον ή Σαντάνα ή Μέολα.
#2   


Αυτά τα διάβασες;