ελληνική μουσική
356 online   ·  203.315 μέλη

Οι Apurimac ξανά στο Palenque

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
08.11.2005, 17:37
Οι Apurimac στο PALENQUE
κάθε Πέμπτη, από 10 Νοεμβρίου 2005

Οι Apurimac ξανά στο Palenque. Από τις 10 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη για όλο το χειμώνα, οι Apurimac, γνωστοί για το ταμπεραμέντο τους και το κέφι που δημιουργούν στις ζωντανές τους εμφανίσεις παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα χορευτικό με όλες τις επιτυχίες τους και τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ τους «Πάμε πάλι». Μαζί τους η Marta Moreleon.

Το «Πάμε πάλι» περιέχει διασκευές -ή ‘διασκεδές’ όπως τις ονομάζουν οι ίδιοι οι Apurimac- αγαπημένων τραγουδιών των Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Χιώτη, Πλέσσα, Μικρούτσικου, Κατσιμίχα, Θηβαίου, Μωράκη, Μουζάκη, Marquez, Armando, μεταξύ των οποίων τα: «Νύχτες μαγικές», «Θάλασσα πλατιά», «Νύχτωσε νύχτα», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου», «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Κόκκινο θολό φεγγάρι» και άλλα, σε πλούσιες μουσικά, χορευτικές διασκευές.

Το πιάνο, το μπάσο, η κλασική κιθάρα, το φλάουτο, τα βιολιά, το βιολοντσέλο ενώνονται με την τρομπέτα, το σαξόφωνο, το τρομπόνι και διάφορα κρουστά, πνευστά και έγχορδα όπως τα: congas, timbales, bongσ, maracas, guiro, caxixi, bell, charango, quena, bombo, zampoρa, zanca, chaj-chaj, palo de lluvia δημιουργώντας το εκρηκτικά ζωντανό χαρακτηριστικό ηχόχρωμα των Apurimac.

Οι ίδιοι οι Apurimac λένε: «εδώ και χρόνια έχουμε μια τρέλα: παίρνουμε όμορφα τραγούδια και τα … ‘Πάμε πάλι’. Αυτά στη μουσική γλώσσα λέγονται διασκευές. Εμείς μεταξύ μας τα λέμε ‘Διασκεδές’, γιατί και τα διασκεδάσαμε, όταν τα φτιάξαμε, και τα διασκεδάζουμε κάθε φορά που τα παίζουμε και τα τραγουδάμε».


Ώρα έναρξης: 11μμ
Είσοδος με ποτό: 10 ευρώ


Palenque – Φαραντάτων 41, Γουδί – τηλ. 210-7752360

#1