ελληνική μουσική
347 online   ·  204.575 μέλη

Eιδήσεις-σχόλια για Ζεppelin-Sabbath

GL
MusicHeaven Guru
Chat
09.11.2005, 12:49
Φίλοι μου σας παραθέτω δύο ειδήσεις εδώ που πιστεύω είναι άξιες σχολιασμού και μιάς μικρής κουβεντάς....


Βραβεύτηκαν στην ΣουηδίαΟι Led Zeppelin και ο Ρώσος μαέστρος Βαλερί Γκεργκίεφ κέρδισαν από κοινού το βραβείο Pollar για το 2006 στην Σουηδία. Το βραβείο δημιουργήθηκε το 1989 από τον Στιγκ Αντερσον τον μάνατζερ των ABBA μέσω μιας δωρεάς του στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της χώρας.

Η ακαδημία χαρακτήρισε τους Led Zeppelin ως πρωτοπόρους της Rock και τόνισε πως η παιχνιδιάρικη και ταυτόχρονα πειραματική μουσική του γκρουπ που διαθέτει εκλεκτικά στοιχεία χαρακτηρίζεται από μυστικισμό και σπουδαία ενέργεια. Αυτά τα στοιχεία σύμφωνα με την ακαδημία όρισαν το Hard Rock.

Το βραβείο θα δοθεί στις 22 Μάιου από τον βασιλιά της Σουηδίας Καρλ Γκούσταφ τον 16ο.Το παράπονο των Black SABBAthΟ Τόνι Αϊόμι, κιθαρίστας των Black SABBAth εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως το συγκρότημά του δεν έχει ακόμα μπει στο Rock And Roll Hall Of Fame: “Δεν συνηθίζω να περηφανεύομαι αλλά νομίζω πως χωρίς τους SABBAth δεν θα είχε υπάρχει heavy metal”.

O Αϊόμι είπε επίσης: “Νομίζω ότι πραγματικά αξίζουμε να μπούμε στο Hall Of Fame. Πολλά συγκροτήματα δεν θα είχαν υπάρξει αν δεν είχαμε προϋπάρξει εμείς”. Για να εισαχθεί κάποιο γκρουπ ή καλλιτέχνης στο Hall Of Fame θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου. Το 1999 πάντως, χρονιά που οι Black SABBAth ήταν υποψήφιοι για την είσοδό τους, o Οζι Οσμπορν ζήτησε να εξαιρεθεί το γκρουπ, χαρακτηρίζοντας ανούσια την βράβευση μιας και δεν αποφασίζουν οι fans γι’ αυτήν.
Ωστόσο, οι Black SABBAth φέτος θα εισαχθούν στο βρετανικό Hall Of Fame μαζί με τους Pink Floyd, Joy Division/New Order, Kinks, Μπομπ Ντίλαν, Τζίμι Χέντριξ και Eurythmics.

πηγη:Rockroll.gr

GL:Mε βάση τις δύο αυτές ειδήσεις

1)Πιστεύετε ότι ορθώς η ακαδημία της Σουηδίας οριοθετεί τους Zeppelin σαν πρωτοπόρους του Hard Rock??Eπίσης συμφωνείτε με τον όρο Hard Rock που δίνει αυτή η ακαδημία???

2)Συμφωνείτε με την άποψη του Τόνι Αιόμι ότι χωρίς τους SABBAth δεν θα υπήρχε σήμερα Heavy Metal??και πιστεύετε ότι έχουν θέση στο Hall of fame??


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : GL στις 09-11-2005 12:53 ]
#1   
iris-the-black
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
09.11.2005, 15:51
1)Δεν συμφωνώ ότι οι Λεντ ήταν οι πρωτοπόροι του Hard Rock...
2)Aλλά συμφωνώ με την άποψη του Iommi (και επαυξάνω!)
Εσύ τι λες?
#2