ελληνική μουσική
365 online   ·  203.314 μέλη

Σπάρτη - Μουσικό Τριήμερο

manblaz
Σολίστ
Chat
10.11.2005, 23:53
Ενα τριήμερο (11- 13 Νοεμβρίου) γεμάτο καλή μουσική περιμένει τους κατοίκους της Σπάρτης, αλλά και των περιχώρων της. Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της Λακωνίας και τον Μυστρά, δηλαδή στο χωριό Πικουλιάνικα, το Mistras Bistrot επιμελήθηκε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε στενή συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο της Σπάρτης. Είναι λογικό, αφού η γκάμα των μουσικών εκδηλώσεων είναι μεγάλη.


Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη στις μπαλάντες. Στις 3 μ.μ. οι «Περίοικοι» (φωνή-κιθάρες) και ο Π. Εξαρχάκος (πιάνο) και το βράδυ στις 10 ο Αλεξ Αμπραβανέλ με την κιθάρα του με ξένες μπαλάντες και blues.

Το Σάββατο είναι η μέρα για οπερέτα, μιούζικαλ και λάτιν. Το πρόγραμμα θά αρχίσει στις 12 το μεσημέρι με τον Π. Εξαρχάκο στο πιάνο. Θα ακολουθήσει στις 3 μ.μ. ένα μίνι ρεσιτάλ με γνωστές οπερέτες και τίτλο «Παρέα με το Εθνικό Ωδείο στη Σπάρτη» από τους Ελ. Δάβου, Μ. Βέλμαχου, Χ. Γούλα, Μ. Παχνιστή και Γ. Γιακουμή (φωνή, πιάνο, κιθάρα, φλάουτο, βιολί). Θα ολοκληρωθεί στις 10.30 μ.μ. με ένα λάτιν πρόγραμμα από τη Μάρθα Μορελεόν (φωνή- κρουστά) και τον Χόρχε Λουίς Ταρέρα Ζαπάτα (κιθάρες).

Στην Κυριακή ταιριάζουν οι ρομαντικές μελωδίες και το λυρικό τραγούδι. Ενα «Ταξίδι με το Εθνικό Ωδείο» έχουν αναλάβει οι Μ. Πολυμενάκου, Μ. Καραβασίλη και Γ. Παναγιωτόπουλος (φωνή και πιάνο) στις 2 το μεσημέρι, ενώ το βράδυ στις 8.30 σειρά έχει το λυρικό τραγούδι από τους Σ. Καπετανάκου, Στ. Μπερή και Π. Λουμάκη (φωνή-πιάνο).

Πληροφορίες στο 27310-29350. Η περιοχή έχει και ωραιότατους ξενώνες, ένας από τους οποίους (ξενώνας «Πικουλιάνικα») είναι και χορηγός των εκδηλώσεων.


πηγή ελευθεροτυπία
#1   
Panos_a
Περαστική Νότα
Chat
11.11.2005, 14:22
Egw katagomai ap[o tin sparti.KAti prepei nai ginetai kai ekei.mpravo
#2