ελληνική μουσική
246 online   ·  205.668 μέλη

Γιώργος Νταλάρας & Dulce Pontes:

Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
25.11.2005, 13:19
Νέος δίσκος από τη συνεργασία του Γιώργου Νταλάρα με τη Dulce Pontes!
Ο δίσκος θα λέγεται "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 30ος - 40ος ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ" (ζωντανή ηχογρλάφηση απ' το Ηρώδειο - 2004) και θα κυκλοφορήσει στις 5 Δεκεμβρίου! Προς το παρόν ο Μελωδία 99,2 παίζει αποκλειστικά τα τραγούδια:

IS ORIA MU- ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

και

HAVANA Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ / DULCE PONTES

http://www.melodia.gr/4dcgi/_w_articles_mel4_11_23/11/2005_melodiaportal#1   
ageras
Βετεράνος
Chat
25.11.2005, 13:29
Καταπληκτική συναυλία και από τις καλύτερες συνεργασίες του Γιώργου Νταλάρα
Εν αναμονή λοιπόν της κυκλοφορίας

#2   
doritsa78
Φθασμένος
Chat
25.11.2005, 20:58
Πρεπει να τον αγορασω.
#3   
Soiram
Συγχορδία Μινόρε
Chat
26.11.2005, 08:45
Όντως εξαιρετική συναυλία...μήπως γνωρίζουμε αν το cd θα περιλαμβάνει και dvd με τη συναυλία βιντεοσκοπημένη; Ωραία θα ήταν!

Η Dulce Pontes είναι κορυφή, έχει μια από τις ωραιότερες φωνές που έχω ακούσει...ακόμα θυμάμαι τα σχόλια επιδοκιμασμού που άκουγα στο ηρώδειο από τους διπλανούς όποτε τραγούδαγε η Pontes! Φοβερή δύναμη και έκταση φωνής!
#4   
Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
01.12.2005, 11:23
Το CD που πρόκειται να κυκλοφορήσει είναι μονό. Tα τραγούδια είναι τα εξής.
1. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ/ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΙΚΡΟΘΑΛΑΣΣΑ/ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ)
2.ΙS ORIA MU (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ)
3.LUNA ROSSA (EDDY NAPOLLI - ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ)
4 O MARE E TU ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΤΑΛΑΡΑΣ - DULCE PONTES)
5.ΠΟΙΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (NTAΛΑΡΑΣ - EDDY NAPOLI)
6.AFTER ALL THE RAIN (MIRA ANWAD)
7.YIAD ANOUGA (ΝΤΑΛΑΡΑΣ - MIRA ANWAR AWAD)
8. ΠΕΤΑΞΕΣ [CΟRSICA] (ΝΤΑΛΑΡΑΣ)
9.SCARPICCIATIELLO (EDDY NAPOLI)
10.HAVANA (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - DULCE PONTES)
11.CANCAO DO MAR (DULCE PONTES)
12.O MEU MENINO E DE OIRO (DULCE PONTES)
13.MANILIM (HAIL MOUSTAFA)
14.ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ (ΝΤΑΛΑΡΑΣ - HAIR MOUSTAFA)
15. ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ [ΣΤ. ΣΕΜΣΗ] (ΝΤΑΛΑΡΑΣ)
16.ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΚΡΗ (ΝΤΑΛΑΡΑΣ)
17.ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ / ΧΑΡΤΙΝO ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ (ΝΤΑΛΑΡΑΣ - DULCE PONTES)
18. OMORFH POLH (DULCE PONTES - ΝΤΑΛΑΡΑΣ)
Το εξώφυλλο έχει ζωγραφιά μια θάλασσα με ψάρια και είναι αρκετά καλό.
Το cd θα κυκλοφορήσει στις 5 Δεκεμβρίου έτσι τουλάχιστον λένε, σε bonus dvd, special edition
12 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει το cd με το dvd και 19 Δεκεμβρίου μόνο το dvd..


#5   
Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
01.12.2005, 14:13
Από τα "Νέα"
Γιώργος Νταλάρας - Ντούλθε Πονς σε CD και DVD

Εκεί που το τραγούδι της Μεσογείου συνάντησε την τεχνολογία της... ΅νή΅ης

Μια καλή συναυλία ΅ένει χαραγ΅ένη στη ΅νή΅η, αλλά και η ΅νή΅η χρειάζεται τα βοηθή΅ατά της. Και σπεύδει η δισκογραφία να βάλει το χέρι της... Oι επιτυχη΅ένες συναυλίες που έδωσε στο Ηρώδειο το 2004 και 2005 ο Γιώργος Νταλάρας, ΅ε επίκεντρο το τραγούδι της Μεσογείου,
ηχογραφήθηκαν ζωντανά και κυκλοφορούν σε τρεις δισκογραφικές εκδόσεις που περιλα΅βάνουν ήχο και εικόνα. «Είναι χρόνια που ήθελα να κάνω αυτές τις συναντήσεις» έλεγε χτες στη συνάντηση που είχα΅ε στα γραφεία της εταιρείας (Μίνος ΕΜΙ). «Από την εποχή της συνεργασίας ΅ου ΅ε τον Πάκο ντε Λουθία, πάνε 15 χρόνια τώρα. Και πάλι δεν είναι πλήρες το σχέδιο... Μένουν να γίνουν πολλά ακό΅η ΅ε την ισπανική ΅ουσική, αλλά και με ΅ουσικές της Βορείου Αφρικής. Δυστυχώς δεν διαθέτου΅ε γραφεία παραγωγής, δεν υπάρχει τέλεια οργάνωση. Και δεν γίνεται να έχου΅ε, όποτε το αποφασίσου΅ε ε΅είς, τους καλλιτέχνες της αρεσκείας ΅ας».
Μικρό δείγ΅α της αρτιότητας της παραγωγής παρακολουθήσα΅ε χτες. Εξαιρετικές φωνές και ενορχηστρώσεις – η ο΅άδα των ΅ουσικών του Γιώργου Νταλάρα, η Εθνική Συ΅φωνική Oρχήστρα της ΕΡΤ, οι ΅ουσικοί της Ντούλθε Πονς, η χορωδία Fons Musicalis και στο πιάνο ο Στέφανος Κορκολής – στιγ΅ές που κατάφεραν να γε΅ίσουν το ακροατήριο ΅ε την ευφορία ΅ιας ξεχωριστής ε΅πειρίας. Εκλεκτή καλεσ΅ένη του η διάση΅η Πορτογαλέζα ερ΅ηνεύτρια Ντούλθε Πονς και τις δύο χρονιές καθώς και οι δύο σπουδαίοι ερ΅ηνευτές Έντι Νάπολι από την Ιταλία και Μίρα Ανουάρ Αουάντ από το Ισραήλ το 2004. Εντός των η΅ερών (5/12) θα έχου΅ε την πρώτη έκδοση, ένα CD ΅ε τις 18 καλύτερες στιγ΅ές τους (18 τραγούδια), στις 12/12 θα ακολουθήσει ένα εορταστικό CD και DVD (το DVD θα περιέχει αποσπάσ΅ατα από τη συναυλία του 2004) και στις 19/12 ένα DVD ΅ε τις δύο συναυλίες ΅αζί.
#6   
Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
01.12.2005, 14:14
Και από το σημερινό "Βήμα", με αρκετό ενδιαφέρον.

Σε cd το μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο των Γιώργου Νταλάρα - Dulce Pontes

Το καλοκαίρι του 2004 ο Γιώργος Νταλάρας και η Ντούλτσε Πόντες συναντήθηκαν στην σκηνή του Ηρωδείου με την ευκαιρία της συναυλίας που είχε τίτλο: "Μεσόγειος 30ός - 40ός Παράλληλος". Το μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο περιλάμβανε από ναπολιτάνικα ως ρεμπέτικα και από φλαμένγκος ως φάντος. Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε και το περασμένο καλοκαίρι με άλλους μουσικούς και με διαφορετικό πρόγραμμα (μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Έντι Νάπολι, Μίρα Ανουάρ Αουάντ, Στέφανος Κορκολής). Οι συναυλίες όμως αυτές ηχογραφήθηκαν και κυκλοφορούν τις προσεχείς ημέρες σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Το cd "Μεσόγειος 30ός - 40ός Παράλληλος" (5/12) περιλαμβάνει τραγούδια και από τις δύο συναυλίες του Ηρωδείου. Ακολούθως θα κυκλοφορήσει (12/12) σε εορταστική κασετίνα το cd μαζί με το dvd αποσπασμάτων από τις συναυλίες. Τέλος, στις 19/12 θα κυκλοφορήσει το dvd με το οπτικό υλικό και των δύο συναυλιών.
Ο Γιώργος Νταλάρας στη χθεσινή παρουσίαση της παραπάνω σειράς cd και dvd σημείωσε πως "η καταγραφή των μουσικών της Μεσογείου αποτελούσε όνειρο ζωής εδώ και 15 χρόνια, αν και λείπουν για παράδειγμα τα κομμάτια της Βορείου Αφρικής. Δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να φέρνουμε τους μουσικούς που θέλουμε για να συνεργαζόμαστε μαζί τους." Ο ίδιος επισήμανε επίσης ότι όλη του η (καλλιτεχνική) ζωή ήταν και είναι μία τεθλασμενη γραμμή, όπου συνήθως στρίβει ... αριστερά, αν και κάποιες φορές έστριψε ... δεξιά." "Αυτά συμβαίνουν, άλλωστε" συμπλήρωσε ο ίδιος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη συνεργασία του με τον Αντώνη Ρέμο, υπογράμμισε ότι "χάθηκε η ευκαιρία να γίνουν πράγματα μεταξύ μας. Από την άλλη είχα δίκιο που άφησα τα κέντρα πριν 30 χρόνια. Όπως τα άφησα έτσι τα βρήκα. Αλλά ήθελα να δω και τη σημερινή εποχή." Και κατέληξε ότι σήμερα το τραγούδι μιμείται τα προηγούμενα σουξέ. "Χάνουμε το κριτήριό μας με όλα αυτά που ακούμε"

Σχόλιο: Νομίζω πως τα έχει μπερδέψει λίγο ο συντάκτης ή η συντάκτρια του "Βήματος" ως προς τις συναυλίες, τα καλοκαίρια και τους συμμετέχοντες.
#7   
Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
01.12.2005, 14:14
Σε δίσκο η συναυλία Νταλάρα - Πόντες στο Ηρώδειο
Γιορτή με τραγούδια της Μεσογείου

Τη ζωοδότρα κλειστή θάλασσα, μεταξύ 30ού και 40ού Παραλλήλου, την πλούσια πολιτιστική της παράδοση, τους ήχους και τις γεμάτες νόημα σιωπές της θέλησε να «αγγίξει» ο Γιώργος Νταλάρας στον νέο δίσκο του. Γι' αυτό τον λόγο προσκάλεσε τραγουδοποιούς, συνθέτες και μουσικούς από διάφορες γωνιές της Μεσογείου και έδωσε μια συναυλία, το καλοκαίρι του 2004 στο Ηρώδειο, όπου η εμπειρία από τη συνύπαρξη μελωδιών, ρυθμών, στίχων και γλωσσών υπήρξε συναρπαστική.

«Εγινε πραγματικότητα το όνειρο για ένα μουσικό ταξίδι με ήχους από την ευρύτερη περιοχή μας», εξηγεί. Κι εννοεί το αέναο μεσογειακό σταυροδρόμι, εκεί όπου τα πάντα, μέσα στη διαφορετικότητά τους, διαθέτουν κοινούς παρονομαστές, όπως τις αποχρώσεις της πέτρας και την αλμύρα του νερού, τον χωροχρόνο, τα τραγουδίσματα των ανθρώπων. «Ηθελα να καταγράψω αυτές τις στιγμές, τη μαγική αυτή συνύπαρξη στη σκηνή με τους εξαιρετικούς καλεσμένους μου», συμπλήρωσε, μιλώντας χθες στην επίσημη παρουσίαση του δίσκου «Μεσόγειος» (σε cd και dvd από τη Minos-EMI), ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ηχογραφήσεις που προέρχονται τόσο από την προαναφερόμενη συναυλία στο Ηρώδειο όσο και από την κατοπινή εμφάνισή του στον ίδιο χώρο (Μάιος 2005) μαζί με την Πορτογαλίδα Ντούλσε Πόντες. Εξαρχής, αυτό που έχει ενδιαφέρον στην ακρόαση των κομματιών είναι η αίσθηση της συναυλιακής ατμόσφαιρας και, πάνω απ' όλα, η συγκίνηση που απορρέει μέσα από γκρεκάνικες μελωδίες, ναπολιτάνικες μπαλάντες, ρεμπέτικα, τούρκικα ταξίμια, σπανιόλικα φλαμένκο, πορτογαλέζικα φάντος.

Σ' αυτή την ιδιαίτερη ερμηνευτική σύναξη, η Ντούλσε Πόντες, ο Ιταλός Εντι Νάπολι, η Αραβοϊσραηλινή Μίρα Ανουάρ Αουάντ, οι Θρακιώτες Χαλήλη Μουσταφά και Μεχμέτ Μουσταφά, η Ισπανίδα Ρέγες Μαρτίν, ο Στέφανος Κορκολής, αλλά και σολίστες σε παραδοσιακά όργανα συμβάλλουν ο καθένας με την ιδιαίτερη εκφραστική του δεινότητα στο αποτέλεσμα. Το χειροκρότημα του κοινού ακούγεται ενθουσιαστικό· ο ακροατής του δίσκου συνηγορεί.

«Αυτή η γιορτή με τραγούδια γεμάτα από τις μυρωδιές και τους ήχους της θάλασσας δένονται μεταξύ τους σε ένα φωτεινό κύκλο στη Μεσογείο», παρατηρεί ο Γ. Νταλάρας. Ως εκ τούτου, ο «Σεβάχ ο θαλασσινός» του Μάνου Λοΐζου, το «Πέταξες» του Κορσικάνου Πέντρο Γκουεφούλτσι, το αραβικό παραδοσιακό «Μαβιλίμ» συναντούν τη χατζιδακική «Θάλασσα πλατιά», τη μεσαιωνική καλαβρέζικη μελωδία «Ις Ορια μου» αλλά και τον «Μετανάστη» του Ζουλφί Λιβανελί...

* Η ειδική έκδοση της «Μεσογείου» περιλαμβάνει τον δίσκο και dvd με αποσπάσματα από τη συναυλία του 2004 (στα δισκοπωλεία θα πωλείται από τις 12 Δεκεμβρίου), ενώ θα ακολουθήσει κυκλοφορία ενός dvd σε περιορισμένα αντίτυπα με οπτικο-ακουστικό υλικό από τις δύο συναυλίες στο Ηρώδειο (19/12).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΒΑΛΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/12/2005

#8   
Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
01.12.2005, 14:16
Eλεύθερος τύπος - Πέμπτη 1/12/2005

Γιώργος Νταλάρας: Νότες με πάθος μεσογειακό01-12-2005

Ονειρο ζωής ήταν για τον Γιώργο Nταλάρα να συγκεντρώσει επιλεγμένους τραγουδιστές της Mεσογείου και να τους ανεβάσει στην ίδια σκηνή για να παρουσιάσουν τα καλύτερα τραγούδια της εκπληκτικής αυτής θάλασσας. «Δεκαπέντε χρόνια το συζητούσαμε και παρόλο που είχαμε πολλές απουσίες, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα άξιζε να κυκλοφορήσει σε CD».

Mιλάμε φυσικά για τον καινούργιο δίσκο του δημοφιλούς καλλιτέχνη με τίτλο «Mεσόγειος, 30ός-40ός παράλληλος» που κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα δύο μαγικά διήμερα στο Hρώδειο (2, 3 Aυγούστου 2004 και 31 Mαΐου και 1 Iουνίου 2005).

Yπό δυσμενείς συνθήκες, αφού ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω των Oλυμπιακών Aγώνων, ο κόσμος συνέρρευσε πέρσι στο Hρώδειο για να παρακολουθήσει τη σύμπραξη του Γιώργου Nταλάρα με την Nτούλτσε Πόντες, τον Στέφανο Kορκολή, τον Eντι Nάπολι, την Ισραηλινή Mίρα Aνουάρ Aουάντ και δυο μουσικούς από την Kομοτηνή, τον Xαλίλ Mουσταφά και τον Mεχμέτ Mουσταφά. H συνεργασία με την Nτούλτσε Πόντες χάρισε τόσο καλές στιγμές, που η συνάντησή της με τον Γιώργο Nταλάρα ανανεώθηκε και φέτος στις δύο συναυλίες που έγιναν και πάλι στο Hρώδειο, στις 31 Mαΐου και την 1η Iουνίου υπό το γενικό τίτλο «H θάλασσα κι εμείς».

Tο CD περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από πολλές γωνιές της Mεσογείου όπως το «Luna Rossa», το «O Mare E Tu» αλλά και το «Σαν το μετανάστη» ή το «Oμορφη πόλη». Oμως, «το αποτέλεσμα δεν είναι ολοκληρωμένο.

Eχω αφήσει για το μέλλον κομμάτια της μεσογειακής παράδοσης όπως το φλαμένκο ή τη μουσική της Bόρειας Aφρικής», παραδέχθηκε ο Γιώργος Nταλάρας, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία της χθεσινής παρουσίασης του δίσκου για να εκθέσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για την ελληνική μουσική. Aψηφώντας τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια, μίλησε για τους συνθέτες: «Xωρίς καλές συνθέσεις, ο τραγουδιστής, όσο καλός κι αν είναι, είναι ανύπαρκτος».

Για τη σημερινή πραγματικότητα: «Yπάρχουν ένα σωρό όμορφα κορίτσια και αγόρια, αλλά από τραγούδια χάλια. Tα πάντα είναι μιμήσεις και δεν υπάρχει πρωτοτυπία».

Για τη σχέση εταιριών και καλλιτεχνών: «Ποτέ αυτοί οι δύο δεν μπορούν να συμφωνούν. O καθένας είναι ταγμένος αλλού κι έτσι πρέπει να είναι πάντα. Yπάρχει ένας διαρκής εσωτερικός πόλεμος και μόνο όσον αφορά στην τσέπη τα βρίσκουμε».

Για τον εαυτό του: «Mη σας τρομάζουν οι τεθλασμένες που κάνω. Eτσι είμαι εγώ. Προχωράω και στρίβω, μετά ξαναμπαίνω στο δρόμο και πιο κάτω ξαναστρίβω. Λειτουργώ σαν δημοσιογράφος και θέλω πάντα να ξέρω τι συμβαίνει γύρω μου. Γι' αυτό και συνεργάστηκα πέρσι με τον Aντώνη Pέμο. Hθελα να δω, μετά από τόσα πολλά χρόνια αποχής από τα κέντρα, πώς διασκεδάζει ο κόσμος. Kι αν το περιβάλλον που μας κύκλωνε ήταν λίγο πιο διακριτικό, θα είχαμε καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Aυτό το κατάλαβε και ο Aντώνης».

Στις 12 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει το CD «Μεσόγειος» μαζί με το DVD που περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις συναυλίες, ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 19 Δεκεμβρίου, θα κυκλοφορήσει αυτόνομο και σε περιορισμένα αντίτυπα το DVD των εμφανίσεων.


#9   
Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
01.12.2005, 14:45
To εξώφυλλο!!!!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Dalarofili στις 01-12-2005 15:12 ]
#10   
Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
08.12.2005, 09:44
ΤΟ CD ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!!!!

#11   
malastrana
Συγχορδία Μινόρε
Chat
10.12.2005, 16:28
Μια χαρά την έχει βρει την άκρη αυτός με τα live του. Και τις επανεκτελέσεις.Πρέπει να είναι, το πέμπτο που βγάζει τα τελευταία χρόνια????Το έκτο???Μπράβο! Έτσι ο κόσμος (του), ξεχνά πόσο καιρό έχει να βγάλει καινούργια τραγούδια της προκοπής. Ή έστω αντάξιά του. Προσωπικά το θέμα μου είναι αδιάφορο, αφού δεν ανήκω στον κόσμο (του), αλλά αν ανήκα, κάπου θα είχα χαλαστεί πολύ με όλο αυτό. Συγγνώμη Νταλαρόφιλο κοινό, δεν έχω τίποτα μαζί του, ούτε καλό, ούτε κακό, έναν προβληματισμό διατυπώνω.

...και δε μου καίγεται καρφί, αν εσύ περνάς και δε μου ξαναμιλάς...


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : malastrana στις 10-12-2005 16:32 ]
#12   
ageras
Βετεράνος
Chat
10.12.2005, 17:28
Πολύ καλές ερμηνείες και καταπληκτική παραγωγή!Καλά έκανε η Minos-emi και κυκλοφόρησε αυτήν την συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της Μεσογείου.Αυτά είναι για μια ζωή!

#13   
Astron
MusicHeaven Guru
Chat
25.12.2005, 04:44
Καταπληκτικός δίσκος!
Όποιος αγαπάει την μουσική πρέπει να τον αποκτήσει...
#14   
antonLOrd
Φθασμένος
Chat
25.12.2005, 18:59
Πραγματικά πανέμορφος δίσκος.. Αποδεικνύει ποιος είναι ο Νταλάρας και γιατί είναι αυτός που είναι..
Το μόνο που δεν μ' άρεσε από τα τραγούδια είναι το " Τι είναι αυτό που μας ενώνει ", στο οποίο η ερμηνεία του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή...

Πάντως, ο Νταλάρας είναι μεγάλος...
#15   
megali_mpougatsa
Βασική Νότα
Chat
25.12.2005, 19:51
Υπέροχος δίσκος, απ'την αρχή μέχρι το τέλος. Πραγματικά άξιζε να βγει σε CD αυτή η μαγική συναυλία (ακόμη κι αν δε μπόρεσαν να χωρέσουν όλα σ' ένα απλό δισκάκι). Πανέμορφα κομμάτια, άριστες ερμηνείες και πολύ ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : megali_mpougatsa στις 25-12-2005 19:57 ]
#16   
Kwn_na
Βασική Νότα
Chat
26.12.2005, 13:52
Συμφωνώ και εγώ ότι το cd είναι υπέροχο ..οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις(ειδικά στο Να με θυμάσαι) εκπληκτικές ....Εύχομαι το ίδιο υπέροχο να είναι και το dvd που θα ακολουθήσει...
#17   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
01.02.2006, 14:08
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/02/2006


Εγινε πλατινένιος ο δίσκος «Μεσόγειος»

Μια θάλασσα με μουσική

«Μεσόγειος - Ο 30ός - 40ός Παράλληλος». Μια θάλασσα γεμάτη μουσικές, όπως αυτές που μετά το θέατρο του Ηρωδείου γέμισαν το ομώνυμο CD από τη Minos, που δεν πρόφτασε να κυκλοφορήσει και μέσα σ' ένα μήνα έγινε πλατίνα. Ενας χείμαρρος από μουσικές μεσογειακές, μουσικές της ψυχής και του πάθους, κατέκλυσε προχθές βράδυ όμως και το Μουσείο Μπενάκη, στην απονομή του πλατινένιου δίσκου στους «αυτουργούς» του.

«Μόνο ο Γιώργος Νταλάρας θα μπορούσε να έχει όχι μόνο την έμπνευση αλλά και να χωρέσει τη Μεσόγειο σε δύο συναυλίες (σ.σ. στο Ηρώδειο) και ένα CD. Μόνο ο Γιώργος Νταλάρας θα μπορούσε να καλέσει όλους αυτούς τους μοναδικούς καλλιτέχνες να τραγουδήσσυν τη θάλασσα», διαπίστωνε η Μαργαρίτα Μάτσα, λίγο προτού προσκαλέσει στη σκηνή τον καλλιτέχνη και τους συναδέλφους του, Ντούλτσε Πόντες, Εντι Νάπολι και Χαλίλ Μουσταφά, για να τους απονείμει τον πλατινένιο.

«Εχω τραγουδήσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες τραγούδια.Υπάρχουν όμως δύο ειδών τραγούδια: αυτά που μας κάνουν να ξεχνάμε και αυτά που μας κάνουν να θυμόμαστε. Εγώ είμαι ταγμένος στα δεύτερα. Αυτά υπάρχουν και εδώ πέρα», χαιρέτησε το κατάμεστο αμφιθέατρο ο Γιώργος Νταλάρας που αμέσως μετά, αρπάζοντας την κιθάρα του, ρώτησε: «Θα μας αντέξετε να παίξουμε μερικά τραγούδια ή να φύγουμε από τώρα;». Και έδωσε το «παρασύνθημα» για να ξανασυναντηθούν με την Ντούλτσε Πόντες, τον Εντι Νάπολι, τον Χαλίλ Μουσταφά και τον Στάμο Σέμση, σε μια αυθόρμητη ωριαία prive συναυλία, που άνοιξε με τη «Μεσόγειο». Μαζί με τον Νταλάρα οι εννέα μουσικοί, τους οποίους ευχαρίστησε ο καλλιτέχνης ιδιαιτέρως διότι «χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν τίποτα. Γενιές μουσικών έχω ταλαιπωρήσει. Ο Στέφανος (σ.σ. Κορκολής) είναι ένας κακός δαίμων του πιάνου, ταλαιπωρεί το πιάνο όπως εγώ τους μουσικούς».

Στη σκηνή ο Νταλάρας και η τεατράλε Ντούλτσε Πόντες, που συνεπήρε το κοινό, μοιράστηκαν το «Ο mare e tu» και το «Havana», το τραγούδι του Στέφανου Κορκολή, ο οποίος κάθησε στο πιάνο για να συνοδεύσει την Πόντες στο «Cancao do mar», αλλά και τον Γιώργο Νταλάρα στο «Μια θάλασσα μικρή».

Μαζί με τον Νάπολι ο Νταλάρας μοιράστηκε το «Dicitincelo - Ποιος Ταχυδρόμος» και το «Luna Rossa», ενώ ο Νάπολι, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίως τον συνάδελφό του που ερμήνευσε το τραγούδι του πατέρα του «Luna Rossa», είπε και το «Scapriciatelo». Επί σκηνής βρέθηκε αργότερα και ο Χαλίλ Μουσταφά, με τον οποίο ο Νταλάρας μοιράστηκε στη σκηνή τον «Μετανάστη», αλλά και το «Τούρκος εγώ, κι εσύ Ρωμιός» του Απόστολου Καλδάρα, που, σύμφωνα με τον Νταλάρα, «αποκτά επιπλέον σημασία όταν το τραγουδάμε μαζί με τον Χαλίλ».

Στη βραδιά παρευρέθησαν ο Αγγελος Δεληβορριάς, ο Νίκος Σταμπολίδης, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Γιώργος Κιμούλης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που επίσης της απονεμήθηκε πλατινένιος για το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», ο Αντώνης Βαρδής, η Γλυκερία, ο Παναγιώτης Κουνάδης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης κ.ά.

«Αυτή εδώ είναι μόνο η αρχή. Σας θέλουμε μαζί και στη συνέχεια...», καληνύχτισε ο Νταλάρας.


#18   
xristos
Σολίστ
Chat
01.02.2006, 18:04
Αν είχες έρθει και θα είχες δει το live και θα είχες πάρει το cd, αλλά...
#19   
xristos
Σολίστ
Chat
01.02.2006, 18:11


επισυναπτόμενα: DSC_00940m.jpg DSC_01240m.jpg DSC_00800m.jpg 
#20   


Αυτά τα διάβασες;