ελληνική μουσική
327 online   ·  205.685 μέλη

τα κείμενα που διαβάζουμε μέσα στα σι-ντι

ph
Σολίστ
Chat
02.03.2006, 22:48

Σα να μη φτάνει το ίδιο το έργο, στα περισσότερα σι-ντι, ιδίως των έντεχνων δημιουργών και τραγουδιστών, διαβάζει κανείς και μερικά λόγια από το συνθέτη, το στιχουργό, τον τραγουδιστή, καμμιά φορά τον παραγωγό ή και από όλους μαζί. Πρόσφατα απέκτησα (και κακώς) το μετριότατο έργο "στης ψυχής το παρακάτω" των υπέρταλαντούχων Δημήτρη Παπαδημητρίου και Δημήτρη Μητροπάνου. Αηδίασα με το "σεμνό" κείμενο που συνοδεύει την έκδοση και που είναι γεμάτο έπαρση.

Ερώτηση λοιπόν. Θυμάστε κάτι αντίστοιχο ή κάτι αντίθετο? Θυμάστε κάποιο κείμενο σε δίσκο που να λατρέψατε? (Εξαιρούνται όλα τα σημειώματα του Μάνου Χατζιδάκι, είναι όλα εμπνευσμένα).

Λοιπόν, κάπως έτσι γράφουν συνήθως.

"Οι στιγμές, το πλοίο. Η Τσούγδω που ανυπομονούσε να πει το "Ευαγγέλιο". Το ταξίμι του Νίκου. Οι μπουγάτσες που έφερνε η Τασούλα. Το ελληνικό τραγούδι, οι ρίζες, ο σολωμός (το ψάρι). Τα χαρτιά της Πέπης, η αγωνία του Μήτσου του ηχολήπτη να βγει καλή η δουλειά. Η θάλασσα καθώς φεύγαμε απ' το Λαγονήσι. Οι λέξεις. Ο τόπος μας. Η παράδοσή μας. Η δική μας κατάθεση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με τις σειρήνες των κέντρων. Οι ατέλειωτες ώρες στο στούντιο. Οι συζητήσεις, οι καβγάδες. Το δέντρο που πληγώναμε. Η γκομενίτσα του Λευτέρη του μπουζουξή. ΄Ολα ανάκατα. Θα τα ξαναπούμε παιδιά. Καλή αντάμωση"

ΕΝΝΟΟΥΝ

είμαστε και οι πρώτοι, θα σώσουμε το ελληνικό τραγούδι, όλοι οι άλλοι είναι βρωμοσκυλάδες
#1   


Αυτά τα διάβασες;