ελληνική μουσική
208 online   ·  202.838 μέλη

«Καταστρέψτε την Αθήνα»

vouliakis
Βετεράνος
Chat
03.03.2006, 12:06

Με τον προκλητικό τίτλο «Καταστρέψτε την Αθήνα» ξεκινά τον Σεπτέμβριο η Μπιενάλε της Αθήνας, η οποία έχει ήδη το ηλεκτρονικό περιοδικό της, σύντομα ανοίγει ραδιοφωνικό σταθμό και ετοιμάζει μιαν άνοιξη γεμάτη συνέδρια.

Ο τίτλος έχει προκαλέσει ζωηρό ενδιαφέρον και εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Γιατί ο καθένας έχει μια Αθήνα που τον ταλαιπωρεί καθημερινά, μια ιδανική Αθήνα που τον εμπνέει και τον δυναστεύει...

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, πίσω από τον τίτλο βρίσκονται τρεις αγανακτισμένοι νέοι. Ένας κριτικός Τέχνης, ο Αυγουστίνος Ζενάκος, μια ιστορικός Τέχνης, η Ξένια Καλπακτσόγλου, κι ένας καλλιτέχνης, ο Poka Υiο, που βαρέθηκαν τη μιζέρια των κρατικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, την υποτέλεια των εγκρίσεων που είναι απαραίτητες προκειμένου να χορηγηθούν από τους αρμόδιους φορείς κάποια χρήματα για μια έκθεση.

Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλίες. Ίδρυσαν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, προσέγγισαν ιδιώτες χορηγούς, κατάρτισαν έναν χαμηλό προϋπολογισμό και επιμέρους δράσεις και ρίχθηκαν στα βαθιά με την πεποίθηση ότι η Μπιενάλε της Αθήνας μπορεί να πετύχει· όχι γιατί θα είναι η μεγαλύτερη, η καλύτερη ή θα συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα, αλλά επειδή θα έχει έργα που κάτι έχουν να πουν.

Στόχος της Διεθνούς Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης της Μπιενάλε της Αθήνας είναι να επιτεθεί στα στερεότυπα και αυτό καλούμε τους καλλιτέχνες να κάνουν, αναφέρεται στη διακήρυξη της Μπιενάλε. Η ανταπόκριση στο μανιφέστο ξεπέρασε τις προσδοκίες των εμπνευστών της καλλιτεχνικής ανταρσίας!

Πηγή: news.in.gr

#1