ελληνική μουσική
357 online   ·  206.002 μέλη

Κι αν είναι ροκ, μην τους φοβάστε

kalouka
Φθασμένος
Chat
17.03.2006, 08:42
Με αφορμή την προβολή της ταινίας “Ζωντανοί στο Κύτταρο- Σκηνές Ροκ” του Α. Μποσκοΐτη, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, θα γίνει σήμερα live στην Υδρόγειο με καλλιτέχνες από την 1η εποχή του ελληνικου rock όπως Μ. Κωχ, Θ. Γκαϊφύλλιας, Λήδα, Δ. Γλέζου Γ. Τρανταλίδης κ.α.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

«Κι αν είναι ροκ, μην τους φοβάστε»
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 8ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Παρασκευή 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006
Yδρόγειος Live Club

Μια ροκ συνάντηση από τα παλιά επιφυλάσσει το 8ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ - Εικόνες του 21ου Αιώνα στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στο πάρτι του Ελληνικού Τμήματος, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2006, στις 23:30 στο κλαμπ της Υδρογείου (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ. 2310-516.515).

Η συναυλία με τίτλο «Κι αν είναι ροκ, μην τους φοβάστε» πραγματοποιείται με αφορμή την προβολή στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της ταινίας «Ζωντανοί στο Κύτταρο - Σκηνές Ροκ» του Αντώνη Μποσκοΐτη, που καταγράφει την ροκ πραγματικότητα στην Ελλάδα, στα θρυλικά Ροντέο και Κύτταρο, μεσούσης της χούντας, όταν οι έλληνες νέοι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τα διεθνή ακούσματα των Frank Zappa, Rolling Stones, Captain Beefheart, κ.ά. αλλά και όταν έκαναν την εμφάνισή οι έλληνες εκφραστές της ροκ μουσικής.

Αυτοί οι «παλαίμαχοι» ροκάδες, κορυφαία ονόματα της πρώτης εποχής της ελληνικής ροκ σκηνής, η Μαρίζα Κωχ, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, η Λήδα, η Δέσποινα Γλέζου, ο Γιώργος Τρανταλίδης, ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης, Τα Ανάκαρα και ο Βασίλης Γισδάκης, έρχονται στη Θεσσαλονίκη και συναντιούνται όλοι επί σκηνής, σε μια συναυλία που θα ξυπνήσει στους παλαιότερους τις μνήμες της ροκ τη δεκαετία του 1960 και θα συστήσει στους νεότερους τα τότε «παιδιά των λουλουδιών». Μουσική παίζει το συγκρότημα «Μακρινά Ξαδέρφια».

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

πηγη rockroll.gr

#1   
GIANNISSALONIKA
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
18.03.2006, 17:06
Πιστέυω ότι τέτοιες συναυλίες πρέπει να γίνονται κυρίως για τα νέα άτομα .Την είδα από κοντά και ενθουσιάστηκα.Πίστευα ότι βρησκόμουν στην εποχή του 70.Εξαιρετικοί όλοι τους. Με ενθουσίασε πολύ η Δέσποινα Γλέζου,η Μαρίζα Κώχ, η Λήδα και ο Θανάσης Γκαιφύλλιας με τις ερμηνείες που έδωσαν.Αυτές οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται συχνότερα!
#2   
kalouka
Φθασμένος
Chat
19.03.2006, 09:39
μια συναυλία με ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού ροκ είναι για όλους
#3   


Αυτά τα διάβασες;