ελληνική μουσική
470 online   ·  205.662 μέλη

''A Matter Of Life And Death'' το νέο album των Iron Maiden

asimov_gr
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
25.06.2006, 20:53Αρχές Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει το νέο studio album των Iron Maiden, "A Matter Of Life And Death". Το group ξεκίνησε τη συγγραφή των κομματιών κατά το τέλος του 2005, μετά το πέρας των εμφανίσεων του σε Ευρώπη και Αμερική. Λίγο μετά τα Χριστούγεννα οι συνθέσεις ήταν έτοιμες και προβαρισμένες όταν η μπάντα συναντήθηκε με τον παραγωγό Kevin Shirley για να βάλουν μπρος τις διαδικασίες της ηχογράφησης.

Ο Kevin Shirley έχει αναλάβει, μαζί με τον Steve Harris, την παραγωγή σε τρία studio albums της μπάντας αλλά και δύο από τα πρόσφατα live dvd της. «Αισθάνομαι ιδιαίτερα προνομιούχος που είχα την ευκαιρία να δω πως γεννήθηκε και πήρε πνοή αυτό το album. Ελάχιστες είναι οι στιγμές της καριέρας μου κατά τις οποίες έζησα ολόκληρη η διαδικασία της ηχογράφησης και αυτή είναι μία από αυτές».

Σχετικά με το δίσκο ο Bruce Dickinson σχολιάζει: «Αυτό το album πρέπει να είναι το καλύτερο μας από τότε που αρχίσαμε να δουλεύουμε με τον Kevin. Σε σημεία γίνεται πραγματικά επικό. Ο καθένας από μας έχει βάλει τα πάντα σε αυτό το δίσκο. Πάντως διασκεδάσαμε πολύ κατά τη δημιουργία του και μας είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τί καταφέραμε να επιτύχουμε στο χρόνο που μας πήρε».

"A Matter of Life and Death" track listing:

01. Different Worlds (Smith/Harris) 4:17
02. These Colours Don't Run (Smith/Harris/Dickinson) 6:52
03. Brighter Than a Thousand Suns (Smith/Harris/Dickinson) 8:44
04. The Pilgrim (Gers/Harris) 5:07
05. The Longest Day (Smith/Harris/Dickinson) 7:48
06. Out Of the Shadows (Dickinson/Harris) 5:36
07. The Reincarnation of Benjamin Breeg (Murray/Harris) 7:21
08. For The Greater Good of God (Harris) 9:24
09. Lord Of Light (Smith/Harris/Dickinson) 7:23
10. The Legacy (Gers/Harris) 9:20επισυναπτόμενα: ironmaiden2.jpg 
#1   
poison_girl
Σολίστ
Chat
25.06.2006, 22:11
oh,τι καλα!!!!!ευχαριστουμε για τις πληροφοριες asimov_gr να σαι καλααααααααα
#2   
nightwalker
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
26.06.2006, 14:43
αναμενουμε!!
#3   
heartbreak-kid
Φθασμένος
Chat
11.09.2006, 11:40
λοιπόν,μόλις τελειώνω την ακρόασι του δίσκου...προσωπικά πρέπει να πω ότι μου άρεσε.οι maiden είναι ώριμοι,ο ήχος τους επίσης.δεν διακινδυνεύουν ακραία πράγματα που μπορούσαν άνετα να κάνουν την δεκαετία του 80.επίσης,φτιάχνουν μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια αλλά χωρίς να κουράζουν(εμένα προσωπικα τουλάχιστον).γενικά το ύφος μου θυμίζει λίγο brave new world.βαρία riff,ωραίες μελωδίες και ένα for the greater good of god βγαλμένο από την ψυχή της ψυχήες των maiden τον steve harris...dickinson:η φωνή του δεν θα ξανακουστή ποτε όπως το flight of icarus αλλά μου θυμίζει αρκετα προσωπικές του δουλειες-γεια σου ρε adrian smith -και αυτό εμένα τουλάχιστον μαρεσει.επειδή είναι η πρώτη ακρόασι,ίσως να παραλείπω ή να μπερδεύω κάποια πράγματα,αλλά τυχαίνει να πιστεύω πολύ σαυτό που λεμε πρώτη εντύπωσι,σε όλα τα θέματα(από γυναίκες μέχρι δισκους).τελικά όμως νομίζω ότι πρόκειται για έναν δίσκο,που είτε μπούμε στην διαδικάσία συγκρίσεως με το παρελθόν είτε όχι,είναι αξιόλογος και το σημαντικότερο...τον ακούς ρε αδερφε!και επειδή δεν τυγχάνω φανατικός οπαδός των maiden αλλά πιστός ακροατής τους,εμένα αυτο μου φτάνει
#4   
Thodoras13
Περαστική Νότα
Chat
16.09.2006, 03:25
Θεωρώ πως οι Maiden θα έπρεπε να είχαν διαλυθεί ήδη απο το 1992,όταν και κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους μεγάλο heavy metal album, το γνωστό και μη εξαιρετέο Fear of th Dark...Η πορεία τους μετά το 1992 ήταν πτωτική και έπρεπε να γίνει το περίφημο reunion με τον τραγουδιστή Bruce Dickinson και τον κιθαρίστα Adrian Smith για να πάρουν τα πάνω τους,τουλάχιστον σε οτι αφορά τις πωλήσεις... Είμαι σίγουρος ότι και αυτό το album τους θα πουλήσει τρελά όπως είμαι επίσης σίγουρος ότι ο δίσκος θα ηχεί ως μια αξιοπρεπέστατη δουλεία στα αυτιά των περισσότερων οπαδών τους και όχι μόνο...
Σε καμία όμως περίπτωση ο δίσκος αυτος δεν αγγίζει τα μεγαλεία του παρελθόντος και θα ταν ιεροσυλία να το συγκρίνουμε με δίσκους όπως το "Piece of Mind" η το "Powerslave".Πρέπει πια να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι οι Maiden ότι είχαν να προσφέρουν στη μουσική βιομηχανία το πρόσφεραν(και η συνεισφορά τους είναι κολοσιαία) και πως απο δω και πέρα θα ακούμε απλά καλούς δίσκους απ αυτούς και όχι album-ορόσημα όπως το παρελθόν.
#5   
Ozzakos
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
16.09.2006, 12:04
Ευχάριστο album αλλά καμία σχέση με τα παλιά τους!!!
#6   
heartbreak-kid
Φθασμένος
Chat
16.09.2006, 15:55
γιατι πρέπει να τα συγκρινούμε με τα παλιά τους??εχουν μεγαλώσει ξατα 20 χρόνια απο τότε...εχουν περάσει πολλά πράγματα αλλες εμπειρίες αλλα βιώματα...και το κυριοτερο δεν ειναι πια παιδια οι maiden κατα την γνώμη μου παίζουν ώριμα και καλα σαυτο τον δίσκο.
#7   
Bruce_Dicki13
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
01.12.2006, 22:02
Πολυ ωραιο αλμπουμ....διαφορετικη δουλεια απο τους ΥΨΙΣΤΟΥΣ!!!!!!
#8   
the_mist
Συγχορδία Μινόρε
Chat
02.12.2006, 12:40
Από το cd μου αρέσουν μόνο το “A different world” και το “Out of the shadows” (καθώς επίσης και το εξώφυλλο απο το cd). Όλα τα άλλα τραγούδια μου ακούγονται πολύ “μέτρια”…
#9   


Αυτά τα διάβασες;