ελληνική μουσική
289 online   ·  203.264 μέλη

Eleusis... Ο ερχομός!

ageras
Βετεράνος
Chat
26.06.2006, 22:37
Μετά από δύο χρόνια δουλειάς σε Παρίσι, Αθήνα και Λονδίνο, το album με τίτλο ELEUSIS - αποτέλεσμα δημιουργικής συνεργασίας Ελλήνων, Βρετανών και Αφρικανών μουσικών - είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Παλαμιώτης και η Φωτεινή Παπαδόδημα, δύο νέοι Έλληνες δημιουργοί, είχαν μια «παράτολμη» ιδέα: ένα άλμπουμ με θεματικό άξονα Ορφικούς και Ομηρικούς Ύμνους, δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και παραδοσιακές μελωδίες από τη Δυτική Αφρική και την Ινδία.

Ξεκίνησαν την πορεία τους σε πείσμα όλων αυτών που έλεγαν: «ωραία ιδέα, αλλά δεν θα ενδιαφερθεί κανείς» Όμως το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε γρήγορα: η δισκογραφική εταιρεία track7music τους στήριξε χωρίς δισταγμό. Λίγο αργότερα οι κορυφαίοι παραγωγοί της world music Nick Page και Neil Sparkes, γνωστοί ως Temple Of Sound, (συνεργάτες μεταξύ άλλων των Peter Gabriel και Natasha Atlas) ακούν δείγμα της δουλειάς και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο project.

Η τελική μίξη του ήχου έγινε στο Λονδίνο από τους Temple Of Sound, ενώ το mastering ανήκει στον κορυφαίο Mike Marsh (γνωστό από τις συνεργασίες του με τους Massive Attack, U2, Bjork, Madonna, Prodigy, Stereo MCs, Moby κ.α.) και έγινε στο φημισμένο βρετανικό Exchange Studio.

Επιστρέφοντας από το Λονδίνο οι ELEUSIS ξεκινούν μια «μυστική περιοδεία» σε όλη την Ελλάδα, σταματώντας για να παίξουν αποσπάσματα από την επερχόμενη δουλειά τους σε πολλά από τα μέρη από όπου άντλησαν την έμπνευσή τους, χωρίς προαναγγελία και χωρίς «πλάνο», μπροστά σε κοινό που θα έχει την τύχη να βρεθεί στον «κατάλληλο τόπο την κατάλληλη στιγμή».

Ο τερματισμός αυτής της καλοκαιρινής περιπλάνησης των ELEUSIS θα είναι το Φθινόπωρο στην Αθήνα, με μια μοναδική σειρά παραστάσεων, λεπτομέρειες για την οποία θα ανακοινωθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή:e-go.gr[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ageras στις 26-06-2006 22:48 ]


επισυναπτόμενα: eleusis.jpg 
#1   
XeniaRodo
Βετεράνος
Chat
27.06.2006, 09:33
Θα είχα την περιέργεια να το ακούσω αυτό το αποτέλεσμα, αν και κάτι τέτοιοι πειραματισμοί δύσκολα αποδίδουν κάτι καλό. Aπό όσα γράφονται σε αυτό το άρθρο ίσως αυτό αποτελεί εξαίρεση. Mακάρι.
#2   
kalouka
Φθασμένος
Chat
27.06.2006, 12:20
Το μέλος XeniaRodo στις 27-06-2006 στις 09:33 έγραψε...
Παράθεση:

Θα είχα την περιέργεια να το ακούσω αυτό το αποτέλεσμα, αν και κάτι τέτοιοι πειραματισμοί δύσκολα αποδίδουν κάτι καλό. Aπό όσα γράφονται σε αυτό το άρθρο ίσως αυτό αποτελεί εξαίρεση. Mακάρι.κάναμε ακριβώς την ίδια σκέψη
#3   
XeniaRodo
Βετεράνος
Chat
27.06.2006, 14:02

#4   
ageras
Βετεράνος
Chat
27.06.2006, 14:33
Πω,πω μπύρες.......
#5   
seventyfive
Περαστική Νότα
Chat
29.06.2006, 12:57
το single των eleusis λέγεται "βασανα" ήδη διανέμεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. είναι φανταστικό!
#6