ελληνική μουσική
252 online   ·  203.516 μέλη

Συναυλία στην αυλή της Μεγαλόχαρης

manblaz
Σολίστ
Chat
18.08.2006, 10:01
Για πρώτη φορά ο επιβλητικός αύλειος χώρος της Μεγαλόχαρης της Τήνου θα «ανοίξει» για να φιλοξενήσει μια συναυλία. Πρόκειται για τις «Νύχτες δημιουργίας», το μίνι φεστιβάλ κλασικής μουσικής, που είναι αφιερωμένο στον φετινό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή στο νησί. Σαν ευχαριστήριο ύμνο στη «Μητέρα της ζωής», το φεστιβάλ προσφέρουν ο Δήμος Τήνου, το Πανελλήνιο Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας και το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Ετσι, στις 8.30 μ.μ. το Σάββατο, στον αύλειο χώρο του ναού της Παναγίας η 65μελής Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλκη Παναγιωτόπουλου και σολίστ πιάνου την Kapka Ivanova θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Αναλυτικότερα, θα παρουσιαστούν τα έργα: «Αντάτζιο» του Αλμπινόνι, «Συμφωνία Νο 5» του Μπετόβεν, «Ελεγεία» του Χαράλαμπου Καρούσου, «Θέτιδος Αχιλλεύς» του Θωμά Μπακαλάκου, «Ο δρόμος της ελπίδας» του Δημήτρη Αράπη και «Largo» του Βαγγέλη Πετσάλη.

Η γνωστή ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη θα απαγγείλει ύμνους στην Παναγία και αποσπάσματα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο.

Την Κυριακή την ίδια ώρα, αλλά στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στη Χώρα, θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα στον βιολοντσελίστα και συνθέτη Ελευθέριο Παπασταύρου με την ερμηνεία των έργων του «Ελληνική Σουίτα», «Λαϊκό τραγούδι», «Μακεδονικό», «Τραγούδια νοσταλγίας» και «Prelude and dance» από τους μουσικούς: Βάνια Παπαδημητρίου (βιολοντσέλο), Μαρία Ειρηναίου -Τζανουλίνου (πιάνο), Μαριέττα Δελώτη (σοπράνο) και Απόλλωνα Γραμματικόπουλο (βιολί). Το έργο του συνθέτη θα παρουσιάσει ο φιλόλογος και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Σάββας Απέργης.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ. Την καλλιτεχνική του διεύθυνση έχει ο Πάρις Αμοργινός. Πληροφορίες: 22830-29070.


πηγή ελευθεροτυπία
#1