ελληνική μουσική
345 online   ·  207.328 μέλη

Μουσικό Φεστιβάλ στη Σαντορίνη

ageras
Βετεράνος
Chat
30.08.2006, 04:23
ΜΕ ΕΝΑ ευρύτατο φάσμα μουσικής διαφόρων ειδών και εποχών από το Βυζαντινό μέλος του 14ου αιώνα, έως τις σύγχρονες τάσεις του αργεντίνικου «Τάνγκο Νουέβο», ανοίγει αυλαία την 1η Σεπτεμβρίου το 28ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης.

Οι συναυλίες που θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα δοθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Πέτρου Μ. Νομικού» στα Φηρά της Σαντορίνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της γνωστής πιανίστας Αθηνάς Καποδίστρια που είναι και η ιδρύτρια του Φεστιβάλ.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή (1η Σεπτεμβρίου) με την Ρουμανική Ακαδημαϊκή Χορωδία «Βυζάντιον» από το Ιάσιο της Ρουμανίας, το οποίο θα ψάλλει έργα της ελληνικής και ρουμάνικης ορθόδοξης υμνολογίας υπό την διεύθυνση του Αντριάν Σίρμπου και με τη σύμπραξη του Λυκούργου Αγγελόπουλου.

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί το «Συγκρότημα Μαρτινού» της Πράγας σε έργα Μπετόβεν, Σοπέν, Μαρτινού και του σύγχρονου Τσέχου συνθέτη Εβζεν Ζάμεντσνικ.

Στις 8 Σεπτεμβρίου το Κουϊντέτο Εγχόρδων «Στράους» της Βιέννης, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο «Ετος Μότσαρτ» με τρίά ντιβερτιμέντι του τιμώμενου συνθέτη και θα κλείσει με το «Κουϊντέτο της Πέστροφας» του Σούμπερτ, με τη σύμπραξη της πιανίστας Αθηνάς Καποδίστρια.

Στις 10 Σεπτεμβρίου δύο γνωστές φωνές του λυρικού μας θεάτρου, η Τζούλια Σουγλάκου και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς μαζί με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, θα δώσουν μία βραδιά κλασικού τραγουδιού και όπερας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο πιανίστας Αλεξάνταρ Σέρνταρ από το Βελιγράδι, θα ερμηνεύσει έργα Μπαχ, Μότσαρτ, Μέντελσον και Σοπέν.

Σε τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα θα κλείσει το Φεστιβάλ στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, με μια βραδιά τανγκό και μιλόνγκα, με πέντε μουσικούς να παίζουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Αστορ Πιατσόλα, δημιουργού του «Τάνγκο Νουέβο».

Πηγή:ναυτεμπορική
#1   


Αυτά τα διάβασες;