ελληνική μουσική
356 online   ·  206.336 μέλη

Στην κορυφή οι Beatles!!

ageras
Βετεράνος
Chat
31.08.2006, 05:10
Το Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band των Beatles ψηφίστηκε ως το πιο αγαπημένο βρετανικό άλμπουμ όλων των εποχών!Το BBC οργάνωσε ψηφοφορία στην οποία πήραν μέρος 220.000 πολίτες, οι οποίοι επέλεξαν το αγαπημένο τους άλμπουμ, στα πλαίσια της 50ης επετείου από την δημιουργία των βρετανικών charts. "Με περισσότερες από 220.000 ψήφους, η λίστα αυτή είναι η πιο αντιπροσωπευτική των προτιμήσεών μας μέχρι σήμερα", δήλωσε ο Darren Haynes, στέλεχος της εταιρείας που δημοσιεύει τα charts.

Οι Beatles εκτός από την πρώτη θέση, είδαν άλλα τέσσερα άλμπουμς να βρίσκονται κοντά στην κορυφή, καταλαμβάνοντας την 6η, 8η, 10η και 11η θέση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Thriller του Michael Jackson και στην τρίτη το Joshua Tree των U2. Το Tubular Bells του Mike Oldfield που βρισκόταν επί πέντε συνεχή χρόνια στα charts πήρε την 18η θέση. Αυτά στην κατηγορία των άλμπουμ που έφτασαν στην 1η θέση όταν κυκλοφόρησαν, καθώς οι διοργανωτές εξέδωσαν και μία αντίστοιχη λίστα με άλμπουμ που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Νο 1 όταν βγήκαν στα δισκοπωλεία. Στην κατηγορία αυτή πρώτο ήρθε το The Dark Side Of The Moon των Pink Floyd, που το 1973 που κυκλοφόρησε έφτασε μέχρι το Νο 2.

Τα βρετανικά charts ξεκίνησαν το 1956 και έκτοτε έχουν αναδείξει 787 Νο 1 άλμπουμς! Ο παραγωγός του BBC Simon Mayo που παρουσίασε σε εκπομπή τα 100 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, σχολίασε : "Είναι μια εντυπωσιακή λίστα χωρίς όμως να αποτελεί έκπληξη ότι το Sgt Pepper's βρέθηκε στην κορυφή. Έφερε επανάσταση στη μουσική, ακριβώς αυτό που περιμέναμε από ένα άλμπουμ. Είναι πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή".

Εμείς θα συμφωνήσουμε σε μεγάλο βαθμό με τους βρετανούς και τις επιλογές τους για το Top10 που είναι το πιο κάτω:
1: Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band - The Beatles
2: Thriller - Michael Jackson
3: The Joshua Tree - U2 (above)
4: Rumours - Fleetwood Mac
5: Wish You Were Here - Pink Floyd
6: Revolver - The Beatles
7: Bridge Over Troubled Water - Simon and Garfunkel
8: Abbey Road - The Beatles
9: A Night At The Opera - Queen
10: The Beatles - The Beatles


Πηγή:musiccorner


#1   
kalouka
Φθασμένος
Chat
31.08.2006, 09:55
Αγγλία μεν αλλά για το πρώτο συμφωνώ απόλυτα
#2   


Αυτά τα διάβασες;